Τετάρτη, Αυγούστου 28

Κρίμα και... δίκαιο

Κρίμα και... δίκαιο

Η μεγάλη ευκαιρία υπήρχε, αλλά χάθηκε. Ο ΠΑΟΚ την είχε απέναντι στη Σάλκε, όμως δεν τα κατάφερε. Ηττήθηκε με 3-2 από τους Γερμανούς στην Τούμπα, στο δεύτερο παιχνίδι των πλέι οφ του Champions League και αποκλείστηκε από τους «χρυσοφόρους» ομίλους. Πλέον, θα βρεθεί την Παρασκευή (30/8, 13:45) στην κλήρωση των ομίλων του Europa League.
Στην άδεια λόγω τιμωρίας Τούμπα, ο «δικέφαλος» βρέθηκε να κυνηγάει το σκορ δύο φορές, με τους Γερμανούς να προηγούνται στο 43' με τον Σαλάι. Ο Αθανασιάδης ισοφάρισε στο 53', αλλά παρά την αποβολή του Τζόουνς στο 64' και το αριθμητικό της μειονέκτημα, η Σάλκε πήρε και πάλι προβάδισμα με τον Ντράξλερ στο 67'. Δεν πτοήθηκε από τη νέα ισοφάριση, αυτή τη φορά από τον Κατσουράνη στο 79' και πήρε τη νίκη στο 90' με τον Σάλαι.
Ο «δικέφαλος» ήθελε, αλλά «πνίγηκε» από το άγχος και τα αμυντικά κενά… Στα θετικά του ότι δεν «παράτησε» το ματς μετά το 1-2, αν και ήθελε δύο γκολ, προσπάθησε ως το τέλος, ισοφάρισε και αν ο Στοχ ήταν εύστοχος στο 81' μπορούσε να κάνει την ολική ανατροπή! Αξιοσημείωτο ότι στο ημίχρονο αποβλήθηκε ο Στέφενς λόγω διαμαρτυρίας στο διαιτητή.
Με Σκόνδρα αριστερά
Ο Χούουμπ Στέφενς παρέταξε τον ΠΑΟΚ με σύστημα 4-2-3-1. Εχοντας να αντιμετωπίσει τις απουσίες των Λίνο, Λόρενς και Λάζαρ, η 11άδα είχε τον Χακόμπο στην εστία, με τους Κίτσιου, Σκόνδρα, Κατσουράνη και Μιγκέλ Βίτορ στην άμυνα. Τζιόλης και Κάτσε οι αμυντικοί μέσοι, με τους Λούκας και Στοχ στα άκρα και τον Σαλπιγγίδη πίσω από τον Αθανασιάδη.
Από την πλευρά του, ο Γενς Κέλερ είχε, τελικά, στη διάθεσή του τους Φαρφάν και Ουτσίντα και έτσι οι απουσίες του ήταν ο Χούντελααρ και ο Παπαδόπουλος. Στο δικό του 4-2-3-1, τερματοφύλακας ήταν ο Χίλντεμπραντ. Ουτσίντα, Φουκς, Σαντάνα και Χέβεντες ήταν οι τέσσερις της άμυνας. Χέγκερ και Τζόουνς στον κεντρικό άξονα, με τους Φαρφάν, Κλέμενς και Ντράξλερ πιο μπροστά τους, πίσω από τον Σαλάι.
Αναμονή… και «σοκ» στο 43'
Ο ΠΑΟΚ έπαιξε παιχνίδι αναμονής στο πρώτο ημίχρονο. Εδωσε χώρο και (μεγάλα ποσοστά) κατοχή μπάλας στην Σάλκε, περιμένοντας στο δικό του μισό, θέλοντας να κλείσει τους χώρους, να μη ρισκάρει και αν του προκύψει η ευκαιρία, να απειλήσει. Ενδεικτικό ότι σε όλο το πρώτο ημίχρονο έκανε μόνο ένα σουτ, μακρινό από τον Στοχ στο 38', το οποίο εξουδετέρωσε εύκολα ο Χίλντεμπραντ.
Από την άλλη πλευρά, η Σάλκε μπήκε δυνατά στο παιχνίδι. Στο πρώτο 3λεπτο κέρδισε διαδοχικά κόρνερ, πίεσε, απείλησε με Σαλάι (2') και τη μεγάλη ευκαιρία του Τζόουνς (3'), αλλά στη συνέχεια ήταν ακίνδυνη, με τον ΠΑΟΚ να ελέγχει το ρυθμό, έστω και όντας παθητικός. Ο Τζόουνς στο 26' αστόχησε, ο Φαρφάν στο 41' ανάγκασε τον Χακόμπο σε επέμβαση, αλλά το γκολ για την Σάλκε ήρθε στο 43' από τον Σαλάι, με τον ΠΑΟΚ να διαμαρτύρεται για χέρι του Ουτσίντα σε κοντρόλ πριν την πάσα, αλλά από το ριπλέι να φαίνεται ότι δεν έχει δίκιο.
Γρήγορη ισοφάριση, αλλά…
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε ιδανικά για τον ΠΑΟΚ. Μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Σαλπιγγίδη στο 51', είχε ένα μακρινό σουτ του Σκόνδρα στο 52' και έφτασε, τελικά, στην ισοφάριση με τον Αθανασιάδη στο 53'. Και όλα αυτά χωρίς να έχει προπονητή στον πάγκο, καθώς ο Στέφενς είχε αποβληθεί στο ημίχρονο για διαμαρτυρία στον συμπατριώτη του, Μπιορν Κάιπερς (για το γκολ της Σάλκε).
Η Σάλκε δεν έδειχνε ικανή να απειλήσει, με εξαίρεση μια εκτέλεση φάουλ του Φαρφάν στο 63'. Στο επόμενο λεπτό οι Γερμανοί έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Τζόουνς και τα πράγματα έδειχναν να γίνονται καλά για τον ΠΑΟΚ. Όμως στο 67' ήρθε η ψυχρολουσία με το γκολ του Ντράξλερ στο 67' και ο «δικέφαλος» ήθελε, πλέον, δύο γκολ.
Στέφενς: «Ποιότητα η Σάλκε, ατυχία εμείς»Ο Λούκας έχασε τεράστια ευκαιρία για άμεση ισοφάριση (68') και ο Στέφενς στο 74' έβγαλε Σαλπιγγίδη και Αθανασιάδη και έβαλε Νέτσιντ και Ολίσε. Παρά το μεγάλο χάντικαπ, οι γηπεδούχοι συνέχισαν τις προσπάθειες και έφτασαν στην ισοφάριση με ωραία «ανάποδη» κεφαλιά του Κατσουράνη στο 79'.
Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν… θρίλερ, με τον ΠΑΟΚ να επιτίθεται και να προσπαθεί να φτάσει στο γκολ της πρόκρισης και την Σάλκε να αμύνεται όπως μπορεί. Ο Στοχ έχασε τη μεγάλη ευκαιρία στο 81' για να γίνει ο «ήρωας», αλλά τελικά το γκολ και το 3-2 ήρθε από τους Γερμανούς στο 90', από τον Σαλάι…
ΣΚΟΡΕΡΣ: 53' Αθανασιάδης, 79' Κατσουράνης - 43', 90' Σαλάι, 67' Ντράξλερ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μπιορν Κάιπερς (Ολλανδία)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 64' Τζόουνς (2η κίτρινη)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 87' Κίτσιου - 19' Τζόουνς, 78' Σαντάνα
ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Κίτσιου, Σκόνδρας, Κατσουράνης, Μιγκέλ Βίτορ, Τζιόλης, Κάτσε, Λούκας (80' Γεωργιάδης), Στοχ, Σαλπιγγίδης (74' Ολίσε), Αθανασιάδης (74' Νέτσιντ).
ΣΑΛΚΕ: Χίλντεμπραντ, Ουτσίντα, Φουκς, Σαντάνα, Χέβεντες, Χέγκερ, Τζόουνς, Φαρφάν, Κλέμενς (61' Μέιερ, 70' Νόιστεντερ), Ντράξλερ (83' Μάτιπ), Σαλάι.
Επιμέλεια: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου