Σάββατο, Ιανουαρίου 11

Στα καθυστερήσεις η ήττα του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς 0-2 από τους Πρόννους


Συνέχισαν νικηφόρα την πορεία τους και στο δεύτερο παιχνίδι της χρονιάς οι Πρόννοι, αφού επικράτησαν με πολύ άγχος, στις καθυστερήσεις, σήμερα το απόγευμα του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου με σκορ 2-0!
Η ομάδα των Πρόννων διατήρησε τη τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, ισόβαθμη της Εικοσιμίας, η οποία πέρασε από το Βαθύ και την Πρόοδο και συνεχίζει εκ του ασφαλούς τη διεκδίκηση μιας θέσης στην 4αδα με το καλύτερο δυνατόν τελικό πλασάρισμα.
Οι γηπεδούχοι, προσπάθησαν για να πάρουν κάτι από το συγκεκριμένο παιχνίδι, χωρίς να τα καταφέρουν στο τέλος, αφού στάθηκαν άτυχοι και δέχθηκαν δυο τέρματα στις καθυστερήσεις.
Έτσι, θα καταγράψουν την 8η φετινή ήττα τους στο πρωτάθλημα και παράλληλα θα παραμείνουν στην 7η Θέση του βαθμολογικού πίνακα, ισόβαθμοι της Σάμης.
Σε ότι έχει να κάνει με το αγωνιστικό κομμάτι του παιχνιδιού, στο Αργοστόλι παίχθηκε ένα μέτριο παιχνίδι, αρκετά ισορροπημένο στο πρώτο 45λεπτο, τους φιλοξενούμενους καλύτερους και πιο τυχερούς, στο δεύτερο να έχουν την υπεροχή και να παίρνουν μία νίκη με χιτσκοκικό φινάλε, που φαινόταν, ότι δεν θα ερχόταν και ενώ η μπάλα θα κάνει τα δικά της, στον καλύτερο παίκτη του γηπέδου και έτσι θα προκύψει το 0-1.
Πραγματικά, ο Γιαν. Μπάμπης, ήταν ο κορυφαίος παίκτης του γηπέδου, όπου με την εμπειρία του παραλίγο να σταθεί η αιτία, δύο χαμένων βαθμών από τους φιλοξενούμενους, μέχρι που μια κακή εκτίμηση της φάσης θα δώσει την ευκαιρία στη «χρυσή» αλλαγή του Δ. Ζησιμάτου τον Άρη Αναγνώστη, να παραβιάσει την εστία του Πίρρα στις καθυστερήσεις.
Φάσεις και γκολ
Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι θα είναι για τους γηπεδούχους στο 15’, τον Γιωργ. Μπάμπη να προσπαθεί να βρει καταπληκτικά με κάθετη πάσα τον Noakes στην περιοχή, όμως ο Παπαβασιλείου σε ετοιμότητα, με έγκαιρη έξοδο θα πέσει στα πόδια του και θα σώσει την εστία του, μαζεύοντας την μπάλα.
Ένα πολύ δυνατό, διαγώνιο σουτ του Πολλάκη, λίγο έξω από την περιοχή και δεξιά στο 20’, μετά την πάσα του Κόμητα, θα στείλει την μπάλα να περάσει άουτ λίγο έξω, από το δεξί «Γ» της εστίας των γηπεδούχων.
Ωραία ατομική ενέργεια του Μοντεσάντου στο 24’ και σουτ, μέσα από την περιοχή και δεξιά και την μπάλα να καταλήγει και πάλι άουτ.
Ο Πολάκης στο 34’, απέναντι από τον Πίρρα στην περιοχή δεν κάνει καλό πλασέ και η μπάλα φεύγει άουτ, χάνοντας σημαντική ευκαιρία για το προβάδισμα.
Με τις δύο ομάδες ισόπαλες, χωρίς σκορ θα ολοκληρωθεί το πρώτο μισό στο παιχνίδι.
Με την έναρξη της επανάληψης, ο Δάρας από δεξιά, θα βγάλει την σέντρα στο β’ δοκάρι, όμως η κεφαλιά του Κόμητα από καλή θέση είναι αδύναμη και μπλοκάρει την μπάλα ο Πίρρα.
Ένα δυνατό απ’ ευθείας σουτ, μέσα από την περιοχή, του Κόμητα στο 57’, ύστερα από την σέντρα του Πολλάκη από δεξιά, δεν βρίσκει στόχο και χάνεται μια σημαντική ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους.
Με τη συμπλήρωση 80’ στο παιχνίδι, οι Πρόννοι, που πίεζαν για το γκολ, θα χάσουν, μια ακόμη καλή ευκαιρία να προηγηθούν, όταν στην σέντρα από δεξιά του Σπαθή, ο Κόμητας στοπάρει και κάνει αμέσως το σουτ, όμως η μπάλα καταλήγει, λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Πίρρα.
Οι φιλοξενούμενοι, πίεζαν και με επικίνδυνες σέντρες έψαχναν το 1-0. Έτσι, στο 85’ ο Μοντεσάντος από αριστερά βγάζει μια νέα στην περιοχή, για τον αμαρκάριστο Πολλάκη, που θα πιάσει την κεφαλιά, ωστόσο και εδώ η μπάλα φεύγει άουτ.
Στο 90+2’ ο Σπ. Κουρκουμέλης με ένα τεχνικό σουτ από τα όρια της περιοχής θα στείλει την μπάλα, ελάχιστα άουτ, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.
Στο 90+3’ ο Μακρίδης, μετά από ωραία ενέργεια από δεξιά, θα μπει στην περιοχή, όμως το πλασέ του γίνεται εύκολη υπόθεση για τον Παπαβασιλείου που πέφτει στην κλειστή του γωνία και μπλοκάρει την μπάλα.
Και ενώ όλα έδειχναν, πως το παιχνίδι θα ολοκληρωθεί ισόπαλο, στην επόμενη φάση, ο κορυφαίος του αγώνα Γιαν. Μπάμπης, δεν κάνει καλή εκτίμηση της φάσης, δεν μπορεί να απομακρύνει την μπάλα και ο Α. Αναγνώστης που είχε περάσει πριν 5’ στο παιχνίδι θα εκμεταλλευθεί το λάθος του αμυντικού των «πράσινων» και με ωραίο πλασέ απέναντι από τον Πίρρα θα φέρει τη λύτρωση στην ομάδα του και το 0-1.
Και σαν να μην έφθανε αυτό στο 90+4’, οι φιλοξενούμενοι θα πετύχουν και το τελικό 0-2 με κοντινό πλασέ του Πολλάκη, στην πάσα του Κόμητα από δεξιά.
Αυτή η ήττα στα τελευταία λεπτά, έρχεται να προστεθεί στην προηγούμενη, απέναντι στον Παλληξουριακό στο Ληξούρι και σίγουρα φέρνει μια απογοήτευση στην πλευρά των γηπεδούχων.
Διαιτητής ο κ. Απ. Καραΐσκος με βοηθούς τους κ.κ. Δ. Γάτσιο και Ν. Καναλλάτο.
Οι συνθέσεις
Π.Α.Ο. Κεφ/νιάς:(Τ. Φωής), Πίρρα, Μπάμπης Γιαν., Μπάμπης Σ., Μαρινάκης, Γασπαρινάτος (90+4’ Κώστογλου), Χαραλαμπόγλου, Noakes (75’ Κατσούρης), Φωής, Πάπα, Μπάμπης Γ. (83’  Beshaj D.),  Deraj (50’ Μακρίδης).
Πρόννοι:(Δημ. Ζησιμάτος), Παπαβασιλείου, Παπαδημητρόπουλος, Κουρκουμέλης Χ., Κουρκουμέλης Αλ. (63’ Σπαθής), Κόμητας, Κουρκουμέλης Σπ., Πολλάκης, Μοντεσάντος (89’ Αναγνώστης), Δάρας, Hhelaj, Ρώσσης.
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια
του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου