Σάββατο, Φεβρουαρίου 18

Τα Διλινάτα επικράτησαν του Οδυσσέα Ιθάκης 2-0 και μείωσαν στους 5 βαθμούς από τον Παλληξουριακό


Όπως αναμενόταν τα Διλινάτα ξεπέρασαν σήμερα το πρωί στο Ενωσιακό το εμπόδιο του ουραγού Οδυσσέα Ιθάκης, με μια αρκετά αγχώδη επικράτηση και σκορ 2-0.
Έτσι η ομάδα από το «μεγάλο» χωριό μείωσε την διαφορά της στον βαθμολογικό πίνακα της Α’ κατηγορίας από τον πρωτοπόρο και αήττητο Παλληξουριακό στους -5 βαθμούς και περιμένει κάποιο καλό νέο από τις Κεραμειές, ώστε να μείνει εκεί με την ολοκλήρωση της 13ης αγωνιστικής.
Αντίθετα η ομάδα του Σταυρού, ούτε αυτή την φορά κατάφερε να πάρει κάτι, με αποτέλεσμα να βρίσκεται κολλημένη στην ουρά και το μέλλον της στην κατηγορία κάθε άλλο από αισιόδοξο!
Οι γηπεδούχοι με πολλές και σημαντικές απουσίες, καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα κατάφεραν χωρίς να εντυπωσιάσουν να πάρουν μια δύσκολη και αγχωτική νίκη απέναντι σε μια ομάδα που έπαιξε με πολύ πίστη και πάθος.
Οι φιλοξενούμενοι και αυτή την φορά, δεν μπόρεσαν να πάρουν κάτι, αν και το πάλεψαν πολύ, σε μια εμφάνιση που δείχνει ότι η τελευταία θέση να τους αδικεί.
Η προσπάθεια όλων ήταν συγκινητική και θα μπορούσαν να είχαν αλλάξει την ροή του αγώνα, αν στο πρώτο 45λεπτο είχαν ισοφαρίσει με τη μεγάλη ευκαιρία του Κουτσουβέλη στο 35'.
Σε γενικές γραμμές παρακολουθήσαμε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, με τα Διλινάτα να κρατούν μόνο τη νίκη και το τρίποντο. Στους δε γηπεδούχους να μένει η ικανοποίηση από την εμφάνιση και μια πίκρα από την ήττα. Μια ήττα που τους φέρνει λίγο πριν την Β’ κατηγορία, ιδιαίτερα αν ο Εθνικός πάρει αύριο κάτι από τον Παγκεφαλληνιακό και στη συνέχεια δεν μπορέσουν να πάρουν το τρίποντο στο τοπικό της επόμενης αγωνιστικής με την Πρόοδο.
Φάσεις και γκολ
Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι στο 9' και θα είναι για τους γηπεδούχους. Ο Μπενάρλης θα βγάλει από δεξιά την παράλληλη σέντρα στην περιοχή, όμως ο Δημ. Πολλάτος δεν προλαβαίνει με προβολή να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα του Μουράγι.
Νέα ευκαιρία για τους γηπεδούχους με τον ίδιο ποδοσφαιριστή στο 17’, όταν η κεφαλιά του θα φύγει ψηλά άουτ από την εστία του Μουράγι στην σέντρα του Χασάι από δεξιά.
Με τη συμπλήρωση 20’ αγώνα οι γηπεδούχοι  θα πάρουν κεφάλι στο σκορ 1-0.
Βαγγελάτος – Εμιλιάνο αλλάζουν ωραία την μπάλα έξω από την περιοχή των φιλοξενουμένων, ο τελευταίος θα περάσει εξαιρετική ψηλοκρεμαστή πάσα στην πλάτη της άμυνας για τον Δημ. Πολλάτο, που «εκτελεί» από κοντά τον Μουράγι και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του.
Ο επιθετικός των γηπεδούχων, που έδειχνε αρκετά ορεξάτος, στο 24’ θα πιάσει ένα τεχνικό σουτ από τα όρια της περιοχής και αριστερά για να στείλει την μπάλα λίγο έξω, από το αριστερό δοκάρι της ομάδας του Σταυρού.
Οι φιλοξενούμενοι ξεπερνώντας το σοκ του γκολ που δέχθηκαν, θα αρχίσουν να παίρνουν πατήματα στον αγωνιστικό χώρο και στο 27’ ο Cela με ατομική προσπάθεια από αριστερά και μετά το λάθος των αμυντικών θα πιάσει το σουτ, αλλά η μπάλα θα περάσει λίγο άουτ από το αριστερό  «Γ» της εστίας του Πετεινάτου, στην πρώτη ευκαιρία της ομάδας του Σπ. Ζερβού.
Ο Χασάι στο 30’ θα μπει από δεξιά στην περιοχή, αλλά το σουτ που πραγματοποιεί θα σταματήσει στην εξωτερική πλευρά των διχτυών του Μουράγι.
Μεγάλη ευκαιρία για το 1-1 των φιλοξενούμενων θα χαθεί στο 35’, σε μια φάση που ίσως να άλλαζε τα δεδομένα στο παιχνίδι. Ο Mecani E. θα βρει τον Κουτσουβέλη απέναντι από τον Πετεινάτο, όμως το πλασέ του επιθετικού του Οδυσσέα δεν θα είναι καλό, μιας και η μπάλα καταλήγει στην αγκαλιά τους πεσμένου Πετεινάτου.
Στην αντεπίθεση ο Χασάι θα φύγει στην κόντρα και από δεξιά θα μπει στην περιοχή, αλλά το σουτ που κάνει αποκρούεται εντυπωσιακά με διπλή προσπάθεια από τον Μουράγι, που και σήμερα έκανε ότι μπορούσε για την έκπληξη.
Το ημίχρονο θα κλείσει με ακόμη μια χαμένη ευκαιρία των γηπεδούχων και το σουτ του Βαγγελάτου να στέλνει την μπάλα στο αριστερό δοκάρι των Θιακών και στη συνέχεια να καταλήγει άουτ.
Με τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ 1-0, θα ολοκληρωθεί το πρώτο μισό του αγώνα.
Στην επανάληψη η εικόνα δεν άλλαξε και στο 54’, μετά από ωραία ομαδική ενέργεια, ο Δημ. Πολλάτος κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή θα πιάσει το σουτ, αλλά ο Μουράγι παρόν και πάλι θα πει όχι και θα σώσει αποκρούοντας με τα πόδια την μπάλα.
Στο επόμενο λεπτό ο Εμιλιάνο θα δοκιμάσει ένα δυνατό συρτό σουτ, μέσα από την περιοχή και δεξιά, με την μπάλα να φεύγει παράλληλα με την εστία και να καταλήγει άουτ, σύριζα από το απέναντι δοκάρι των φιλοξενούμενων.
Ένα νέο σουτ του νεαρού Ε. Καλαφάτη, μέσα από την περιοχή και αριστερά, βρίσκει σε ετοιμότητα στο πρώτο δοκάρι τον Μουράγι που διώχνει την μπάλα σε κόρνερ.
Στο 63’ θα έρθει το 2-0 για την ομάδα του «μεγάλου» χωριού, όταν τα.... πιτσιρίκια του Α. Ρέντσι, Γ. Τζωρτζάτος – Ε. Καλαφάτης, θα αλλάξουν εντυπωσιακά την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή και δεξιά,  ο τελευταίος θα βγάλει παράλληλα, συρτά την μπάλα στην εστία του Μουράγι, σε ένα καταπληκτικό πάρε-βάλε στον Εμιλιάνο, που δεν έχει πρόβλημα απέναντι από την εστία να την στείλει στα δίχτυα για δεύτερη φορά στο παιχνίδι.
Στο 84’ οι φιλοξενούμενοι θα διαμαρτυρηθούν για πέναλτι, όταν ο Cela μετά από ωραία ατομική προσπάθεια, θα μπει περιοχή, θα συγκρουστεί με τον Αντωνίου, που πραγματοποιούσε έξοδο και θα βρεθούν και οι δυο στο χόρτο.
Τελευταία φάση στο παιχνίδι στο 88’ για τους γηπεδούχους και τον Εμιλιάνο να πιάνει από κοντά και δεξιά στην περιοχή το σουτ και να στέλνει την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτυών του Μουράγι.
Έτσι με την ολοκλήρωση του αγώνα τα Διλινάτα, αν και πέρασαν ένα αγχωτικό πρωινό, τελικά κατάφεραν να πάρουν το τρίποντο, νικώντας Οδυσσέα και απουσίες και να μειώσουν στο -5 από τον Παλληξουριακό, που αγωνίζεται αύριο στο ντέρμπι των Κεραμειών.
Από την άλλη, ο Οδυσσέας έκανε το καθήκον του, φιλότιμα και με το παραπάνω, αλλά δεν κατάφερε να αποφύγει την 10η φετινή του ήττα με αποτέλεσμα τα περιθώρια της παραμονής να στενεύουν επικίνδυνα
Διαιτητής ο κ. Ε. Θανάσης με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Σούλα και Σπ. Μαγουλά.
Οι συνθέσεις
Διλινάτα:(Α. Γκόνι), Πετεινάτος (46’ Αντωνίου), Πολλάτος Διον., Χριστόπουλος, Στεφανάτος, Κατσούρης, Μπερνάλης (46’ Τζωρτζάτος Γ.), Πολλάτος Δημ., Εμιλιάνο, Καλαφάτης Ε., Βαγγελάτος, Χασάι (77’ Τζωρτζάτος Δημ.).
Οδυσσέας:(Σπ. Ζερβός), Μουράγι, Φατούρος, Λαμπρόπουλος, Μαλιακρίδας, Κουτσουβέλης, Βλησμάς, Ρενάτο, Cela, Λεκατσάς (67’ Σόμπολας), Μετσάνι (54’ Κώτσης – 63’ Παππάς), Mecani E.
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από το παιχνίδι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου