Πέμπτη, Αυγούστου 22

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους Ομίλους του Chambions League ο Π.Α.Ο.Κ. 1-1 στη Γερμανία με την Σάλκε


Πολύ κοντά στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία του βρίσκεται ο ΠΑΟΚ, μετά το 1-1 με την Σάλκε στην Γερμανία.
Η ομάδα του Χουμπ Στέφενς πραγματοποίησε μια «αντρίκια» εμφάνιση και πήρε ακριβώς αυτό που ήθελε, ισοπαλία και μάλιστα με εκτός έδρας γκολ. Πλέον οι Θεσσαλονικείς έχουν την ευκαιρία να πάρουν την πρόκριση μέσα στην Τούμπα σε μια βδομάδα από τώρα.
Το φαβορί ήταν η Σάλκε. Οι Γερμανοί έχουν τα λεφτά, τα αστέρια, την ευρωπαϊκή στόφα. Έλα μου όμως που δεν έχουν την Θεσσαλονικιά μαγκιά. Τα «παλικάρια» του Χουμπ Στέφενς με μπροστάρηδες τους Βίτορ στην άμυνα και Στοχ στην επίθεση, «γονάτισαν» την υπεροπτική Σάλκε.
Η τακτική ήταν γνωστή πριν από την έναρξη του αγώνα. Κρατάμε καλά πίσω και φεύγουμε στην αντεπίθεση. Στο πρώτο μέρος δεν έπιασε και πολύ αυτό. Η Σάλκε είχε την καθολική υπεροχή με τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται συνεχώς σε θέση άμυνας κοντά στην περιοχή του.
Τελικά αυτή η πίεση απέφερε καρπούς στο 32’. Μετά από μια φάση διαρκείας και σύγχυση στην άμυνα του ΠΑΟΚ, η μπάλα έφτασε στον Φαρφάν, ο οποίος με εξαιρετικό πλασέ έκανε το 1-0.
Από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν χωρίς όμως να αλλάξει κάτι.
Στο δεύτερο ημίχρονο, όλα ήταν διαφορετικά. Ο Στέφενς ξέρει καλά αυτή την ομάδα, οπότε ήξερε όσο κανένας άλλος πώς να βγει ο ΠΑΟΚ στο γήπεδο. Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να πιέζουν, να παίρνουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να απειλούν. Το γκολ όμως δεν ερχόταν, μέχρι που ο Στοχ πήρε το «όπλο» του στο 73’. Μια βολίδα από τα 30 και μέτρα και 1-1. Ναι, 1-1 και με εντυπωσιακό τρόπο.
Στο τελευταίο εικοσάλεπτο οι φιλοξενούμενοι άντεξαν στην πίεση των Γερμανών και κράτησαν την πολυπόθητη ισοπαλία, που τους δίνει τεράστιες πιθανότητες πρόκρισης.
Η ρεβάνς θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη (27/8) στην άδεια λόγω τιμωρίας Τούμπα.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Σάλκε (Γενς Κέλερ): Χίλντεμπραντ, Ουτσίντα, Μάτιπ, Χέβεντες, Φουχς, Χέγκερ (78’ Γκορέτσκα), Τζόουνς, Φαρφάν (87’ Πούκι), Ντράξλερ, Μέγιερ (70’ Κλέμενς), Ζαλάι.
ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Χακόμπο, Κίτσιου, Λίνο, Βίτορ, Κατσουράνης, Λάζαρ, Τζιόλης, Στοχ, Λόρενς (62’ Κάτσε), Λούκας (90’ Ολίσε), Σαλπιγγίδης (62’ Αθανασιάδης).
Διαιτητής: Στεφάν Λανουά (Γαλλία)
Βοηθοί: Φρεντερίκ Κανό (Γαλλία), Σιρίλ Γκρινγκόρ (Γαλλία)
Γήπεδο: «Φέλτινς Αρένα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου