Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 18

ΕΣΑΚΕ:Κλήρωση 22ου πρωταθλήματος 2013-2014 (πρόγραμμα)


Το… τζάμπολ εν όψει της νέας αγωνιστικής της Basket League ΟΠΑΠ δόθηκε με την κλήρωση του πρωταθλήματος που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη!
Ο πρόεδρος του ΔΣ του ΕΣΑΚΕ, κ. Γιώργος Χαλβατζάκης, ευχήθηκε μία καλή μπασκετική χρονιά και στον χαιρετισμό που απεύθυνε προς τους παρευρισκόμενους σημείωσε: «Αξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί, Πρόεδροι, Αθλητές Φίλοι, Σας καλωσορίζω στην σημερινή εκδήλώση για την κλήρωση του 22ου Πρωταθλήματος του ΕΣΑΚΕ- Basket League ΟΠΑΠ. Ενός Πρωταθλήματος που σε ένα μήνα περίπου από σήμερα θα φέρει στην αφετηρία του 14 ομάδες που θα εκπροσωπήσουν 9 πόλεις της πατρίδας μας, μεταξύ των οποίων τον πρωταθλητή Ευρώπης τα δυο συνεχόμενα τελευταία χρόνια Ολυμπιακό και τον νταμπλούχο και πολυνίκη στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Παναθηναϊκό.
Κλήρωση Basket League ΟΠΑΠ 2013-14 Πέρυσι ζήσαμε όλοι μια ιδιαίτερη μπασκετική χρονιά η οποία μας επιφύλαξε συγκλονιστικές στιγμές. Ο ανταγωνισμός των ομάδων σε όλα τα επίπεδα, κράτησε ζωντανό το ενδιαφέρον του πρωταθλήματος μέχρι και την τελευταία αγωνιστική. Αποτέλεσμα αυτού του κλίματος ήταν η κατακόρυφη αύξηση των εισιτηρίων και του ενδιαφέροντος του κόσμου, αλλά και η μεγάλη άνοδος της τηλεθέασης.
Νέοι χορηγοί ήλθαν κοντά μας και έχω πλέον την αίσθηση ότι το μπάσκετ αρχίζει να βρίσκει σιγά – σιγά αλλά σταθερά την περπατησιά του.
Η οικονομική εξυγίανση των ομάδων, χάριν της συνεχούς προσπάθειας των διοικήσεων, την συνεργασία του ΠΣΑΚ και των αθλητών, υπό την στενή πάντα παρακολούθηση και  βοήθεια του ΕΣΑΚΕ, κινείται προς την σωστή κατεύθυνση, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι τα προβλήματα έχουν εξαλειφθεί. Δυστυχώς όπως και αλλού στην Ελλάδα, οι αμαρτίες του παρελθόντος μας ακολουθούν, το ευχάριστο όμως είναι ότι πλέον δεν επαναλαμβάνονται. 
Για φέτος ο ΕΣΑΚΕ πέτυχε, στις αρχές του καλοκαιριού (4,5 μήνες πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος, σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές) μια εξαιρετική 3ετή συμφωνία για την τηλεοπτική μετάδοση των αγώνων του Πρωταθλήματός για τις 12 ομάδες μέλη του, πλην Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, μια συμφωνία που μας έφερε στην φιλόξενη οικογένεια της σημερινής τηλεοπτικής μας οικοδέσποινας, της NOVA/FORTHNET, την διοίκηση της οποίας και ευχαριστούμε από καρδιάς.
Ταυτόχρονα η πολυετής και ιδιαίτερα γόνιμη συνεργασία με την ΟΠΑΠ Α.Ε. και τον Πρόεδρό της κ. Λουρόπουλο, που πάντα βρίσκονταν δίπλα μας όταν τον είχαμε ανάγκη, αποτελεί ένα παράδειγμα ορθής – ειλικρινούς και επ’ ωφελεία των δυο μερών σχέσης, η οποία είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχιστεί και στο μέλλον.
Αγαπητοί φίλοι, σε λίγο θα επακολουθήσει η κλήρωση. Το νέο μας πρωτάθλημα, το οποίο, ας μου επιτραπεί να κάνω την πρόβλεψη,  θα είναι ακόμα πιο συναρπαστικό και ενδιαφέρον από το περσινό, εισέρχεται πλέον στην αφετηρία του.
Στα χέρια όλων μας είναι να το προστατεύσουμε και να το υπηρετήσουμε χωρίς φανατισμούς, προκαταλήψεις και αγκυλώσεις του παρελθόντος, που τόσα προβλήματα μας είχαν δημιουργήσει. Έχοντας σαν πυξίδα την ειλικρινή συνεργασία  και σαν αρχή την αγάπη μας για το άθλημα.
Με αυτά τα λίγα λόγια και αφού καλέσω τους φιλάθλους να σταθούν δίπλα στις ομάδες τους, εύχομαι σε όλους  ένα υγιές και καλό πρωτάθλημα. Σας ευχαριστώ πολύ! 
Ο Πρόεδρος ΟΠΑΠ κ. Κωνσταντίνος Λουρόπουλος ανέφερε: «Ευχαριστώ για την τιμητική διάκριση, η οποία θεωρώ γίνεται στο πρόσωπο της εταιρείας και κατ’ επέκταση στον ελληνικό λαό που στηρίζει την εταιρεία. Είναι πάγια πολιτική  ΟΠΑΠ, όπως και όλων των στοιχηματικών εταιριών παντού στον κόσμο, να δίνει χρήματα πίσω στην κοινωνία! Αισθανόμαστε ότι είναι υποχρέωση μας να προσφέρουμε, παρά το γεγονός ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό από όσα εισπράττουμε  πηγαίνει σε διάφορες εισφορές, φόρους και λοιπά!
Προσωπικά θα ήθελα να έβλεπα μεγάλα σκορ σε κάθε ματς, αμερικάνικα, αν όχι στους 150 πόντους, τουλάχιστον στους 100. Μου αρέσει η λογική ότι παίζουμε για να βάλουμε καλάθια και όχι για να μην αφήσουμε τον αντίπαλο να σκοράρει.
Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, όμως, ευχόμαστε και  ελπίζουμε σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με γεμάτες κερκίδες όπου το σημαντικότερο όλων θα είναι να μην υπάρχει βία στα γήπεδα! 
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Ιωάννης Ανδριανός τόνισε: «Πρώτα απ’ όλα να ευχαριστήσω τον ΕΣΑΚΕ για την τιμητική προς πολιτεία βράβευση. Όλες οι ηγεσίες στήριξαν την καλαθοσφαίριση.
Ο μεγάλος στόχος είναι η επίλυση των προβλημάτων που είναι αυξημένα λόγω κρίσης. Πάντα με διαφάνεια και πλήρη σεβασμό.
Η σημερινή κλήρωση είναι μετά από μια δύσκολη μέρα. Από τη μη πρόκριση της Εθνικής. Έτσι είναι ο αθλητισμός. Η υπερηφάνεια και η στήριξη είναι ακλόνητη, όπως στα χαρές έτσι και στα δύσκολα δεν ξεχνάμε τι μας έχει προσφέρει.
Στο νέο πρωτάθλημα που συμμετέχουν οι 14 ομάδες και παραδοσιακά προσφέρουν διακρίσεις. Το νέο πρωτάθλημα να διεξαχθεί με πλήρη επιτυχία δίχως καμία σκιά και περιστατικά που αμαυρώνουν τους σπουδαίους παίκτες και τη σοβαρή δουλειά των παραγόντων. Τα όποια προβλήματα να μην μπαίνουν κάτω από το χαλί αλλά να αντιμετωπίζονται. Εύχομαι ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα με άμιλλα και γεμάτες κερκίδες».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Forthnet Group κ. Πάνος Παπαδόπουλος σημείωσε: «Εκπροσωπώντας τη NOVA να καλωσορίσω το μπάσκετ στην πλατφόρμα μας. Όλοι όσοι δουλεύουν στα κανάλια θα κάνουν το καλύτερο δυνατό για να αναδείξουν το άθλημα σε οποιαδήποτε διάσταση κι αν τα δούμε. Όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στον αθλητισμό. Και ειδικά από φέτος στον ελληνικό αθλητισμό. Πρέπει να στηρίξουμε την Ελλάδα και τον ελληνικό αθλητισμό, την ελληνική οικονομία, αυτές στις δύσκολες ώρες. Να έχουμε μια καλή σεζόν».
Παρακάτω το πρόγραμμα 2013-2014
1η Αγωνιστική (12/10/13) – 14η Αγωνιστική (18/1/14)
ΚΑΟ Δράμας-Άρης
Τρίκαλα BC-ΑΕ Νέας Κηφισιάς
Πανελευσινιακός-Πανιώνιος
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός
Απόλλων Πάτρας-Ηλυσιακός
Ρέθυμνο AEGEAN-Ίκαρος
ΠΑΟΚ-Κολοσσός ΒΑΠ

2η Αγωνιστική (19/10/13) – 15η Αγωνιστική (25/1/2014)
ΑΕ Νέας Κηφισιάς-ΚΑΟ Δράμας
Πανιώνιος-Τρίκαλα BC
Παναθηναϊκός-Πανελευσινιακός
Ηλυσιακός-Ολυμπιακός
Ίκαρος-Απόλλων Πάτρας
Κολοσσός ΒΑΠ-Ρέθυμνο AEGEAN
Άρης-ΠΑΟΚ

3η Αγωνιστική (26/10/13) – 16η Αγωνιστική (1/2/14)
ΚΑΟ Δράμας-Πανιώνιος
Τρίκαλα BC-Παναθηναϊκός
Πανελευσινιακός-Ηλυσιακός
Ολυμπιακός-Ίκαρος
Απόλλων Πάτρας-Κολοσσός ΒΑΠ
Ρέθυμνο AEGEAN-ΠΑΟΚ
Άρης-ΑΕ Νέας Κηφισιάς

4η Αγωνιστική (2/11/13) – 17η Αγωνιστική (5/2/14)
Παναθηναϊκός-ΚΑΟ Δράμας
Ηλυσιακός-Τρίκαλα BC
Ίκαρος-Πανελευσινιακός
Κολοσσός ΒΑΠ-Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ-Απόλλων Πάτρας
Ρέθυμνο AEGEAN-Άρης
Πανιώνιος-ΑΕ Νέας Κηφισιάς

5η Αγωνιστική (9/11/13) – 18η Αγωνιστική (15/2/14)
ΚΑΟ Δράμας-Ηλυσιακός
Τρίκαλα BC-Ίκαρος
Πανελευσινιακός-Κολοσσός ΒΑΠ
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ
Απόλλων Πάτρας-Ρέθυμνο AEGEAN
Άρης-Πανιώνιος
ΑΕ Νέας Κηφισιάς-Παναθηναϊκός

6η Αγωνιστική (16/11/13) – 19η Αγωνιστική (22/2/14)
Ίκαρος-ΚΑΟ Δράμας
Κολοσσός ΒΑΠ-Τρίκαλα BC
ΠΑΟΚ-Πανελευσινιακός
Ρέθυμνο AEGEAN-Ολυμπιακός
Απόλλων Πάτρας-Άρης
Ηλυσιακός-ΑΕ Νέας Κηφισιάς
Παναθηναϊκός-Πανιώνιος

7η Αγωνιστική (23/11/13) – 20ή Αγωνιστική (1/3/14)
ΚΑΟ Δράμας-Κολοσσός ΒΑΠ
Τρίκαλα BC-ΠΑΟΚ
Πανελευσινιακός-Ρέθυμνο AEGEAN
Ολυμπιακός-Απόλλων Πάτρας
Άρης-Παναθηναϊκός
ΑΕ Νέας Κηφισιάς-Ίκαρος
Πανιώνιος-Ηλυσιακός

8η Αγωνιστική (30/11/13) – 21η Αγωνιστική (15/3/14)
ΠΑΟΚ-ΚΑΟ Δράμας
Ρέθυμνο AEGEAN-Τρίκαλα BC
Απόλλων Πάτρας-Πανελευσινιακός
Ολυμπιακός-Άρης
Κολοσσός ΒΑΠ-ΑΕ Νέας Κηφισιάς
Ίκαρος-Πανιώνιος
Ηλυσιακός-Παναθηναϊκός

9η Αγωνιστική (7/12/13) – 22η Αγωνιστική (22/3/14)
ΚΑΟ Δράμας-Ρέθυμνο AEGEAN
Τρίκαλα BC-Απόλλων Πάτρας
Πανελευσινιακός-Ολυμπιακός
Άρης-Ηλυσιακός
ΑΕ Νέας Κηφισιάς-ΠΑΟΚ
Πανιώνιος-Κολοσσός ΒΑΠ
Παναθηναϊκός-Ίκαρος

10η Αγωνιστική (14/12/13) – 23η Αγωνιστική (29/3/14)
Απόλλων Πάτρας-ΚΑΟ Δράμας
Ολυμπιακός-Τρίκαλα BC
Πανελευσινιακός-Άρης
Ρέθυμνο AEGEAN-ΑΕ Νέας Κηφισιάς
ΠΑΟΚ-Πανιώνιος
Κολοσσός ΒΑΠ-Παναθηναϊκός
Ίκαρος-Ηλυσιακός

11η Αγωνιστική (28/12/13) – 24η Αγωνιστική (5/4/14)
ΚΑΟ Δράμας-Ολυμπιακός
Τρίκαλα BC-Πανελευσινιακός
Άρης-Ίκαρος
ΑΕ Νέας Κηφισιάς-Απόλλων Πάτρας
Πανιώνιος-Ρέθυμνο AEGEAN
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ
Ηλυσιακός-Κολοσσός ΒΑΠ

12η Αγωνιστική (4/1/14) – 25η Αγωνιστική (24/4/14)
Πανελευσινιακός-ΚΑΟ Δράμας
Τρίκαλα BC-Άρης
Ολυμπιακός-ΑΕ Νέας Κηφισιάς
Απόλλων Πάτρας-Πανιώνιος
Ρέθυμνο AEGEAN-Παναθηναϊκός
ΠΑΟΚ-Ηλυσιακός
Κολοσσός ΒΑΠ-Ίκαρος

13η Αγωνιστική (11/1/14) – 26η Αγωνιστική (3/5/14)
ΚΑΟ Δράμας-Τρίκαλα BC
Άρης-Κολοσσός ΒΑΠ
ΑΕ Νέας Κηφισιάς-Πανελευσινιακός
Πανιώνιος-Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός-Απόλλων Πάτρας
Ηλυσιακός-Ρέθυμνο AEGEAN
Ίκαρος-ΠΑΟΚ

* Οι ημερομηνίες είναι ενδεικτικές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου