Κυριακή, Σεπτεμβρίου 15

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ: Ένατη η Ελλάδα, 9-7 την Ρουμανία


Την ένατη θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Μάλτας κατέκτησε η Εθνική μας ομάδα πόλο Εφήβων, αφού κέρδισε απόψε τη Ρουμανία με 9-7 στον αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 9-10.
Μια θέση που για τον ομοσπονδιακό προπονητή, Περικλή Δαμάσκο, αλλά και για τον παλαίμαχο πολίστα και αρχηγό της αποστολής, Δημήτρη Γρυπάρη, δεν ήταν αντιπροσωπευτική των δυνατοτήτων της ομάδας.
Και τα δύο στελέχη της ελληνικής αποστολής, σε δηλώσεις τους στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, υποστήριξαν ότι η κλήρωση και οι διασταυρώσεις ήταν αρκετά δύσκολες κι ότι η Ελλάδα έμεινε εκτός οκτάδας με δύο ήττες από τις δύο φιναλίστ της διοργάνωσης, τη Σερβία και το Μαυροβούνιο. Πρόσθεσαν, επίσης, ότι ήταν ελλιπής η προετοιμασία για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, λόγω των προβλημάτων που ταλαιπωρούν την Ελλάδα και την Κολυμβητική Ομοσπονδία.
BIKELAS_008
Στα του αγώνα, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν πίσω στο σκορ στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, βρέθηκε να χάνει με 5-3, όμως στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου ισοφάρισε σε 7-7. Στην τελευταία περίοδο, με επιμέρους σκορ 2-0 η Εθνική μας καθάρισε το παιχνίδι.
ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 2-1, 1-3, 4-3, 2-0
ΕΛΛΑΔΑ (Περικλής Δαμάσκος): Λιαπάκης 3, Μασμανίδης 3, Καλαϊτζής 1, Καπετανάκης 1, Καλογεράκος 1
Σε δηλώσεις του, ο Περικλής Δαμάσκος υποστήριξε: «Θεωρώ ότι είχαμε δυνατότητες για κάτι πολύ καλύτερο. Ίσως και για ένα μετάλλιο. Όλα αυτά, όμως, είναι υποθετικά, η πραγματικότητα είναι σκληρή και η ένατη θέση είναι γεγονός. Θα μιλήσω με τον πρόεδρο της ΚΟΕ, τον κ. Διαθεσόπουλο, καθώς κάναμε πολύ λίγη προετοιμασία και πολλά από τα παιδιά ήρθαν ανέτοιμα στη Μάλτα. Είναι χαρακτηριστικό ότι παιχνίδι με παιχνίδι πηγαίναμε καλύτερα.
Τώρα, γιατί ήρθαμε ένατοι; Πέραν από την ελλιπή προετοιμασία, είχαμε πολύ δύσκολη κλήρωση, πολύ δύσκολες διασταυρώσεις και χάσαμε την οκτάδα από τις ομάδες που αύριο θα αναμετρηθούν στον τελικό. Αν είχαμε περάσει στην οκτάδα, είναι σίγουρο ότι θα περνούσαμε στους 4, αφού θα αντιμετωπίζαμε την Τουρκία και θα διεκδικούσαμε ένα από τα μετάλλια.
Ποτέ δεν επικαλούμαι προβλήματα με τη διαιτησία, αλλά στο χιαστί παιχνίδι με τη Σερβία, όχι απλά αδικηθήκαμε, αλλά σφαγιαστήκαμε από τον Ούγγρο διαιτητή, ο οποίος μας ήθελε εκτός οκτάδας».
Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου