Κυριακή, Σεπτεμβρίου 15

EUROBASKET:ΕΛΛΑΔΑ - ΣΛΟΒΕΝΙΑ 65-73


Σε μία εφιαλτική νύχτα και πραγματοποιώντας μία από τις χειρότερες εμφανίσεις της ιστορίας της, η Εθνική μας ηττήθηκε από την Σλοβενία πολύ πιο εύκολα από ότι μαρτυρά το τελικό 73-65.
Πλέον η Ελλάδα ψάχνει για ένα θαύμα για να προκριθεί στους 8, καθώς για να περάσει στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης, χρειάζεται την Δευτέρα νίκη επί της Κροατίας και παράλληλα ήττα της Ισπανίας από την Ιταλία.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά ο Κώστας Παπανικολάου υπέστη βαρύ διάστρεμμα στο τρίτο δεκάλεπτο και η συμμετοχή του στο ματς με την Κροατία, αυτή τη στιγμή φαντάζει πολύ δύσκολη.
Όσον αφορά το παιχνίδι, ουσιαστικά η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι παραδόθηκε για 27 λεπτά στον φρενήρη ρυθμό των αντιπάλων της και στο σκληρό τους παιχνίδι. Έτσι όταν «ξύπνησε» από το -26 όπου βρέθηκε και πλησίασε σε μονοψήφιο αριθμό ήταν πολύ αργά
Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι τα αδέρφια Ντράγκιτς «σκότωσαν» την Εθνική καθώς σημείωσαν μαζί 38 πόντους, με τον Γκόραν ειδικά να είναι μια ομάδα του μόνος με 28π., 4 ασίστ και πέντε ριμπάουντ.
Καταιγιστικός Γκ. Ντράγκιτς
Ο Τρινκιέρι «κατέβασε» την ίδια 5άδα όπως στο ματς με την Ισπανία με τον Καββαδά στην θέση του σέντερ. Από εκεί και πέρα, ο Ζήσης ανέλαβε το μαρκάρισμα του Γκόραν Ντράγκιτς και ο Πρίντεζης του Νάχμπαρ. Ωστόσο ο παίκτης των Σανς ήταν καταιγιστικός στο ξεκίνημα, σημειώνοντας τους 11 πρώτους πόντους της ομάδας του «σπρώχνοντας» την Σλοβενία σε ένα φρενήρες ξεκίνημα.
Παράλληλα μετά από 3.10 λεπτά ο Τρινκιέρι απέσυρε τον Καββαδά, ρίχνοντας τον Μπουρούση καθώς όχι μόνο δεν είχαμε επιθετικές λύσεις στο κοντά στο 
καλάθι, αλλά επιπλέον οι Σλοβένοι κυριαρχούσαν στα ριμπάουντ. Τίποτα δεν λειτουργούσε για την Εθνική μας, ειδικά στην επίθεση που σκοράραμε με… αίμα, την ώρα που οι αντίπαλοί μας έβρισκαν σπουδαίες λύσεις ακόμη κι από τον πάγκο, όπως τον Λάκοβιτς που με 7π. εκτόξευσε την διαφορά στο τέλος της περιόδου στο +13 (13-26)!
Χαμένη στο πουθενά η Εθνική…
Αν κάποιος περίμενε εύλογα την αντίδραση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο δεύτερο δεκάλεπτο, αυτή δεν ήρθε. Οποιους πέντε κι αν παρέτασσε ο Τρινκιέρι ή πρόσωπα η όποια αμυντικά σχήματα χρησιμοποιούσε, τίποτε δεν δούλευε… Τα αδέρφια Ντράγκιτς (σ.σ. 18π. ο Γκόραν στο α' μέρος) έκαναν ό,τι ήθελαν απέναντι στην Εθνική μας, με τους Σλοβένους να εξακολουθούν να κυριαρχούν, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του παρκέ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ημίχρονο τα ριμπάουντ διαμορφώθηκαν στο 27-43 με τους γηπεδούχους να έχουν 10 επιθετικά, ενώ πρώτος ριμπάουντερ της Ελλάδας ήταν ο Σπανούλης με τρία! Η διαφορά βεβαίως συνέχισε να έχει αυξητικές τάσεις και να παγιώνεται σε υψηλά επίπεδα και να «αγγίζει» ακόμη και το +17 (22-39 στο 16'!).
Κατάρρευση…
Παρά το γεγονός ότι απέμεναν 20 ολόκληρα λεπτά για το φινάλε η Ελλάδα ουσιαστικά δεν αντέδρασε ποτέ. Η Σλοβενία έκανε κυριολεκτικά ό,τι ήθελε στο παρκέ, την ώρα που οι διεθνείς μας πελαγοδρομούσαν. Σαν να μην έφταναν αυτά, η Ελλάδα χρεώθηκε με δύο τεχνικές ποινές στο τρίτο δεκάλεπτο για διαμαρτυρία στους διαιτητές, μία ο Τρινιέρι και μία ο Ζήσης, ο οποίος έφτασε και τα τέσσερα φάουλ. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ήρθε στα 24' ο τραυματισμός του Κώστα Παπανικολάου για να κάνει τα πράγματα ακόμη χειρότερα. Η διαφορά «εκτοξεύθηκε» στο… διαστημικό +26 (34-60) του 26' και ουσιαστικά τα πάντα κρίθηκαν εκεί.

Ξύπνησε πολύ αργά…
Στα τελευταία λεπτά της τρίτης περιόδου και στην τέταρτη περίοδο η ελληνική ομάδα έκανε μια απίστευτη προσπάθεια, όμως δυστυχώς ήταν πολύ αργά. Με εξαιρετική άμυνα που έβαλε επιτέλους φρένο στους Σλοβένους και ηγέτη τον Σπανούλη, η Ελλάδα «ροκάνισε» την διαφορά και πλησίασε σε απόσταση βολής (59-68 στο 37'), όμως δεν κατάφερε να ολοκληρώσει μια επική ανατροπή.

Ο Σπανούλης έκανε δύο λάθος πάσες σε καίριο σημείο (σ.σ. ήταν εμφανώς κουρασμένος απο την υπερπροσπάθεια), ο ίδιος αλλά και οι υπόλοιποι διεθνείς μας τα… έσπασαν σε κρίσιμα σημεία έξω από τα 6,75μ. και η προσπάθεια έμεινε κάπου εκεί… Ο Καϊμακόγλου με βολές μας έφερε στο -6 (65-71) η οποία ήταν η μικρότερη διαφορά στην οποία μειώσαμε, όμως πλέον απέμεναν μόλις 10''…
Τα δεκάλεπτα: 13-26, 27-43, 47-62, 65-73
ΕΛΛΑΔΑ (Τρινκέρι): 31/38β., 11/35διπ., 4/18τρ., 39ριμπ., 6ασ., 11λ., 4κλ., 6κ.): Σλούκας 6, Μπουρούσης 6, Ζήσης 13(1), Σπανούλης 21(2), Περπέρογλου 1, Φώτσης 5, Παπανικολάου 3, Καββαδάς, Καϊμακόγλου 3, Μπράμος 5, Πρίντεζης 2.
ΣΛΟΒΕΝΙΑ (Μάλκοβιτς): 21/29β., 14/43διπ., 8/22τρ., 47ριμπ., 11ασ., 11λ., 8κλ., 4κ.): Σλόκαρ, Λάκοβιτς 10(1), Μπάλαζιτς, Γιοκσίμοβιτς 5(1), Μούριτς 7(1), Νάχμπαρ 5(1), Γκ. Ντράγκιτς 28(3), Ζ. Ντράγκιτς 11(1), Λόρμπεκ 2, Βίντμαρ 2, Μπέγκιτς 3.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου