Τετάρτη, Αυγούστου 21

Γιορτή Κουλούρας αύριο στα Ομαλά ..... Να βρεθούμε όλοι εκεί

Προβολή άλμπουμ
Γράφει η Ευαγγελία Σαμόλη
Αύριο Πέμπτη και ώρα επτά και μισή στην περιοχή των Ομαλών, διεξάγεται μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση, ένας αγώνας δρόμου, σε ένα  ειδυλλιακό τοπίο, διανθισμένος από έντονο παραδοσιακό χρώμα και πολύ πολύ διάθεση από τους διοργανωτές από την περιοχή και την ΚΕΔΗΚΕ.
Ο πατροπαράδοτος αγώνας της Κουλούρας, σε μία εύκολη διαδρομή δυο χιλιομέτρων με τερματισμό την εκκλησία του Αγ. Γερασίμου για τους μεγάλους και μιας μικρής απόστασης για τους λιλιπούτειους αθλητές, προσφέρει μια νότα χαράς και αισιοδοξίας σε όσους συμμετέχουν, προβάλλοντας και αναδεικνύοντας την φυσιογνωμία της περιοχής.
Ευαγγελία  Σαμόλη
Παράλληλα προσφέρει ένα ενδιαφέρον θέαμα στους παραβρισκόμενους επισκέπτες και θεατές, όπου έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στην ταυτότητα και το εθιμικό του τόπου μας μέσα από ευγενή αγωνιστικά δρώμενα.
Επιπλέον όλοι θα έχουν την ευκαιρία να γευθούν τοπικά αρτοποιήματα, ενώ οι νικητές εκτός από μετάλλιο θα λάβουν και μια γιγαντιαία κουλούρα-«περιδέραιο», για τις δύσκολες μέρες…….αχρείαστη να είναι.
Επειδή τους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε είναι πολύ σημαντικό, να στηρίζουμε τα όμορφα και απλά, αυτά που συνδέονται με τον τόπο μας, με τις μνήμες μας και προσφέρουν εύκολα και ανέξοδα μια υγιή διέξοδο στα καθημερινά μας προβλήματα. Θεωρώ σημαντικό να βρεθούμε όλοι εκεί, στον Πλάτανο του πολιούχου μας, να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο ως κοινό ή αθλητές, δίνοντας το παρόν σε μια προσπάθεια που χαρακτηρίζεται από μεράκι και αγάπη για όλα όσα συνθέτουν την ταυτότητά μας και  υπενθυμίζουν την ανθρωπιά μας. Αυτά τα οποία κάποιοι πασχίζουν μεθοδευμένα να ξεχάσουμε……..

Επισημαίνω οι εγγραφές ώρα 7 και ο αγώνας 7 και 30. Ελπίζω να σας έπεισα.
Ευαγγελία Σαμόλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου