Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20

UEFA: Οι 32 υποψήφιες Ομοσπονδίες πδοσφαίρου για το EURO 2020


Μεταξύ των 32 Ομοσπονδιών, που εκδήλωσαν εμπράκτως ενδιαφέρον για να φιλοξενήσουν αγώνες της τελικής φάσης του EURO 2020, συμπεριλαμβάνεται η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, όπως ανακοίνωσε η UEFA, της οποίας η Εκτελεστική Γραμματεία επικύρωσε τη σχετική λίστα με τις Π.Ο. που εκδήλωσαν ενδιαφέρον.
Εκτός της Ε.Π.Ο. στη σχετική λίστα συμπεριλαμβάνονται οι Π.Ο. Αρμενίας, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσίας, Βελγίου, Βουλγαρίας, Κροατίας, Τσεχίας, Δανίας, Αγγλίας, Φινλανδίας, Γαλλίας, FYROM, Γερμανίας, Ουγγαρίας, Ισραήλ, Ιταλίας, Καζαχστάν, Ολλανδίας, Πολωνίας, Πορτογαλίας, ΕΪΡΕ, Ρουμανίας, Ρωσίας, Σκωτίας, Σερβίας, Ισπανίας, Σουηδίας, Ελβετίας, Τουρκίας, Ουκρανίας, Ουαλίας.
«Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι να διαπιστώνουμε τόσο τεράστιο ενδιαφέρον στη διαδικασία υποψηφιοτήτων για τους αγώνες της τελικής φάσης του EURO 2020, καθώς περισσότερες από τις μισές Π.Ο. μέλη μας είναι διατεθειμένες να φιλοξενήσουν τους αγώνες», δήλωσε ο πρόεδρος της UEFA Μισέλ Πλατινί και πρόσθεσε πως «οι τελικοί του EURO 2020 θα είναι μια μεγάλη ποδοσφαιρική γιορτή σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο και η 60η επέτειος από την έναρξη της διοργάνωσης το 1960 θα είναι πραγματικά κάτι εξαιρετικό και θα μπει στα σπίτια όλων των φιλάθλων του ποδοσφαίρου».
Η απόφαση από την Εκτελεστική Γραμματείας της UEFA για τις 13 χώρες-πόλεις που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες της τελικής φάσης θα ληφθεί στις 25 Σεπτεμβρίου του 2014 και οι Π.Ο. που εξέφρασαν ενδιαφέρον μπορούν να καταθέσουν τους φακέλους τους έως τις 25 Απριλίου 2014. Σημειώνεται πως κάθε Π.Ο. έχει τη δυνατότητα να καταθέσει δύο υποψηφιότητες, μία για φιλοξενία απλών αγώνων και μία για ανάληψη των ημιτελικών και του τελικού της διοργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου