Τρίτη, Ιανουαρίου 7

Ποδαρικό με το δεξί για την Εικοσιμία 5-0 τον Εθνικό και ξανά στην 3η θέση


Συνεχίστηκε σήμερα Τρίτη 7/1/2020, το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας, όπου στα πλαίσια του εξ’ αναβολής αγώνα της 11ης αγωνιστικής, στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, η Εικοσιμία θα μπει με το δεξί στη νέα χρονιά και συγχρόνως, διατηρώντας το αήττητο θα επανέλθει στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ισόβαθμη των Πρόννων.
Η ομάδα του Ακ. Τσιμάρα θα επικρατήσει του ουραγού Εθνικού Κεφαλονιάς με σκορ 5-0 και θα κάνει ένα βήμα παραπάνω για την είσοδο της στην τελική 4αδα!
Οι «κυανόλευκοι» της Λειβαθούς, καλύτεροι ιδιαίτερα στο πρώτο 45λεπτο του αγώνα, όπου και ουσιαστικά «καθάρισαν» με τη νίκη, παρά τις ελλείψεις τους, δεν θα συναντήσουν ιδιαίτερο πρόβλημα και θα πάρουν την 5η τους φετινή νίκη στο πρωτάθλημα.
Σε γενικές γραμμές στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, σε ένα πολύ κρύο απόγευμα, χωρίς κόσμο στις κερκίδες, παρακολουθήσαμε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις και όπως προαναφέραμε τους γηπεδούχους να επικρατούν με μια καθαρή και δίκαιη νίκη!
Οι φιλοξενούμενοι, με πολύ νεανική πλέον ομάδα, σε ένα παιχνίδι που δεν ήταν φαβορί, θα παλέψουν ιδιαίτερα στο δεύτερο μισό του αγώνα, για το καλύτερο, κάτι που τελικά δεν ήρθε, αφού οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι, με αποτέλεσμα το 2020 να τους βρίσκει ουραγούς στον βαθμολογικό πίνακα και πλέον, ύστερα από τη μισή διαδρομή του πρωταθλήματος, να βρίσκονται σε δυσχερή θέση, όσον αφορά την παραμονή τους στην κατηγορία.
Φυσικά και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθούν καταδικασμένοι, μιας και απομένει ένας ολόκληρος γύρος, όμως θα χρειαστεί πολύ μεγάλη προσπάθεια για να αλλάξουν την τύχη τους.
Φάσεις και γκολ
Στο 2’ ο Αλ. Πολλάτος θα κινηθεί ωραία στην περιοχή και δεξιά θα πιάσει το συρτό σουτ, αλλά η μπάλα θα περάσει άουτ δίπλα από το αριστερό δοκάρι των φιλοξενουμένων.
Με τη συμπλήρωση 6’ στο παιχνίδι οι γηπεδούχοι θα προηγηθούν στο σκορ 1-0, μετά από καταπληκτική συνεργασία Αντ. Κορσιάνου – Αλ. Πολλάτου, κάθετη του πρώτου στην πλάτη της άμυνας και ο δεύτερος απέναντι από τον Χασανάι, θα πλασάρει εύστοχα και θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Μεγάλη ευκαιρία για τον Εθνικό να φέρει το ματς στα ίσια στο 12’, όταν ο Πατρίκιος σε ένα φάουλ από αριστερά, γεμίζει στην περιοχή και στο δεύτερο δοκάρι, ο Σκαματζούρας δεν κάνει καλή εκτίμηση της φάσης, αφού δεν συγκρατεί την μπάλα, η οποία φτάνει στον αμαρκάριστο Γαβαλά για να κάνει ένα άστοχο σουτ που στέλνει την μπάλα άουτ, σπαταλώντας μια μοναδική ευκαιρία για την ομάδα του.
Ο Λιναρδάτος στο 21’ με εντυπωσιακή κάθετη πάσα θα βγάλει τον Αλ. Πολλάτο απέναντι από τον Χασανάι και αυτός με ένα πολύ ωραίο τελείωμα θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 της Εικοσιμίας και το δεύτερο δικό του τέρμα στο παιχνίδι.
Οι φιλοξενούμενοι θα απαντήσουν στο 21’ με τον Γ. Αναλυτή να βρίσκει με το κεφάλι, στην περιοχή και αριστερά τον Γαβαλά, τον τελευταίο αμαρκάριστο να κάνει το διαγώνιο σουτ που δεν βρίσκει στόχο.
Ο Αντ. Κορσιάνος στο 24’ με μια νέα καταπληκτική κάθετη πάσα, θα βρει τον Κούρτι στην περιοχή και τετ α τετ με τον Χασανάι, τον οποίο πλασάρει έξυπνα ο νεαρός για το 3-0 των γηπεδούχων.
Στο 27’ ο Κατερέλος από αριστερά, θα περάσει την μπάλα στα όρια της περιοχής για τον Δ. Αναλυτή και ο τελευταίος με ένα δυνατό σουτ θα στείλει την μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Σκαματζούρα, που βέβαια ήλεγχε την φάση.
Στο 35’ η ομάδα του Άκη Τσιμάρα θα ανεβάσει το δείκτη του σκορ στο 4-0, με κοντινό πλασέ του έμπειρου επιθετικού της Αλ. Πολλάτου, που μάλιστα πετυχαίνει χατ τρικ στον αγώνα.
Συγκεκριμένα, ο Κούρτι θα βγάλει μια συρτή σέντρα από δεξιά στο β’ δοκάρι, ο Λιναρδάτος πασάρει στον αμαρκάριστο Αλ. Πολλάτο, αυτός θα κάνει το πλασέ που θα στείλει την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Χασανάι και στην επαναφορά της, θα την σπρώξει στη ανυπεράσπιστη εστία των «κυανόλευκων» του Ληξουρίου.
Με αυτό το 4-0 θα ολοκληρωθεί και το πρώτο 45λεπτο.
Στο δεύτερο οι γηπεδούχοι, με γρήγορες αλλαγές, θα κατεβάσουν στροφές, οι φιλοξενούμενοι κάπου θα ισορροπήσουν, το θέαμα στον αγωνιστικό χώρο να μην είναι το καλύτερο, οι φάσεις ελάχιστες και άπαντες να περιμένουν τη λήξη του αγώνα.
Στο 46’, ο Εθνικός θα βγει στην αντεπίθεση με τον Γ. Αναλυτή να πασάρει στον Δ. Αναλυτή, μέσα στην περιοχή και δεξιά, όμως το σουτ που επιχειρεί θα στείλει την μπάλα, λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Σκαματζούρα.
Νέα καλή στιγμή για την ομάδα του Σ. Αναλυτή στο 75’, με τον Κατερέλο στον άξονα, να βγάζει την κάθετη πάσα στον Γ. Αναλυτή, που θα βρεθεί τετ α τετ με τον Σκαματζούρα και θα πλασάρει, όμως ο τελευταίος με τα πόδια θα σώσει την εστία του.
Στο 87’ ο Λογκόνης εκτελεί το φάουλ από δεξιά στην περιοχή και ο Αντ. Κορσιάνος, με ωραία κεφαλιά «ψαράκι», θα στείλει την μπάλα, λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Χασανάι.
Τέλος στο 89’ ο νεαρός Λορεντζάτος, με ωραία ατομική ενέργεια θα μπει στην περιοχή από αριστερά και στην προσπάθεια του για σέντρα, η μπάλα θα βρει στο χέρι του Πατρίκιου, για να υποδειχθεί πέναλτι από τον διαιτητή κ. Θωμά.
Την εκτέλεση αναλαμβάνει ο Αλ. Πολλάτος που ευστοχεί για το 5-0 των γηπεδούχων και το δικό του «καρέ»!!

Μετά από αυτή τη νίκη, την 5η της φετινή η Εικοσιμία πέρασε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, αντίθετα με τον Εθνικό που θα δεχθεί την 9η φετινή του στο πρωτάθλημα και πλέον κινδυνεύει, παραμένοντας ουραγός με μόλις 1 βαθμό!
Διαιτητής ο κ. Β. Θωμάς με βοηθούς τους κ.κ. Ν. Αντωνιάδη και Α. Καραΐσκο.
Οι συνθέσεις
Εικοσιμία:(Α. Τσιμάρας), Σκαματζούρας, Λιναρδάτος, Μάστορας (56’ Λορεντζάτος), Χρίστο (56’ Μινέτος), Στεφανάτος (62’ Καμπανός), Κορσιάνος, Tozaj, Πολλάτος, Πρέντζας, Κούρτι (62’ Λογκόνης), Μπελτσώνιας.
Εθνικός:(Σ. Αναλυτής), Χασανάι, Κούτσης (78’ Κατσιγιάννης), Μπόνγκο (49’ Ταφάι), Πατρίκιος, Κοντογιαννάτος, Σινάι,  Γαβαλάς (71’ Πετράτος), Κατερέλος, Αναλυτής Γ., Αναλυτής Δ., Λιάτος (67’ Κατσαΐτης).
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια
                                                        του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου