Τρίτη, Φεβρουαρίου 14

«Ο κύκλος των Κυκλώπειων».... Προκήρυξη - λογότυπο και λινκ εγγραφών

«O ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΠΕΙΩΝ» 5/3/2017

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Ε.Ο.Σ.- ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

O ορειβατικός σύλλογος Κεφαλονιάς σας προσκαλεί στην 1η αγωνιστική δρομική του εξόρμηση μήκους 10κμ.  Η διοργάνωση αφορά σε αγώνα δρόμου, στην αυτή περιοχή της γνωστής διαδρομής των 10κμ του «Σουλάτσου στο Κρανηπάτι». Αφετηρία  και τερματισμός του  αγώνα ορίζεται η περιοχή έμπροσθεν στα ΚΤΕΛ Αργοστολίου. Ώρα εκκίνησης της διαδρομής 11πμ . Ώρα προσέλευσης αθλητών-εγγραφές 9.45-10.45. Ο αγώνας είναι ελεύθερος για όλους άνευ κόστους συμμετοχής.
ΛΙΝΚ ΕΓΓΡΑΦΩΝ: https://docs.google.com/forms/d/1oEcIJtjr5WRodeMt0bAuLa4pQjvNJmL4WtE95u-A5fQ/edit
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ  10 ΚΜ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 15 ΕΤΩΝ
–        18- 30 ΕΤΩΝ ΑΝΔΡΕΣ
–        18-30 ΕΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
–        31-40 ΕΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
–        31-40 ΕΤΩΝ ΑΝΔΡΕΣ
–        41-50 ΕΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
–        41-50 ΕΤΩΝ ΑΝΔΡΕΣ
–        51 + ΓΥΝΑΙΚΕΣ
–        51+ ΑΝΔΡΕΣ
Όλοι οι συμμετέχοντες λαμβάνουν μετάλλιο συμμετοχής.
Ενώ μετάλλια και κύπελλα προσφέρονται χωριστά στους νικητές των κατηγοριών.
Όλοι οι αθλητές οφείλουν να βρίσκονται στην αφετηρία της διοργάνωσης 1 ώρα προ της ενάρξεως του  πρώτου αγώνα, δηλαδή ώρα 10:00 προκειμένου να λάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους και να υπογράψουν την απαραίτητη υπεύθυνη δήλωση. Οι εγγραφές-δηλώσεις συμμετοχής  ολοκληρώνονται έως  τις 28/2/2017 .
Εντός  2 ωρών ολοκληρώνεται η άφιξη στον 1ο σταθμό στα 4  km περίπου (δηλαδή ώρα 13.00). Όσοι αθλητές τερματίσουν μετά το πέρας των 2 ωρών περισυλλέγονται και οδηγούνται στο σημείο αφετηρίας και τερματισμού των αγώνων. Μετά τρεις ώρες από ενάρξεως του αγώνα ήτοι 14:00  θα περισυλλέγουν οι δρομείς που δεν έχουν επιστρέψει
ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΓΩΝΑ
 O αγώνας  θα υποστηρίζεται από   1 σταθμό όπου θα παρέχονται κατά περίπτωση νερά, ηλεκτρολύτες, μπανάνες, σταφίδες.
ΠΑΡΟΧΕΣ ΑΓΩΝΩΝ
Όλοι οι αγώνες θα υποστηρίζονται από εθελοντές που θα καθοδηγούν, θα εποπτεύουν τους συμμετέχοντες και θα υποστηρίζουν τους σταθμούς τροφοδοσίας. Οι διαδρομές θα φέρουν σήμανση και πινακίδες όπου κρίνεται απαραίτητο ώστε να διαχωρίζονται τα αγωνιστικά γεγονότα και να μην αποπροσανατολίζονται οι δρομείς.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ- ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΕΙΣ
 Στόχος του αγώνα οφείλει να είναι ο τερματισμός χωρίς καταπόνηση και τραυματισμό και η απόλαυση της όμορφης διαδρομής. Οι δρομείς οφείλουν να κινούνται σε έδαφος σταθερό, προσέχοντας τα πατήματά τους ακολουθώντας πάντα τις ενδείξεις και τα σημάδια της διαδρομής. Σε περίπτωση που προχωρώντας δεν εντοπίζουν σημάδια καλό είναι να επιστρέψουν στο σημείο όπου παρατήρησαν την τελευταία ένδειξη/σήμανση και να ξεκινήσουν εκ νέου από εκεί την διαδρομή, καθώς κινδυνεύουν να χαθούν και να καθυστερήσουν πολύ να τερματίσουν.
Θα πρέπει να φοράνε μακρύ κολάν ώστε να αποφευχθούν γδαρσίματα από τσουκνίδες και θάμνους, παπούτσια κατά το δυνατό τρακτερωτά ώστε να μην γλιστρούν, πολλών δε αν έχει προηγηθεί βροχή, γυαλιά και καπέλο αν έχει ήλιο. Οι διαδρομή δεν προσφέρεται για προσπεράσεις παρά μόνο στα δρομικά κομμάτια όπου υπάρχει και ο σχετικός χώρος. Όταν κάποιος αθλητής ειδοποιείται ότι πρέπει να κάνει στην άκρη για να προσπεραστεί, θα πρέπει να παραμείνει στην ανηφορική (εσωτερική) πλευρά της πλαγιάς.
Επισημαίνεται ότι οι δρομείς τρέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν ευθύνονται για τυχόν τραυματισμούς ή ατυχήματα ούτε για προβλήματα υγείας των συμμετεχόντων που πιθανά να εκδηλωθούν κατά την διαδρομή. Οι αθλητές υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής, δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που υπάρχουν στο ορεινό περιβάλλον και βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν, έχουν δε πρόσφατα εξεταστεί από γιατρό γι αυτό το θέμα. Δεν πρόκειται ωστόσο να ζητηθεί από κανέναν αθλητή να προσκομίσει ιατρική βεβαίωση. Οι ίδιοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο, ώστε να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους. Οι διοργανωτές αποποιούνται κάθε ευθύνη σχετικά με τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών, οι οποίοι θα πρέπει να συμπεριφερθούν υπεύθυνα σε σημεία της διαδρομής όπου ο κίνδυνος πτώσης με δυσάρεστα ή μοιραία αποτελέσματα είναι αυξημένος, καθώς και κάθε οικονομικής ευθύνης σε περίπτωση εξωτερικής βοήθειας σε οποιονδήποτε αθλητή.
Ο αγώνας των 10 km  είναι βατός και για αρχάριους ορεινούς δρομείς ή περιπατητές. Οι αθλητές οφείλουν να σέβονται το περιβάλλον στο οποίο κινούνται. Τυχόν απορρίμματα, τοποθετούνται αποκλειστικά  στους κάδους ή στις σακούλες απορριμμάτων των στάσεων και μόνο εκεί.  Απαγορεύεται  ρητώς η απόρριψη αντικειμένων στα υπόλοιπα σημεία της διαδρομή και συνεπάγεται αυτόματα την ακύρωση-αποκλεισμό όποιοι δρομέα  δεν τηρεί τον κανονισμό
Κάθε αθλητής φέρει τον αριθμό αγώνα τον οποίο και είναι υποχρεωμένος να έχει πάνω σε εμφανές σημείο στην εμπρόσθια όψη της μπλούζας του. Ο αριθμός πρέπει να παραμείνει σε όλη τη διάρκεια του αγώνα χωρίς να διπλωθεί. Η σήμανση της διαδρομής είναι προσωρινή, με στόχο την εξυπηρέτηση των αθλητών και μετά τον αγώνα αφαιρείται. Επιτρέπεται η χρήση μπατόν πεζοπορίας. Επίσης, επιτρέπεται η κατοχή και χρήση χάρτη, πυξίδας, GPS, κινητού τηλεφώνου ή ασυρμάτου (VHF).
Η μοναδική ποινή που επιβάλλεται σε όλα τα παραπτώματα & παραβιάσεις κανονισμού, είναι ο αποκλεισμός/αποβολή. Επιβάλλεται σε: 1) ρύπανση διαδρομής, 2) κοψίματα διαδρομής shortcuts), 3) ανάρμοστη συμπεριφορά προς το προσωπικό τη διοργάνωσης, 4) η οποιαδήποτε άλλη κολάσιμη συμπεριφορά.
Η διοργανωτές αναλαμβάνουν να επιτηρούν τη διαδρομή του αγώνα με εξειδικευμένα στελέχη σε θέματα ασφάλειας, διάσωσης και παροχής ιατρικής βοήθειας στους αθλητές που θα βρεθούν σε ανάγκη. Σε περιπτώσεις όπου το προσωπικό ασφάλειας και οι κριτές υποδείξουν στους αθλητές ότι πρέπει να αλλάξουν κατεύθυνση για λόγους ασφάλειας, οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να υπακούσουν. Άρνηση συμμόρφωσης σημαίνει αποκλεισμό. Θα υπάρχει δυνατότητα ιατρικής φροντίδας από εξειδικευμένο προσωπικό που θα αντιμετωπίσει τα  προβλήματα των αθλητών. Εφόσον γιατρός του αγώνα γνωματεύσει ότι κάποιος αθλητής βρίσκεται σε κακή κατάσταση και αδυνατεί να συνεχίσει, τότε ο αθλητής υποχρεούται να παραδώσει τον αριθμό του.
Αν παραστεί ανάγκη (εξαιρετικά επικίνδυνες καιρικές συνθήκες), οι Διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να τροποποιήσουν τη διαδρομή ή και να αναβάλλουν για μικρό χρονικό διάστημα την εκκίνηση, προκειμένου να μη θέσουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών. Σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να ματαιωθεί ο αγώνας, άσχετα με το πόσο ακραίες καιρικές συνθήκες επικρατούν στην περιοχή. Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης των κανονισμών διεξαγωγής του αγώνα, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση.
ΣΤΟΧΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
Στόχος μας είναι ο κόσμος να γνωρίσει, να εξοικειωθεί και να αγαπήσει το ορεινό τρέξιμο, το οποίο παρουσιάζει αρκετές διαφοροποιήσεις σε σχέση με το τρέξιμο στους δρόμους. Χαρακτηριστικά, απαιτεί άλλου είδους τεχνική τρεξίματος, ορθή και λελογισμένη κατανομή δυνάμεων, εμφανίζει μεγάλο ενδιαφέρον ως προς την ποικιλία και τις εναλλαγές του τοπίου, προσκαλεί και προκαλεί σε μία δρομική περιήγηση και εξερεύνηση της φύσεως για όσους από εμάς επιθυμούμε να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα ή  τους συνηθισμένους τρόπους τρεξίματος  και εκγύμνασης γενικότερα. Κυρίως επιθυμούμε να παράσχουμε ένα κίνητρο στα παιδιά, όσο και στις  γυναίκες να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και ειδικά σε ένα είδος που υποσχόμαστε να κεντρίσει και να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον σας από την πρώτη σας επαφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου