Κυριακή, Αυγούστου 25

ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ:"Δεν εγκαταλείπουμε τη νεολαία μας με τίποτε"....... "Τα όνειρα δε τελειώνουν ποτέ"


Πήραμε και δημοσιεύουμε μια επιστολή απάντηση από τον ιστορικό Παγκεφαλληνιακό σε επιστολή νεαρού ποδοσφαιριστή του με τίτλο "το τέλος ενός ονείρου".

ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ Π.Α.Ο
 Έτος ίδρυσης 1923
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ «ΤΕΛΟΣ ΕΝΟΣ ΟΝΕΙΡΟΥ»
Με αφορμή την ανάρτηση στην ιστοσελίδα  (Sportsthea )  κειμένου με τίτλο «το τέλος ενός ονείρου» από ποδοσφαιριστή μας, ο «ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ ΠΑΟ» θεωρεί  ότι είναι υποχρέωση του να ενημερώσει τους γονείς, τους φιλάθλους, αλλά πρωτίστως τους αθλητές του προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν παρερμηνείες και λάθος συμπεράσματα από το πιο πάνω κείμενο.
Πρωταρχικός και κύριος στόχος μας ήταν, είναι και θα είναι, η καλή λειτουργία και η ανάπτυξη των ακαδημιών μας, σε όλους τους τομείς.
Με πολύ κόπο, σκληρή δουλεία και συνέπεια, χιλιάδες ώρες έργου, προσφέρουμε σε εκατόν δέκα (110) παιδιά κάτω των δεκατεσσάρων ετών τις γνώσεις, την εμπειρία μας και την αγάπη μας, χωρίς κανένα προσωπικό όφελος για το καλό των παιδιών του τόπου μας και του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.
Στις τρεις δεκαετίες που ασχολούμαστε ανιδιοτελώς με τον ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟ και το ποδόσφαιρο, το πιο εύκολο είναι να λιβανίζουμε τους εαυτούς μας. Δεν θα γίνει όμως κάτι τέτοιο. Ασφαλώς κάναμε λάθη, υπάρχουν και θα υπάρξουν λάθη, ασφαλώς και θα υπάρχουν παράπονα, άλλα δικαιολογημένα και άλλα όχι. Η ουσία όμως είναι ότι πάντοτε προσπαθούμε για το καλύτερο των παιδιών του Παγκεφαλληνιακού. Το μέλλον όμως και αυτό είναι το σημαντικό ανήκει στον Παγκεφαλληνιακό και τους αθλητές του και αυτό τίποτα και κανένας δεν μπορεί να το αλλάξει.
Με την βοήθεια και την συμπαράσταση των μελών μας, των γονέων και των χορηγών μας, παρά την οικονομική κρίση ΔΕΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.
Οι αθλητές μας εκτός από ποδόσφαιρο μαθαίνουν, σωστή αθλητική συμπεριφορά και ήθος, το ευ αγωνίζεστε, τον σεβασμό στους συναθλητές τους, στους προπονητές τους, στους αντιπάλους τους, στους διαιτητές και στους παράγοντες των άλλων σωματείων και γενικά προσπαθούμε μέσα από το ποδόσφαιρο να διαμορφώσουμε όσο μπορούμε σωστούς χαρακτήρες και αθλητές.
Όλα αυτά τα χρόνια αποφεύγαμε να φορτώσουμε στις πλάτες των μικρών αθλητών μας το βάρος της φανέλας που φορούν, έτσι ώστε να μπορούν αμέριμνα και χώρις άγχος να αφοσιωθούν αποκλειστικά στο άθλημα, να εξελιχθούν και να κάνουν όνειρα.  
 Η κρίση όμως ωρίμασε τα παιδιά μας και με αφορμή το κείμενο, κρίναμε ότι επιβάλλεται πια να ενημερωθούν ποια είναι η ομάδα που ανήκουν και φορούν την φανέλα της.
 Ο ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ είναι η ΠΡΩΤΗ ομάδα που ιδρύθηκε στην Κεφαλλονιά με έτος ίδρυσης το 1923, είναι ιδρυτικό μέλος της ΕΠΟ με αριθμό μητρώου 99 (περιλαμβάνεται  στα πρώτα εκατό Σωματεία της Ελλάδας), όταν σήμερα υπάρχουν πάνω από 50.000 σωματεία. Είναι από τα λίγα Σωματεία στην Ελλάδα που η ιστορία του έχει εκδοθεί σε βιβλίο (με τίτλο «Ταξίδι στον αιώνα») έχει μεγάλες συμμετοχές σε Πανελλήνιους και Μεσογειακούς αγώνες. Δικά μας μέλη συμμετέχουν στην ΕΠΣΚΙ, ΕΠΟ, ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ.
Διαθέτει προπονητή ,βετεράνοι ποδοσφαιριστές μας προσφέρουν και εργάζονται ανιδιοτελώς ως προπονητές σε όλα τα τμήματα των ακαδημιών μας, οι οποίες έχουν μαζί με την ανδρική ομάδα κατακτήσει πολλά πρωταθλήματα και κύπελλα σε διάφορα τουρνουά που συμμετέχουν επίσημα ή μη.
Διαθέτουμε το μακροβιότερο Διοικητικό Συμβούλιο όπου όλες οι αποφάσεις παίρνονται με συζήτηση και πλειοψηφικά και είναι πάντοτε σεβαστές από όλους και τηρούνται κατά γράμμα, και όχι από αυτόν που διαθέτει τα περισσότερα χρήματα.
Η προσφορά όλων των μελών είναι τεράστια. Το μοναδικό τους κίνητρο είναι η αγάπη τους για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και τους νέους του τόπου μας, ώστε να τους προσφέρουν με κάθε μέσο και τρόπο ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ.
Το όνειρο που δεν αρνηθήκαμε σε κανέναν αθλητή μας, όταν πρόκειται να μετακινηθεί σε πραγματικά μεγάλη ομάδα και να κάνει ένα βήμα παραπάνω πέρα από το τοπικό ποδόσφαιρο.
Ποδοσφαιριστές μας μεταγράφηκαν χωρίς καμία απαίτηση και όφελος στον Πλατανιά και Πανιώνιο, δοκιμάστηκαν με τη βοήθεια μας στον Ατρόμητο, ΠΑΣ Γιάννινα, Παναχαϊκή και Παναιτωλικό. Αυτές είναι μεγάλες ομάδες και η συμμετοχή των ποδοσφαιριστών μας σε αυτές αποτελεί για μας μεγάλη τιμή και ικανοποίηση. Μεγάλες ομάδες για μας επίσης είναι και οι ομάδες που συμμετέχουν στα Εθνικά πρωταθλήματα (Δ΄ Εθνική – Γ΄ Εθνική τώρα- Β΄ Εθνική). Τιμή για μας και ικανοποίηση είναι όταν οι προσπάθειες των μικρών ποδοσφαιριστών μας αμείβονται με τη συμμετοχή τους στην «Εθνική Κεφαλλονιάς»  γιατί έτσι βλέπουμε και έτσι πρέπει να βλέπουν όλοι τις μικτές ομάδες της ΕΠΣΚΙ ή δοκιμάζονται στις προεθνικές ομάδες της ΕΠΟ.
Σε αυτού του είδους όνειρα λέμε στους αθλητές μας ΝΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ. γιατί μεγάλες ομάδες στο Νησί μας για μας είναι οι ομάδες που έχουν και τις ανάλογες υποδομές και ο ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ είναι μεγάλη ομάδα.
 Εκτός από  Κυπελλούχος Κεφαλλονιάς 2013 ο Παγκεφαλληνιακός κλείνει φέτος 90 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ και είναι η κορυφαία ομάδα.
Κλείνοντας την επιστολή μας λέμε και αυτό είναι το σύνθημα προς τα παιδιά μας και τους νέους
                                           «ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΠΟΤΕ»
Ευχαριστούμε όσους διαβάσατε την επιστολή μας, ευχαριστούμε το Sport Thea  για την φιλοξενία.
Περιμένουμε ΟΛΟΥΣ τους ποδοσφαιριστές μας για την έναρξη της προετοιμασίας τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013 στις 19.30΄ στο Δ.Α.Κ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ.
                      Για τον ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟ                      
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου