Παρασκευή, Ιανουαρίου 4

Η pregame της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας 2018-2019


Συνεχίζεται και αυτό το Σαββατοκύριακο 5-6/1/2019, μετά από την 15νθήμερη διακοπή του λόγω των εορτών, το πρωτάθλημα της Α' τοπικής κατηγορίας και στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής, θα διεξαχθούν τα τέσσερα παιχνίδια του προγράμματος. 
Τρία το Σάββατο 5/1, πρωί - απόγευμα στο Ληξούρι, Σταυρό και Τζαννάτα. Το τέταρτο και τελευταίο του προγράμματος θα διεξαχθεί το απόγευμα της Κυριακής 6/1 στον Καραβόμυλο.
Έτσι λοιπόν το Σάββατο η αυλαία ανοίγει το πρωί στις 11:30 στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι, με τον Παλληξουριακό, μεγάλο φαβορί για το τρίποντο, να φιλοξενεί τον ουραγό του βαθμολογικού πίνακα Οδυσσέα Ιθάκης.
Η συνέχεια της αγωνιστικής λίγο αργότερα, όπου στις 12 το μεσημέρι στο Βαθύ της Ιθάκης, η τοπική Πρόοδος φιλοξενεί την Εύγερο σε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι.
Η συνέχεια του προγράμματος με το τελευταίο παιχνίδι της ημέρας στο ανακαινισμένο γήπεδο Τζαννάτων με το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής, μεταξύ Πρόννων - Διλινάτων.
Τέλος, την επόμενη ημέρα, Κυριακή 6/12 ανήμερα των Φώτων το απόγευμα στις Κεραμειές τα Φωκάτα που θέλουν επιστροφή στις νίκες, φιλοξενούν τον Εθνικό Κεφαλονιάς που και ο ίδιος ψάχνει την επαναφορά, μετά από την εντός έδρα ήττα του από την Σάμη και την εκτός από τα πρωτοπόρα Διλινάτα την προηγούμενη αγωνιστική
Μένει να δούμε σε ποια από τις 8 ομάδες, θα έχει πέσει βαρύς ο.... κουραμπιές των εορτών!
Ρεπό αυτή την αγωνιστική θα έχει ο Α.Ο. Σάμης.
            
Αναλυτικά το πρόγραμμα οι διαιτητές και οι βοηθοί τους
α/α
Αγώνας
Διαιτητής
Βοηθοί
1.
Σάββατο  5-1-2019   ώρα:11:30
Δημοτικό Αγίου Αντωνίου
Παλληξουριακός - Π.Α.Ο. Οδυσσέας
Χατζηγεωργίου
Νίκος
Θωμάς Β.
---------------
2.
Σάββατο  5-1-2019   ώρα:12:00
Δημοτικό Ιθάκης
Α.Ο. Πρόοδος – Π.Α.Ο. Ευγέρος
Καραΐσκος
Απόστολος
Ρηγοπούλου Δ.
Κομητόπουλος Π.
3.
Σάββατο  5-1-2019   ώρα:15:00
Δημοτικό Τζαννάτων
Α.Ο. Πρόννων – Α.Ο. Διλινάτα
Θωμάς
Βασίλης
Μενεγάτος Ε.
Βουτσινάς Α.
4.
Κυριακή 6-1-2018   ώρα:15:00
Δημοτικό Κεραμειών
Α.Ο. Φωκάτα – Α.Ο. Εθνικός
Βουτσινάς
Άγγελος
Παναγιωτόπουλος Β.
Αντωνιάδης Ν.
Σάββατο 5/1/2019
            
Ποδαρικό για το 2019 και την 7η αγωνιστική θα κάνουν ο Παλληξουριακός με τον Οδυσσέα Ιθάκης, όπου αύριο Σάββατο πρωί στις 11 και 30 συναντώνται στον Άγιο Αντώνη για το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας.
Ένα παιχνίδι που δείχνει φαβορί την ομάδα του Σπ. Παπαδάτου, απέναντι στην ουραγό ομάδα της Βόρειας Ιθάκης.
Οι Ληξουριώτες αήττητοι μέχρι τώρα και στα 6 παιχνίδια που έχουν δώσει, έχουν στο ενεργητικό τους 4 νίκες και 1 ισοπαλία, ενώ βρίσκονται στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, 2 βαθμούς πίσω από τα πρωτοπόρα και με το απόλυτο 5Χ5 Διλινάτα.
Η νίκη για τους «ερυθρόλευκους» αποτελεί μοναδικό στόχο, αφού θέλουν να εκμεταλλευτούν τυχόν στραβοπάτημα των πρωτοπόρων στο ντέρμπι των Τζαννάτων και να βρεθούν στην κορυφή ισόβαθμοι ή και μόνοι.
Όπως προαναφέραμε είναι πολύ πιο ποιοτική ομάδα από τους αντιπάλους τους, αγωνίζονται στην έδρα τους και φυσικά κανείς δεν αμφιβάλλει ότι είναι και το φαβορί για μια εύκολη ή δύσκολη νίκη.
Από την άλλη η ομάδα του Σταυρού με ένα κακό από πλευράς συγκομιδής βαθμών και όχι αγωνιστικής παρουσίας ξεκίνημα, βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με 1 βαθμό, έχοντας 4 ήττες παθητικό, ενώ φέτος σκοράρει πολύ δύσκολα (2-12).
Θεωρούμε σίγουρα καλύτερη και πολύ ποιοτική την ομάδα του Σπ. Παπαδάτου που εύκολα ή δύσκολα αναμένεται να πάρει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς της νίκης.
Περιμένουμε ένα ανοικτό, ίσως και με αρκετά γκολ παιχνίδι στον Άγιο Αντώνη.
            
Λίγο αργότερα στο Βαθύ της Ιθάκης και συγκεκριμένα στις 12:00, η τοπική και φιλόδοξη Πρόοδος φιλοξενεί την Εύγερο σε παιχνίδι μεγάλου βαθμολογικού ενδιαφέροντος και από τις δύο πλευρές.
Και οι δυο ομάδες θέλουν το τρίποντο της νίκης, για να ξεκαθαρίσουν με την υπόθεση παραμονή και στη συνέχεια να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους για το κάτι παραπάνω.
Σίγουρα είναι ένα παιχνίδι με πολύ ενδιαφέρον που μπορεί κατά πολύ μεγάλο ποσοστό να κρίνει την πορεία των παραπάνω ομάδων στη συνέχεια του πρωταθλήματος και τους μελλοντικούς τους στόχους.
Με την μέχρι τώρα παρουσία τους δείχνουν μια περίπου ίδια μεταξύ τους αγωνιστική ισορροπία και όλα δείχνουν ότι στην Ιθάκη θα έχουμε ένα μεγάλο παιχνίδι και τις δυο ομάδες ικανές για το αποτέλεσμα που επιδιώκουν.
Οι γηπεδούχοι με ένα καλό σχετικά ξεκίνημα βρίσκονται στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 4 βαθμούς στα 4 παιχνίδια που έχουν δώσει με 1 νίκη, 1 ισοπαλία και 2 ήττες.
Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι με μια παρουσία που ίσως την περίμεναν καλύτερη, βρίσκονται μια θέση παρακάτω από την αντίπαλο τους, αφού σε 5 αγώνες μέχρι τώρα δεν έχουν χαμογελάσει για μια νίκη.
Έχουν 3 ισοπαλίες και 2 ήττες μέχρι τώρα και το τρίποντο σε αυτόν τον αγώνα είναι επιβεβλημένο, αν δεν θέλουν να χαθεί πολύ νωρίς το όνειρο της συμμετοχής τους στην τελική 4αδα!
Με όλα αυτά είμαστε σίγουροι ότι στο Βαθύ θα παρακολουθήσουμε ένα δυνατό ντέρμπι και η ομάδα που θα επικρατήσει (αν συμβεί αυτό) να έχει κατακτήσει ένα σημαντικό τρίποντο.
            
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και συγκεκριμένα στις 3 μ.μ., στο ανακαινισμένο με νέο χλοοτάπητα γήπεδο στα Τζαννάτων, στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής, οι γηπεδούχοι Πρόννοι, φιλοξενούν τα πρωτοπόρα και μάλιστα με το απόλυτο 5Χ5 Διλινάτα.
Οι γηπεδούχοι, με μια σχετικά μέτρια αρχικά παρουσία έχασαν ανέλπιστα σημαντικούς βαθμούς με αποτέλεσμα να μείνουν αρκετά πίσω. Στη συνέχεια βελτιώθηκαν και μετά από 5 αγώνες βρίσκονται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 8 βαθμούς, με απολογισμό 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα.
Έτσι, το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι κομβικό για την ομάδα των Πρόννων και φυσικά η νίκη είναι το αυτονόητο, αφού σε διαφορετική περίπτωση η πρωτιά της κανονικής περιόδου, μάλλον θα αποτελέσει όνειρο.
Οι πρωτοπόροι των Διλινάτων από την άλλη, με μια πάρα πολύ καλή μέχρι τώρα παρουσία, διατηρούν το αήττητο με το καταπληκτικό και απόλυτο σερί των 5Χ5 νικών.
Βρίσκονται φυσικά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 15 βαθμούς και με μια νέα επικράτηση, είναι σίγουρο ότι θα έχουν βάλει γερές βάσεις για την κατάκτηση της πρωτιάς της κανονικής περιόδου, διατηρώντας παράλληλα εκ νέου το απόλυτο!
Από αυτά λοιπόν, εύκολα κανείς μπορεί να καταλάβει την κρισιμότητα του αγώνα, αλλά και το πόσο απαραίτητη είναι η νίκη για τις δυο ομάδες. Ιδιαίτερα από τους γηπεδούχους που θα επιδιώξουν να εκμεταλλευθούν την δυνατή τους έδρα, στην οποία θα αγωνισθούν για πρώτη φορά φέτος.
Περιμένουμε ένα μεγάλο παιχνίδι, με δύναμη, πάθος και αγωνία μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, ανάμεσα σε δυο από τις καλύτερες και ποιοτικότερες ομάδες του φετινού πρωταθλήματος
Θεωρούμε και τις δυο ικανές για το αποτέλεσμα που τις εξυπηρετεί και σίγουρα θα επιδιώξουν ρεβάνς για την περυσινή απώλεια του τίτλου την τελευταία στιγμή στο ίδιο γήπεδο. 
        
Κυριακή 6/1/2019
Τέλος η αυλαία της 7ης αγωνιστικής θα πέσει την Κυριακή, ανήμερα των Φώτων, στις 3 το απόγευμα στο Δημοτικό Κεραμειών, με την ενδιαφέρουσα συνάντηση μεταξύ Φωκάτων – Εθνικού Κεφαλονιάς.
Και οι δυο ομάδες σαφώς ανανεωμένες φέτος κάνουν τη δική τους προσπάθεια, προκειμένου να πετύχουν την υπέρβαση με τη συμμετοχή τους στην τελική 4αδα του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας και η επικράτηση στο συγκεκριμένο παιχνίδι πολύ πιθανόν να παίξει το ρόλο της για αυτό.
Όποια ομάδα δεν τα καταφέρει σίγουρα χάνει μεγάλο μέρος από τις πιθανότητες να πετύχει τον στόχο της στη συνέχεια και αυτό είναι που κάνει το παιχνίδι πολύ ενδιαφέρον, σε ότι αφορά την τελική του έκβαση.
Οι γηπεδούχοι, με νεανική φέτος ομάδα προσπαθούν να κτίσουν το παρόν αλλά και το μέλλον τους σε στέρεες βάσεις.
Μέχρι τώρα και στα 5 παιχνίδια που έχουν δώσει βρίσκονται στην 5η θέση ισόβαθμοι με τον αντίπαλο τους με 6 βαθμούς. Έχουν απολογισμό 2 νίκες, και 3 ήττες.
Η ομάδα του Ν. Κουρούκλη από την άλλη μέχρι τώρα και στα 6 παιχνίδια που έχει δώσει, έχει τους ίδιους βαθμούς με 1 νίκη, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες και αυτές τις τελευταίες δυο αγωνιστικές στην έδρα της από τη Σάμη και Κεραμειές από τα Διλινάτα.
Περιμένουμε ένα δυνατό παιχνίδι και τις δυο ομάδες να κατεβαίνουν στον αγωνιστικό χώρο με μοναδικό στόχο τη νίκη και το σημαντικό τρίποντο, έτσι ώστε να παραμείνουν στο κυνήγι της τελικής 4αδας.
            
Η βαθμολογία
α/α
Ομάδες
Αγών
Ν
Ι
Η
Γκολ
Βαθ
1.
Α.Ο. Διλινάτα
5
5
0
0
12 - 1
15
2.
Α.Ο. Παλληξουριακός
5
4
1
0
15 - 2
13
3.
Α.Ο. Πρόννοι
5
2
2
1
10 - 7
8
4.
Α.Ο. Σάμης
6
2
1
3
9 - 13
7
5.
Α.Ο. Εθνικός Κεφ/νιάς
6
1
3
2
9 - 9
6
6.
Α.Ο. Φωκάτα
5
2
0
3
7 - 10
6
7.
Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης
4
1
1
2
6 - 12
4
8.
Π.Α.Ο. Εύγερος
5
0
3
2
4 - 8
3
9.
Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκης
5
0
1
4
2 - 12
1
            
Η επόμενη (8η) Αγωνιστική
(12-13/1/2019)
α/α
Αγώνας
1.
Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκης - Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης
2.
Α.Ο. Διλινάτα - Α.Ο. Παλληξουριακός
3.
Α.Ο. Σάμης - Π.Α.Ο. Εύγερος
4.
Α.Ο. Εθνικός Κεφαλονιάς - Α.Ο. Πρόννοι
Ρεπό:Α.Ο. Φωκάτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου