Σάββατο, Σεπτεμβρίου 14

Έδειξε πιο έτοιμος ο Α.Ο.Κ.Ι. στη φιλική νίκη 3-1 επί της Σάμης


Μετά από πολλές μέρες εξαντλητικής προπόνησης, Ρέντσι και Βουκελάτος έδωσαν την ευκαιρία στους ποδοσφαιριστές τους  για ένα ποδοσφαιρικό χαλάρωμα σε ένα παιχνίδι 80’ μεταξύ των ομάδων τους Α.Ο.Κ.Ι.-Σάμης που έγινε σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου.
Τα συμπεράσματα θα λέγαμε ότι ήταν θετικά και για τους δυο προπονητές με τη γηπεδούχο ομάδα να δείχνει πιο έτοιμη και να παίρνει τη νίκη με σκορ 3-1.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ καλό ποιοτικά, ενώ στο δεύτερο κάτι η κούραση, κάτι οι πολλές αλλαγές των δυο προπονητών έριξαν τον ρυθμό με αποτέλεσμα να πέσει και το θέαμα.
Φάσεις και γκολ
Την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα θα χάσει η Σάμη στο 5’ όταν ο Γ. Αμούργης σε μια από τις γνωστές του επελάσεις, θα μπει στην περιοχή, θα σουτάρει αλλά τελευταία στιγμή, στο σουτ που πραγματοποιεί η μπάλα θα κοντράρει στον Μπενετάτο και αφού βρει το αριστερό κάθετο δοκάρι του Καλαφάτη θα καταλήξει κόρνερ.
Νέα ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στο 10’, που μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και πάλι με τον Γ. Αμούργη όταν στην σέντρα από αριστερά του Αρ. Αμούργη θα πιάσει την κεφαλιά από καλή θέση αλλά η μπάλα θα καταλήξει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Α.Ο.Κ.Ι..
Η απάντηση από τους γηπεδούχους στις δυο χαμένες ευκαιρίες των αντιπάλων τους, θα έρθει στο 12’ με τον Γ. Βουκελάτο όταν με ωραίο διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή στην σέντρα από δεξιά του Κουμαριώτη, θα στείλει την μπάλα να περάσει σύρριζα άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Καλιβωκά.
Γκολ στο 17’ για τον Α.Ο.Κ.Ι..
Ο Αλ. Πολλάτος θα γυρίσει την μπάλα από δεξιά μέσα στην περιοχή και στο β΄δοκάρι στον αμαρκάριστο Γ. Βουκελάτο που δεν θα έχει πρόβλημα να την στείλει με πλασέ στα δίχτυα για το 1-0.
Το 40λεπτο ημίχρονο θα ολοκληρωθεί με μια ακόμη καλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους και συγκεκριμένα στο 34’, όταν ο Αλ. Πολλάτος θα βρει με ωραία σέντρα τον Βουκελάτο μέσα στην περιοχή, αυτός με δύσκολη προβολή θα «σπρώξει» την μπάλα στο Πολλάκη με τον τελευταίο να την στέλνει στο δοκάρι και στη συνέχεια να καταλήγει άουτ.
Έτσι ολοκληρώθηκε το α’ ημίχρονο.
Στην πρώτη καλή φάση του β’ ημιχρόνου ο Α.Ο.Κ.Ι. θα χάσει σπουδαία ευκαιρία με τον Γ. Βουκελάτο να στέλνει την μπάλα με ψηλοκρεμαστό πλασέ στο οριζόντιο δοκάρι μετά την ωραία κάθετη πάσα του Πολλάκη.
Γκολ και 2-0 για τον Α.Ο.Κ.Ι. στο 49’.
Ο Κλειτογιάννης σε μια φάση καρμπόν με την προηγούμενη θα βρει τον Βουκελάτο πίσω από την πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων, αυτός θα προχωρήσει και με πολύ έξυπνο πλασέ απέναντι από τον Καλιβωκά θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας δυο τα προσωπικά γκολ της ομάδας του αλλά και τα δικά του.
Η Σάμη θα απαντήσει στο 52’ με ένα μακρινό ευθύβολο σουτ του Περιβολάρη που θα καταλήξει ελάχιστα άουτ.
Γκολ για τη Σάμη στο 52’.
Ο έμπειρος Κ. Βιτωράτος που είχε μπει αλλαγή και ανέβασε επιθετικά την ομάδα του, πετυχαίνει να μειώσει το σκορ σε 2-1 όταν στη σέντρα του Γ. Αμούργη στο ύψος της μικρής περιοχής με πλασέ θα την στείλει στα δίχτυα του Αγκούσι.
Ένας εντυπωσιακός ομαδικός συνδυασμός των παικτών της Σάμης στο 72’ παραλίγο να φέρει την ισοφάριση όταν τελικός παραλήπτης της μπάλας Δ. Τουλάτος θα πιάσει ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και τον Αγκούσι να διώχνει με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ.
Γκολ για τον Α.Ο.Κ.Ι..
Το τελικό σκορ θα κλείσει στο 3-1 στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού και συγκεκριμένα στο 80+2 όταν ο Πολλάκης θα πάρει την όμορφη κάθετη πάσα του νεαρού Παρασκευόπουλου θα μπει στην περιοχή και θα πλασάρει τον Καλιβωκά στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.
Οι συνθέσεις:
Α.Ο.Κ.Ι. (Α. Ρέντσι), Καλαφάτης, Γεωργόπουλος, Λαμπρόπουλος, Μπενετάτος, Κλειτογιάννης, Παπαναστασάτος Ν., Πολλάκης, Κουμαριώτης, Πολλάτος Αλ., Βουκελάτος.
Έπαιξαν και οι: Σελενίτσας, Δεστούνης, Αγκούσι, Παρασκευόπουλος, Μαρής, Πούλας και Λιθριώτης.
Σάμη (Θ. Βουκελάτος), Καλιβωκάς Δημ., Μιχαλίτσης, Βιτωράτος Κ., Μεσοροπιάν, Τουλάτος Β., Μωραίτης, Καππάτος, Αλυσανδράτος, Περιβολάρης, Αμούργης Γ., Αμούργης Αρ..
Έπαιξαν και οι: Μηλιαρέσης, Καλιβωκάς Γερ., Μινέτος, Κόκκαλης, Νικολοβιέννης, Χειμώνας, Βιτωράτος Κ., Άννινος, Τουλάτος Στ. και Τουλάτος Διον..
Δηλώσεις:
Γιάννης Βουκελάτος (ποδοσφαιριστής Α.Ο.Κ.Ι.)
«Είμαστε μια νέα ομάδα με νέους παίκτες, νέο υλικό, νέο προπονητή, και προσπαθούμε να περάσουμε κάποια καινούρια πράγματα στο παιχνίδι μας.
Η ομάδα του Α.Ο.Κ.Ι. έχει μάθει να πρωταγωνιστεί σε όλες τις κατηγορίες και μέσα από την σκληρή προπόνηση και την δουλειά θα δείξουμε το πραγματικό μας πρόσωπο. Σήμερα ήταν ένα πρώτο φιλικό παιχνίδι για εμάς με σκοπό να «ξεμουδιάσουμε» λίγο. Μέσα από αυτό βγήκαν θετικά αλλά και αρνητικά πράγματα. Κρατάμε τα θετικά και προχωράμε.
Για την εκ νέου συνάντηση του μετά από τρία χρόνια και πάλι στην ίδια ομάδα με τον Μάκη Πολλάκη είπε:
Ο Μάκης ο Πολλάκης είναι ένας παίκτης που όλοι γνωρίζουν  την αξία του, χαίρεσαι να παίζεις μαζί του, το ευχαριστιόμαστε όλοι και μέρα με την μέρα μαθαίνοντας ο ένας το παιχνίδι του άλλου σε συνάρτηση με την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει θα βοηθήσουμε την ομάδα να πετύχει τους στόχους της».
Γιάννης Αμούργης (ποδοσφαιριστής Σάμης)
«Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την εμφάνιση της ομάδας μου. Είναι η 5η προπόνηση που κάνουμε και όπως είναι φυσικό φανήκαμε λίγο κουρασμένοι από την προετοιμασία.
Γενικά το παιχνίδι ήταν καλό και στο οποίο οι δυο ομάδες προσπάθησαν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο ειδικά στο α΄ ημίχρονο.
Ο προπονητής μας απ’ ότι μας είπε έμεινε απόλυτα ευχαριστημένος από την εμφάνιση αλλά και την απόδοση μας και αυτό είναι καλό. Παρότι χάσαμε 3-1 αυτό δε λέει για μας τίποτε, θα προσπαθούμε καθημερινά μέσα από την προπόνηση να διορθωθούμε και να πάμε όσο το δυνατόν ψηλότερα την ομάδα.
Φετινός μας στόχος είναι η τετράδα και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».
Κώστας Βιτωράτος (ποδοσφαιριστής Σάμης)
«Θα βρίσκομαι ακόμη ένα εικοσαήμερο στην Κεφαλονιά και στη συνέχεια θα ανέβω Αθήνα για να συνεχίσω τις σπουδές μου. Φέτος πιστεύω ότι θα μπορέσω να βοηθήσω πιο πολύ από πέρυσι την ομάδα μου ώστε να πετύχει τους στόχους της, αφού θα κατεβαίνω στους αγώνες. Βέβαια από εκεί και πέρα αν παίξω ή όχι είναι θέμα του προπονητή μου του κ. Θόδωρου Βουκελάτου.
Όσον αφορά το σημερινό παιχνίδι ήταν το πρώτο μας φιλικό και είμαστε λίγο «σφικτοί». Ο Α.Ο.Κ.Ι. είναι πολύ καλή ομάδα και η απόδοση μας απέναντι του ήταν θετική. Στη συνέχεια είμαι σίγουρος ότι θα βελτιωθούμε και θα παίξουμε καλό ποδόσφαιρο.
Καλή χρονιά σε όλους με υγεία και προπάντων μακριά από τραυματισμούς».
Σε λίγο στο sportsthea ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορταζ από το σημερινό παιχνίδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου