Δευτέρα, Αυγούστου 26

Επιτυχημένη η εκδήλωση-αφιέρωμα για την ιστορία του Σκακιού στην Πεσσάδα


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25/08, εκδήλωση – αφιέρωμα για την ιστορία του Σκακιού στο Ιόνιο
στο Κέντρο Καλλιτεχνικής Δημιουργίας «Κωνσταντίνος Παρθένης»
στην Πεσσάδα, σε ένα χώρο ιδανικό όσο και εντυπωσιακό για υπαίθριες εκδηλώσεις, που αγκάλιασε το σκάκι και μας προσέφερε γνώσεις και εμπειρίες.
Η ομιλία του κου Παναγή Σκλαβούνου, πρόεδρου του Ζήνωνα Γλυφάδας, ενός συλλόγου που πρωτοπορεί στο καλλιτεχνικό Σκάκι στην Ελλάδα, μας έδωσε την ευκαιρία να αποκτήσουμε και να προσφέρουμε στα παιδιά του Συλλόγου ιστορικές γνώσεις για το σκάκι στα Επτάνησα, συμβάλλοντας στην γενικότερη σκακιστική παιδεία τους.
Ακολούθησε αγώνας επίλυσης Σκακιστικών προβλημάτων, που έγινε για πρώτη φορά στον τόπο μας, και ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους.
Οι ιδιαιτερότητες του καλλιτεχνικού Σκακιού, όπως λέγεται,
ανέδειξαν και τις ιδιαίτερες ικανότητες των παιδιών, που έφεραν τα πάνω κάτω στον αγώνα, ανατρέποντας όλα τα προγνωστικά.
Την πρώτη θέση κατέκτησε ο Χάρης Τσιμπούκης [Γ’ Τάξη, 6ο Δημ. Σχ. Αργοστολίου] την δεύτερη θέση ο Μίλτος Κουράκος [ΣΤ’ Τάξη, 1ο Δημ. Αργοστολίου], και την τρίτη θέση ο Γιάννης Αναλυτής [Γ’ Τάξη 4ο Δημ. Αργοστολίου].
Ευχαριστούμε τον πρόεδρο της κοινότητας Πεσσάδας κο Π. Μπελίτση, για την παραχώρηση του χώρου, και τον κο Ναπ. Μαραβέγια, πρόεδρο του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.
Είναι αξιέπαινη η προσπάθεια του, για την ανάδειξη αυτού του χώρου σε πυρήνα δημιουργίας, και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία.
Φυσικά, τον πρόεδρο του Ζήνωνα Γλυφάδας, κο Π. Σκλαβούνο, και τον Μάριο Αναστασίου, που είχε την τεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης.
Τους ευχόμαστε οργανωτικές και αγωνιστικές επιτυχίες, και εκφράζουμε την επιθυμία μας, να βάλουν στο οργανωτικό πλάνο τους, και την Κεφαλονιά.
Τέλος, ευχαριστούμε τον κο Θανάση Σκλαβούνο, που ήταν ο αφανής εργάτης αυτής της άρτιας διοργάνωσης.
Το Δ. Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου