Κυριακή, Φεβρουαρίου 10

Επανήλθαν στις νίκες οι Πρόννοι 2-0 τα Φωκάτα

Σε ένα μέτριο στο πρώτο 45λεπτο και κακό παιχνίδι στο δεύτερο, σήμερα το απόγευμα στα Τζαννάτα, σε έναν πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο, οι Πρόννοι επέστρεψαν στις νίκες αφού επικράτησαν των Φωκάτων με σκορ 2-0.
Στο πρώτο οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα, πέτυχαν το 1-0, και είχαν καλές ευκαιρίες, ενώ οι φιλοξενούμενοι πολύ καλά στημένοι αμυντικά προσπαθούσαν να κτυπήσουν στην κόντρα, χωρίς ωστόσο να δημιουργούν δικές τους ευκαιρίες.
Στην επανάληψη, τα Φωκάτα ήταν αυτά που πατούσαν πλέον καλύτερα και μέχρι το 2-0 των γηπεδούχων προσπαθούσαν για την ισοφάριση, χωρίς ωστόσο και πάλι να δημιουργούν τη μεγάλη φάση στην αντίπαλη εστία. Από εκείνο το σημείο και μετά, κάτι η κούραση από τη μεγάλη προσπάθεια, κάτι η απογοήτευση από το δεύτερο γκολ, έδωσαν δικαίωμα στους Πρόννους, προς τη λήξη να χάσουν κάποιες πολύ καλές ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ.
Επίσης διαμαρτύρονται για ένα πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο πάνω στον Ζαμπαύτη και σε μια πολύ δύσκολη φάση.
Σύμφωνα με την γενική εικόνα του αγώνα, η νίκη των γηπεδούχων κρίνεται δίκαιη.
Φάσεις και γκολ
Οι Πρόννοι που θα μπουν δυνατά στα πρώτα λεπτά στο παιχνίδι θα ευτυχήσουν να προηγηθούν πολύ νωρίς στο σκορ 1-0 και συγκεκριμένα στο 3’, όταν σε μια... οικογενειακή συνεργασία στην περιοχή ο Κυριάκος Στάβερης θα πασάρει στον αδελφό του Νίκο και ο τελευταίος με ένα δυνατό σουτ, μέσα από την περιοχή και αριστερά, θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Αντωνίου, για το προβάδισμα της ομάδας του.
Νέα μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 10' με τον ίδιο ποδοσφαιριστή, ο οποίος σε σχεδόν άδεια εστία, μετά την απομάκρυνση του Αντωνίου στο φάουλ του Σπ. Κουρκουμέλη, θα στείλει την μπάλα ψηλά άουτ!
Νέα επέμβαση του νεαρού τερματοφύλακα των Φωκάτων στο 16’ στο μακρινό σουτ του Ζαρνακούπη, που διώχνει δύσκολα την μπάλα κόρνερ.
Στο 28’, μετά από ωραία ενέργεια ο Κυρ. Στάβερης θα βγάλει στην σέντρα από αριστερά στην μικρή περιοχή στο Πολλάκη με τον τελευταίο όμως να αστοχεί από πολύ κοντά, αφού ο εξαιρετικός Αντωνίου θα διώξει την μπάλα κόρνερ, πάνω από την εστία του.
Και πάλι ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων θα πει όχι στο μακρινό σουτ του Σπ. Κουρκουμέλη, διώχνοντας την μπάλα, ίσα – ίσα με τα ακροδάχτυλα του, κόρνερ πάνω από την εστία του.
Με αυτό το 1-0 οι ομάδες θα οδηγηθούν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.
Στην επανάληψη και στο 55’, παραλίγο να έχουμε το γκολ της χρονιάς, όταν το εντυπωσιακό ανάποδο «ψαλίδι» του Ζαρνακούπη αποκρούεται πολύ δύσκολα όσο και επίσης εντυπωσιακά από τον Αντωνίου.
Στο 70’, μετά το φάουλ του Ζαμπαύτη από δεξιά, ο Παλικισιάνος θα σηκωθεί πολύ ψηλά θα πιάσει την κεφαλιά, όμως η μπάλα θα φύγει ψηλά άουτ από την εστία του Παπαβασιλείου.
Με τη συμπλήρωση 75’, οι γηπεδούχοι θα πετύχουν το 2-0 και ουσιαστικά θα «κλειδώσουν» μια σημαντική νίκη.
Ο Ζαρνακούπης εκτελεί το φάουλ από αριστερά στο πρώτο δοκάρι, εκεί ο Τζάκης παραλίγο να πετύχει το αυτογκόλ στο διώξιμο του, όμως η μπάλα περνάει σύριζα κόρνερ, από το δεξί δοκάρι της εστίας του.
Το κόρνερ εκτελεί ο Σπ. Κουρκουμέλης, ο Παπαδημητρόπουλος θα πιάσει την κεφαλιά, η μπάλα απομακρύνεται από τους αμυντικούς, όμως αμέσως ο β’ βοηθός θα δείξει, σωστά σέντρα, μιας και η μπάλα είχε περάσει την γραμμή τέρματος.
Ο Σπαθής στο 88’ θα κάνει την σέντρα από δεξιά, ο Περαματζής στο β’ δοκάρι θα πασάρει στον Κ. Κουρκουμέλη και ο τελευταίος απέναντι από τα δίχτυα με το κεφάλι θα στείλει την μπάλα άουτ!!
Την ίδια τύχη θα έχει και η κοντινή κεφαλιά του Ζαρνακούπη στο 90’, ύστερα από την σέντρα από δεξιά του Xhelaj.
Τέλος, στο 90+1’ ο Ζαρνακούπης θα μπει στην περιοχή από δεξιά, θα αποφύγει και τον Αντωνίου, όμως το πλασέ του περνάει παράλληλα με την άδεια εστία και στη συνέχεια απομακρύνουν την μπάλα οι αμυντικοί των φιλοξενουμένων.
Διαιτητής ο κ. Σπ. Μαγουλάς με βοηθούς την κα Δ. Ρηγοπούλου και τον κ. Αγγ. Βουτσινά.
Οι συνθέσεις
Α.Ο. Πρόννοι:(Δ. Κουρκουμέλης), Παπαβασιλείου, Κουρκουμέλης Α., Σπαθής, Κουρκουμέλης Χ., Παπαδημητρόπουλος (70’ Κουρκουμέλης Κυρ.), Αποστολάτος, Κουρκουμέλης Σπ., Πολλάκης (88’ Llalaj), Ζαρνακούπης, Στάβερης Ν. (Xhelaj) , Στάβερης Κ. (69’ Περαματζής).
Φωκάτα:(Δ. Λιονάτος), Αντωνίου, Πολλάτος, Malshi (69’ Φωκάς Ε.), Παλικισιάνος, Τζάκης, Φωκάς Χρ., Ζαμπαύτης, Αραβαντινός (90+3’ Pula), Κονόμη (62’ Παγουλάτος), Τζωρτζάτος, Τριανταφυλλίδης.
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον αγώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου