Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 12

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ: Σέντρα 2 και 23 Νοεμβρίου σε Α1 Ανδρών και Γυναικών αντίστοιχα


Όλες οι σημερινές αποφάσεις που πάρθηκαν στη σημερινή συνάντηση Κ.Ο.Ε. και Σωματείων για την περίοδο 2013-2014. Τελικά συμμετέχουν όλες οι ομάδες.
Οι προϋποθέσεις και οι όροι διεξαγωγής των πρωταθλημάτων υδατοσφαίρισης Α1 Εθνικής κατηγορίας Ανδρών και Γυναικών, για την περίοδο 2013-14, συζητήθηκαν κατά την σημερινή συνάντηση ΚΟΕ και εκπροσώπων των αντίστοιχων Σωματείων, στα γραφεία της Ομοσπονδίας.
Με βάση τον διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων που έγινε, το πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών αρχίζει στις 2 Νοεμβρίου και το αντίστοιχο των Γυναικών στις 23 Νοεμβρίου.
diatheso4Εισαγωγικά, ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, αναφέρθηκε στα δεδομένα που υπάρχουν. Μίλησε για την μεγάλη περικοπή στον προϋπολογισμό της Ομοσπονδίας την τελευταία 4ετία (75-80% κάτω), αναφέροντας ότι για το 2013 θα εισπράξει συνολικά 1.650.000 ευρώ.
«Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου, αλλά ουδείς συγκινείται. Καρφί δεν τους καίγεται. Έχουμε 23 Εθνικές ομάδες στα 6 Αθλήματα μας και εκείνο που ζητάνε μόνον και οι αθλητές μας είναι να έχουνε Κολυμβητήρια για την προπόνηση τους. Η κατάσταση είναι ζοφερή. Την περίοδο που διανύσαμε, ξοδέψαμε 150.000 ευρώ για τα δύο πρωταθλήματα της Α1 Ανδρών και Γυναικών, δηλαδή το 10% του προϋπολογισμού μας. Δεν πάει άλλο», είπε.
 Τα δεδομένα που τέθηκαν από πλευράς ΚΟΕ, για την διεξαγωγή των δύο πρωταθλημάτων, είναι δύο.
1.       Η εξασφάλιση Κολυμβητηρίων, ως εδρών των Σωματείων
2.       Η ύπαρξη αδειών λειτουργίας τους, με βάση το άρθρο 22 του νόμου 4049/13
«Το πρώτο ξεπερνά την ΚΟΕ. Για το δεύτερο έχω να σας πω ότι είναι τέτοιες οι προϋποθέσεις του Νόμου πλέον, ώστε αν δεν υπάρχει άδεια λειτουργίας, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Υπάρχουν πια ποινικές ευθύνες», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ζήτησε δε, να επισπεύσουν τα Σωματεία τις σχετικές διαδικασίες και για τα δύο θέματα, ώστε με την έναρξη των πρωταθλημάτων να μην υπάρχουν εκκρεμότητες.
Α1 ΑΝΔΡΩΝ
Σ’ ότι αφορά το πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών, η 1η αγωνιστική είναι στις 2 Νοεμβρίου και η κανονική περίοδος ολοκληρώνεται (22η αγωνιστική) στις 12 Απριλίου 2014.
Τα πλέι οφ, αρχικά, έχουν προγραμματιστεί για 26, 28, 30 Απριλίου (Α’ Φάση) και 3, 5, 7, 10, 11 Μαϊου (Β’ Φάση), υπό την αίρεση νέων ημερομηνιών αν υπάρχουν ελληνικές ομάδες στην τελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ μέριμνα θα υπάρχει για τα παιχνίδια της Εθνικής ομάδας στο Γουόρλντ Λιγκ.
Ανακατατάξεις θα υπάρξουν και με τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Νέων, τον Μάιο, σε ημερομηνίες που δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί.
Παραμένει η προϋπόθεση δήλωσης έως 22 παικτών από κάθε ομάδα, πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, ενώ απαραίτητος όρος είναι κάθε ομάδα να μετάσχει σε ένα τουλάχιστον ηλικιακό πρωτάθλημα, για να έχει δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα της επόμενης περιόδου (2014-15).
Ανακοινώθηκε επίσης ότι, κατ’ αρχήν έχει υπολογιστεί η διεξαγωγή του Φάιναλ Φορ στο Κύπελλο Ελλάδας, για τις 16 και 17 Μαϊου.
Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Η έναρξη (1η αγωνιστική) προγραμματίζεται για τις 23 Νοεμβρίου και η λήξη της κανονικής περιόδου (14η αγωνιστική) στις 3 Μαϊου 2014.
Τα πλέι οφ διεξάγονται 7, 10, 15 Μαϊου (Α’ Φάση) και 17, 21, 24, 28, 31 Μαϊου (Β’ Φάση), με την επιφύλαξη κι εδώ αλλαγών λόγων Ευρωπαϊκών Κυπέλλων.
Τα Οικονομικά
Όπως ανακοινώθηκε, τα Σωματεία πλέον από τη φετινή περίοδο αναλαμβάνουν την αμοιβή Διαιτησίας και Γραμματείας αγώνων.
«Όλο το καλοκαίρι βλέπαμε, ακούγαμε και διαβάζαμε για παράβολα, χαράτσια και άλλα τέτοια που θα επέβαλλε δήθεν η ΚΟΕ. Βαρεθήκαμε και να τα διαψεύδουμε. Αυτό που σας ζητάμε πλέον, είναι το ίδιο που συμβαίνει σε όλα τα άλλα αθλήματα χρόνια τώρα. Να αναλάβετε εσείς την αμοιβή της Διαιτησίας και της Γραμματείας αγώνων. Τα έξοδα των μετακινήσεων τους παραμένουν στην Ομοσπονδία. Είναι το ελάχιστο εκ μέρους σας, με βάση τα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν», τόνισε ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος.
Όπως αναφέρθηκε δε, τα ποσά αντιστοιχούν συνολικά σε 40.000 για την Α1 Ανδρών (μέσος όρος περίπου 3.300 για κάθε Σωματείο) και 8.000 για την Α1 Γυναικών (μέσος όρος 1.000).
Στη συνάντηση, από πλευράς ΚΟΕ εκτός του Προέδρου της παραβρέθηκαν ο Ταμίας του ΔΣ Ηλίας Ξιάρχος, ο Πρόεδρος της ΕΠΑΥ και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Λεωνίδας Μπατάκης, οι έφοροι υδατοσφαίρισης Δημήτρης Γιακουμάτος, Σωτήρης Σταθάκης, ο ειδικός συνεργάτης Νίκος Σπηλιωτόπουλος, ο Διευθυντής Γιώργος Χριστοφοράτος και ο μάνατζερ υδατοσφαίρισης Αντώνης Αρώνης. Παρόντες επίσης ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Ανδρών Σάκης Κεχαγιάς και ο συνεργάτης του ομοσπονδιακού τεχνικού στις Γυναίκες Γιώργου Μορφέση, Στέφανος Λέανδρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου