Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 23

Γήπεδο Τζανάτων: Ένα "στολίδι" στην περιοχή έτοιμο να φιλοξενήσει τις ομάδες της


Sportsthea:Οδοιπορικό στο γήπεδο των Τζανάτων
Σε πραγματικό στολίδι έχει μετατραπεί το Δημοτικό γήπεδο Τζανάτων ύστερα από τις τελευταίες παρεμβάσεις που έγιναν σε αυτό, τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου.
Ο άνθρωπος που «φταίει» για αυτό, είναι ένας γνήσιος λάτρης του αθλητισμού αλλά και της περιοχής και ονομάζεται Ηλίας Καρδαράς.
Ένας άνθρωπος που πραγματικά παλεύει καθημερινά από το πρωί μέχρι το βράδυ χωρίς ρολόϊ και διακοπές για να πετύχει το μεγάλο «στοίχημα» που έχει βάλει με τον εαυτό του και τους χρήστες, ντόπιους ποδοσφαιριστές του γηπέδου και όπως φαίνεται μέχρι στιγμής τα καταφέρνει μια χαρά.
Πέρυσι περίπου στο τέλος της ποδοσφαιρικής περιόδου τον πλησίασαν τα παιδιά της περιοχής και του ζήτησαν, αφού γνώριζαν τις γνώσεις του σε τέτοια θέματα, να βοηθήσει ώστε το ξεραμένο χορτάρι αλλά και ο «άτσαλος» αγωνιστικός χώρος να επανέλθουν σε φυσιολογική κατάσταση και να μπορούν επιτέλους να παίξουν ποδόσφαιρο χωρίς να κινδυνεύουν από τραυματισμούς.
Ο Ηλίας δεν τους χάλασε το «χατίρι» και σε συνεννόηση με τους κ. Α. Κωνσταντάκη, πρόεδρο της ΚΕΔΗΚΕ, αλλά και τον Σπ. Σολωμό αντιδήμαρχο της περιοχής, έπεσε με τα μούτρα στη δουλειά.
Έτσι μετά από λίγους μήνες επισκεφτήκαμε ένα γήπεδο εντελώς διαφορετικό. Ένας αγωνιστικός χώρος σκέτο «χαλί», αποδυτήρια, κερκίδες, εσωτερικοί, εξωτερικοί χώροι φρεσκοβαμμένοι και πεντακάθαροι. Πραγματικά εντυπωσιαστήκαμε από αυτά που είδαμε και όλα τα μπράβο θεωρούμε ότι τα αξίζει ο Ηλίας Καρδαράς.
Έτσι μετά από αυτά η περιοχή απέκτησε ξανά το «στολίδι» της όπως άλλωστε το αποκαλούν και οι ντόπιοι «καμαρώνοντας» μάλιστα για αυτό.
Εμείς επισκεφθήκαμε, όπως προαναφέραμε το γήπεδο και είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε από πρώτο χέρι όλα τα παραπάνω, αλλά και να συνομιλήσουμε με το Ηλία Καρδαρά.
Ας δούμε τι μας είπε τόσο αυτός όσο και ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ κ. Άγγελος Κωνσταντάκης.
Αγγ. Κωνσταντάκης (πρόεδρος ΚΕΔΗΚΕ)
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ
κ. Άγγελος Κωνσταντάκης
«Ένα από τα καλύτερα ποδοσφαιρικά γήπεδα πλέον για την νέα χρονιά που θα έχει το νησί μας είναι αυτό των Τζανάτων. Ένα γήπεδο καθαρά ποδοσφαιρικό στο οποίο κάθε ομάδα θα ήθελε να αγωνισθεί. Διαθέτει φυσικό χλοοτάπητα και στο οποίο θα μπορεί ο κάθε ποδοσφαιριστή ή η κάθε ομάδα να παίζει το παιχνίδι της χωρίς να υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα στο τάπητα. Ακόμη οι κτιριακές εγκαταστάσεις όπως θα διαπιστώσετε βρίσκονται σε αρίστη κατάσταση μετά τις πρόσφατες παρεμβάσεις μας.
Έτσι το γήπεδο των Τζανάτων αυτή την στιγμή είναι ένας τέλειος χώρος όπου μπορούν να φιλοξενηθούν αγώνες ακόμη πολύ υψηλού επιπέδου».
Ηλίας Καρδαράς (συντηρητής γηπέδου)
«Από την στιγμή που ήρθα εδώ με πλησίασαν οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων και με παρακάλεσαν, γνωρίζοντας τις γνώσεις μου σε αυτόν τον τομέα, αν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό αφού ο αγωνιστικός χώρος αλλά και γενικά το γήπεδο βρισκόταν σε πολύ άσχημη κατάσταση. Έτσι σε συνεργασία με τον πρόεδρο της ΚΕΔΗΚΕ κ. Άγγελο Κωνσταντάκη αλλά και τον αντιδήμαρχο της περιοχής κ. Σπ. Σολωμό, έχουμε αλλάξει όπως και εσείς μπορεί να διαπιστώσετε άρδην την  εικόνα και πλέον είναι χαλί.
Το γήπεδο αυτό είναι πλέον έτοιμο να φιλοξενήσει οποιαδήποτε ομάδα της Κεφαλονιάς θελήσει να το κάνει έδρα.
Ηλίας Καρδαράς
Έγιναν πάρα πολλές παρεμβάσεις σε αυτό και είναι πραγματικά σε άριστη κατάσταση, κάτι το οποίο οφείλεται στην συνεργασία μου με τον πρόεδρο αλλά και τον αντιδήμαρχο, όπως και όσους με βοήθησαν.
Μέχρι τώρα το γήπεδο το έχουν δηλώσει οι δυο ομάδες της περιοχής δηλαδή ο Α.Ο. Πρόννων και ο Ηρακλής Πρόννων. Όμως όπως προανέφερα οι πόρτες του είναι ανοικτές να φιλοξενήσουν όποια ομάδα το ζητήσει.
Όσο για την χρήση από τις δυο ομάδες, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αφού έχουμε καλή συνεργασία με αυτές και με τις συμβουλές μας όλα θα είναι εντάξει μιας και οι προπονήσεις θα διεξάγονται με ποδοσφαιρικά παπούτσια τύπου σχάρας και μόνο μια φορά την εβδομάδα θα μπορούν να χρησιμοποιούν τάπες. Έτσι θα διαφυλαχθεί ο τάπητας και θα παραμείνει στην σημερινή του κατάσταση.
Η συντήρηση του είναι καθημερινή χρησιμοποιώντας τα απαραίτητα φάρμακα  και θεωρώ ότι δε θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα παρότι, η περιοχή είναι δύσκολη το χειμώνα με τις πολλές βροχές που πέφτουν. Για να γίνουν όλα αυτά βρίσκομαι πρωί και απόγευμα στον χώρο.
Έγιναν όμως και παρεμβάσεις στις κτιριακές εγκαταστάσεις, βάφτηκαν όλοι οι χώροι, μπήκε μεγαφωνική εγκατάσταση και θα λειτουργήσει το κυλικείο το οποίο αναβαθμίσαμε. Τα αποδυτήρια άλλαξαν όψη, βάφτηκαν και αλλάχθηκαν όλες οι ντουζιέρες ενώ θα υπάρχει ζεστό νερό στις προπονήσεις και τους αγώνες των ομάδων.
Τελειώνοντας να προσθέσω ότι αυτή τη στιγμή στην Κεφαλονιά (του Αγίου Αντωνίου δεν είναι έτοιμο) το γήπεδο της περιοχής είναι το μοναδικό που διαθέτει φυσικό χλοοτάπητα». 
ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΖΑΝΑΤΩΝ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου