Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 23

Εθνική Σάλας: Ελλάδα-Ιταλία 1-4


Την δεύτερή της ήττα σε ισάριθμους φιλικούς αγώνες γνώρισε η Εθνική Σάλας από την Ιταλία με σκορ 4-1 στο Κλειστό Δαΐς. Ωστόσο, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν εμφανώς βελτιωμένο σε σχέση με το χθεσινό ματς και σε αρκετά διαστήματα, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, ήταν ανώτερο των Ιταλών.
Το αποτέλεσμα αδικεί, βάσει της εμφάνισης των δύο ομάδων, την Ελλάδα που είχε αρκετές ευκαιρίες για να πετύχει περισσότερα τέρματα. Αντιθέτως, οι φιλοξενούμενοι ήταν αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια, δείγμα της μεγάλης κλάσης των Ιταλών διεθνών.
Τα τέρματα των νικητών πέτυχαν οι Ονόριο (06:00), Ντε Λούκα (21:31), Ούριο (28:07), Φολαντόρ (32:10), ενώ για την Ελλάδα μείωσε με εντυπωσιακή ατομική ενέργεια ο Μάνος στο 34:25.
Η αρχική πεντάδα της Ελλάδας: Αχής, Μπούσμπουρας, Μουρδουκούτας, Κονδυλάτος, Μάνος. Αγωνίστηκαν και οι Στόλης, Αρτινός, Παπαευστρατίου, Γκρίτζαλης, Δελαπόρτας, Ασημακόπουλος, Ράπτης, Πάνου, Γκαϊφύλλιας.
Η αρχική πεντάδα της Ιταλίας: Μιαρέλι, Ερκολέσι, Φορτίνο, Λίμα, Μερλίμ. Αγωνίστηκαν και οι Μπορντινιόν, Ντε Λούκα, Φολαντόρ, Τζασόν, Ονόριο, Μεντάστι, Σορντίνι, Ούριο.
«Είμαστε αρκετά ευχαριστημένοι από την εικόνα μας στο ματς, γιατί η Εθνική παρουσιάστηκε βελτιωμένη σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα και στάθηκε πολύ καλά απέναντι σε μια ομάδα που διαθέτει μερικούς από τους καλύτερους παίκτες του αθλήματος σε παγκόσμιο επίπεδο.  Οι παίκτες μας αποκόμισαν σπουδαίες εμπειρίες από τα δύο ματς και είμαι σίγουρος ότι στο μέλλον θα δώσουμε στη χώρα μας κι άλλους σημαντικούς φιλικούς αγώνες. Άλλωστε, και στα δύο παιχνίδια οι φίλοι της Εθνικής γέμισαν το κλειστό και έδειξαν ότι αγαπούν το άθλημα. Θέλω να τους ευχαριστήσω για τη συμπαράστασή τους, όπως και τους παίκτες μας γιατί έκαναν μεγάλη προσπάθεια και απέδειξαν ότι μπορούν να πάνε την Εθνική ψηλά», ήταν το σχόλιο του ομοσπονδιακού προπονητή Στέφανου Σοϊλεμέ.
Από την πλευρά του, ο προπονητής της Ιταλίας, Ρομπέρτο Μενικέλι, είχε πολύ καλά λόγια να πει για την ελληνική ομάδα: «Ήταν σημαντικό ματς για μας, ποτέ δεν υποτιμούμε κάποια ομάδα, πολύ περισσότερο την Ελλάδα, η οποία έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια και είμαι σίγουρος ότι σύντομα θα έχει θεαματικά αποτελέσματα. Όλα ήταν υπέροχα από την πλευρά της οργάνωσης, της φιλοξενίας και της ατμόσφαιρας στο κλειστό. Μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα από πολλούς Έλληνες παίκτες και να είστε σίγουροι ότι όποτε δεν είμαστε αντίπαλοι, εγώ θα υποστηρίζω θερμά την ελληνική ομάδα»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου