Παρασκευή, Φεβρουαρίου 22

Η pregame της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας 2018-2019


Συνεχίζεται το Σάββατο 23/2/2019, το πρωτάθλημα της Α' τοπικής κατηγορίας, όπου στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής, θα διεξαχθούν και τα τέσσερα παιχνίδια του προγράμματος. 
Παιχνίδια πολύ κρίσιμα και μεγάλου βαθμολογικού ενδιαφέροντος, τόσο για τις ομάδες της κορυφής, όσο και αυτές που δίνουν τη δική τους "μάχη" για να αποφύγουν τον υποβιβασμό και να κρατηθούν στη"μεγάλη" κατηγορία.
Και τα τέσσερα παιχνίδια του προγράμματος, θα διεξαχθούν το Σάββατο 23/2, πρωί - απόγευμα, σε Σταυρό - Βαθύ -Καραβόμυλο και Ενωσιακό.
Το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής, ανοίγει το Σάββατο το πρωί στις 11:00 στο Δημοτικό Ιθάκης, με την τοπική Πρόοδο να φιλοξενεί τον πέμπτο του βαθμολογικού πίνακα Α.Ο. Φωκάτων, σε ένα παιχνίδι, που και οι δύο ομάδες θέλουν νίκη για διαφορετικούς λόγους η κάθε μία.
Την ίδια ώρα, στον Σταυρό της Ιθάκης, ο ουραγός του βαθμολογικού πίνακα της κατηγορίας Οδυσσέας Ιθάκης, σε ένα πολύ κρίσιμο βαθμολογικά παιχνίδι, φιλοξενεί τον δεύτερο του βαθμολογικού πίνακα της Α' κατηγορίας Α.Ο. Διλινάτων. Οι δύο ομάδες θέλουν μόνο νίκη και είναι αποφασισμένες να παλέψουν μόνο για αυτή.
Η συνέχεια της αγωνιστικής μεταφέρεται το απόγευμα, όπου στις 3 στον Καραβόμυλο, η Σάμη σε ένα κομβικό για την πορεία της παιχνίδι θα αντιμετωπίσει το Εθνικό Κεφαλονιάς.
Τέλος, την ίδια ώρα, στο Ενωσιακό των Φαρακλάτων σε ένα άκρως ενδιαφέρον παιχνίδι η Εύγερος φιλοξενεί τους Πρόννους.
Ένα παιχνίδι που μπορεί το αποτέλεσμα του να  ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα όσον αφορά την 4αδα και τους στόχους των δύο ομάδων στη συνέχεια.
Ρεπό αυτή την αγωνιστική θα έχει ο Α.Ο. Παλληξουριακός
            
Αναλυτικά το πρόγραμμα οι διαιτητές και οι βοηθοί τους
Σάββατο  23-2-2019   ώρα:11:00
Δημοτικό Ιθάκης
Α.Ο. Πρόοδος - Α.Ο. Φωκάτα
Θωμάς
Βασίλης
Γάτσιος   Δ.
Μπακάκη Ε.
Σάββατο  23-2-2019   ώρα:11:00
Δημοτικό Σταυρού
Οδυσσέας Ιθάκης - Α.Ο. Διλινάτα
Χατζηγεωργίου
Νικόλαος
Μαγουλάς Σπ.
Μενεγάτος Ε.
Σάββατο  23-2-2019   ώρα:15:00
Δημοτικό Καραβόμυλου
Α.Ο. Σάμης - Α.Ο. Εθνικός Κεφ/νιάς
Καραΐσκος
Απόστολος
Βουτσινάς Αγγ.
Μιχαλιτσιάνου Χ.
Σάββατο 23-2-2019   ώρα:15:30
Ε.Α.Κ./Ε.Π.Σ.Κ.Ι.
Π.Α.Ο. Εύγερος - Α.Ο. Πρόννοι
Κομητόπουλος
Παναγής
Αντωνιάδης Ν.
Ρηγοπούλου Δ.
            
Σάββατο 23/2/2019
Η αυλαία της 14ης αγωνιστικής, ανοίγει στις 11 το πρωί στο Βαθύ της Ιθάκης, όπου σε έναν άκρως ενδιαφέροντα βαθμολογικά αγώνα, η τοπική Πρόοδος φιλοξενεί τα Φωκάτα.
Ένα παιχνίδι στο οποίο και οι δύο αντίπαλοι ρίχνουν μεγάλο βάρος στο να το προσπεράσουν νικηφόρα για τους δικούς τους λόγους ο κάθε ένας.
Οι μεν γηπεδούχοι για την σιγουριά της παραμονής και ενός καλού τελικού πλασαρίσματος, οι δε φιλοξενούμενοι, για να διατηρήσουν ελπίδες διεκδίκησης στη συνέχεια, μιας ιστορικής συμμετοχής τους στα playoffs του πρωταθλήματος.
Σε διαφορετική περίπτωση, θα μείνουν πολύ πίσω από τους διεκδικητές των υπόλοιπων, δύο θέσεων της 4αδας (1η -2η θεωρείται καπαρωμένη από Παλληξουριακό και Διλινάτα) και στη συνέχεια θα είναι αδύνατον να καλυφθεί μια διαφορά, ιδιαίτερα αν Σάμη – Πρόννοι περάσουν νικηφόρα, από Εθνικό και Εύγερο, αλλά και τους τελευταίους, αν αυτοί επικρατήσουν, να μπαίνουν στο κόλπο.
Μέχρι τώρα, οι γηπεδούχοι, όπως έχουμε αναφέρει και παλαιότερα, δεν έχουν μια σταθερή αγωνιστική συνέχεια με αποτέλεσμα να χάνονται βαθμοί και να ζουν την αγωνία.
Βρίσκονται στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με 10 βαθμούς, μετά από 12 αγώνες, αφού μετρούν 3 νίκες, 1 ισοπαλία και 8 ήττες.
Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι, είναι αρκετά ποιοτικοί και παρουσιάζονται ανταγωνιστικοί, σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια που έχουν δώσει μέχρι τώρα.
Βρίσκονται στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα, μετά από 12 επίσης ματς, με 13 βαθμούς και απολογισμό 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 5 ήττες.
Σίγουρα το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι πολύ ενδιαφέρον και αγωνιστικά, με τις δυο ομάδες ικανές για κάθε αποτέλεσμα.
Το περιμένουμε δυνατό και τους γηπεδούχους να επιδιώκουν να εκμεταλλευθούν την δυνατή τους έδρα!
Ο Δ. Λιονάτος δεν θα έχει στη διάθεση του τον τιμωρημένο Σάββα Ζαμπαύτη.
Αποτέλεσμα α' γύρου: Η ομάδα της Λακήθρας είχε πάρει μια μεγάλη νίκη στις Κεραμειές με σκορ 4-0.
            
Την ίδια ώρα στο νησί, αλλά στο γήπεδο του Σταυρού, ο τοπικός Οδυσσέας φιλοξενεί, τον δεύτερο του βαθμολογικού πίνακα της Α’ κατηγορίας Α.Ο. Διλινάτων, σε ένα παιχνίδι που παρουσιάζει μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον ένθεν και ένθεν.
Οι γηπεδούχοι, θέλουν το τρίποντο που θα τους δώσει μεγάλη βαθμολογική ανάσα και πίστη ότι μπορούν να καταφέρουν την παραμονή τους στην Α’ κατηγορία και την επόμενη χρονιά.
Οι φιλοξενούμενοι με την ψυχολογία στα κάτω, μετά την ήττα 3-0 στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι, στον επαναληπτικό προημιτελικό του τοπικού κυπέλλου και τον αποκλεισμό τους από τη συνέχεια του θεσμού, δεν έχουν άλλη επιλογή από τη νίκη και το τρίποντο στη Βόρεια Ιθάκη, μιας και ο στόχος τους πλέον, στρέφεται μόνο στο πρωτάθλημα και την πρωτιά στην κανονική του διάρκεια.
Μπορεί οι γηπεδούχοι να βρίσκονται ουραγοί στην Α’ κατηγορία, μπορεί να έχουν μια νίκη μόνο μέχρι τώρα, όμως από εδώ και πέρα κάθε παιχνίδι τους είναι ένας τελικός και κάθε βαθμός «χρυσάφι»!
Άλλωστε, δεν έχουν πλέον την πολυτέλεια να διαλέγουν αντιπάλους για βαθμολογική συγκομιδή. Και φυσικά, μια τέτοια εξέλιξη επί μιας δυνατής ομάδας, τα οφέλη θα είναι πολλά, τόσο στην ψυχολογία, όσο και στον πίνακα!
Από την άλλη, η ομάδα του «μεγάλου χωριού», ταξιδεύει στην Ιθάκη με μοναδικό στόχο τη διατήρηση του αήττητου και μια νέα νίκη που πλέον γίνεται μονόδρομος, προκειμένου να εκμεταλλευθεί το ρεπό του πρωτοπόρου Παλληξουριακού και να τον... πιάσει στην κορυφή.
Οι «κιτρινόμαυροι», με μόλις 4 βαθμούς συγκομιδή (1νίκη, 1 ισοπαλία και 8 ήττες), βρίσκονται ουραγοί στον βαθμολογικό πίνακα, μετά από 11 αγώνες.
Αντίθετα, η αντίπαλοι τους, επίσης σε 11 παιχνίδια βρίσκονται αήττητοι στη δεύτερη θέση με 29 βαθμούς (9 νίκες - 2 ισοπαλίες και 0 ήττες).
Περιμένουμε ένα δυνατό παιχνίδι.
Ο Γ. Τόγιας δεν μπορεί να υπολογίζει στην αποστολή τον Κέβιν Χασάι που είναι τιμωρημένος.
Αποτέλεσμα α' γύρου: Τα Διλινάτα είχαν επικρατήσει στις Κεραμειές με σκορ 3-0.
            
Συνέχεια της 14ης αγωνιστικής στις 3 το απόγευμα, με το παιχνίδι στον Καραβόμυλο, μεταξύ Σάμης – Εθνικού Κεφαλονιάς.
Ένα σημαντικό και εδώ παιχνίδι για τις δυο ομάδες και ιδιαίτερα τους γηπεδούχους, που θέλουν να διπλασιάσουν τις φετινές τους επιτυχίες απέναντι στην ομάδα του Ληξουριού.
Η ομάδα του Τ. Παπαθεοδωρόπουλου τον τελευταίο καιρό τα πάει πολύ καλά, συγκεντρώνοντας βαθμούς που μπορούν να της δώσουν το εισιτήριο της συμμετοχής της, στην τελική 4αδα.
Έτσι, το συγκεκριμένο παιχνίδι κρίνεται κομβικό, αφού με μια πιθανή νίκη, θα έχει το πάνω χέρι, ακόμη και για την 3η θέση, ιδιαίτερα αν το αποτέλεσμα του Ενωσιακού, μεταξύ Ευγέρου - Πρόννων τους ... κάτσει καλά.
Από την άλλη, αυτή του Νικόλα Κουρούκλη, τον τελευταίο καιρό δεν τα πάει και πολύ καλά με αποτέλεσμα να έχει μείνει αρκετά πίσω βαθμολογικά.
Έτσι, το παιχνίδι του Σαββάτου στον Καραβόμυλο, ίσως να είναι το τελευταίο της «χαρτί» προκειμένου να έχει ελπίδες για 4αδα. Με διαφορετικό αποτέλεσμα το όνειρο φυσιολογικά παίρνει τέλος.
Η Σάμη, στα 12 παιχνίδια της μέχρι σήμερα, βρίσκεται στην 3η θέση, ισόβαθμη των Πρόννων με 17 βαθμούς (5 νίκες – 2 ισοπαλίες και 5 ήττες).
Προέρχεται από σπουδαία εντός έδρας νίκη, με αντίπαλο τη δυνατή Πρόοδο Ιθάκης και σκορ 3-0!!
Αντίθετα, ο Εθνικός μετά από επίσης 12 αγώνες, βρίσκεται στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 11 βαθμούς (2 νίκες - 5 ισοπαλίες και 5 ήττες).
Προέρχεται από μια «άσχημη» εντός έδρας ισοπαλία την περασμένη αγωνιστική με τον ουραγό Οδυσσέα Ιθάκης και σκορ 1-1.
Κρίσιμο λοιπόν το παιχνίδι και κάπως έτσι το περιμένουμε, δυνατό και με πολύ αγωνία μέχρι την ολοκλήρωση του.
Αποτέλεσμα α' γύρου: Η Σάμη είχε αποδράσει από τον Άγιο Αντώνη με μια σπουδαία νίκη και σκορ 2-1.
        
Την ίδια ώρα,, στο Ενωσιακό των Φαρακλάτων, ολοκληρώνεται η 14η αγωνιστική με ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, ανάμεσα στην Εύγερο και τους Πρόννους.
Ένα παιχνίδι που το αποτέλεσμα του θα κρίνει, κατά πολύ την τελική κατάταξη και γενικότερα την πορεία των δύο ομάδων στη συνέχεια.
Οι γηπεδούχοι, σε καλή αγωνιστική κατάσταση τον τελευταίο καιρό, παρά την ήττα τους την περασμένη αγωνιστική στο τοπικό από τα Διλινάτα, είναι αποφασισμένοι, άλλωστε δεν έχουν και άλλη επιλογή, να χτυπήσουν το πιο σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς και να πάρουν τους τρεις βαθμούς προκειμένου να παλέψουν στη συνέχεια με τις υπόλοιπες ομάδες που διεκδικούν 4αδα.
Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι, μετά τον θρίαμβο και την πρόκριση τους στα ημιτελικά του τοπικού κυπέλλου, την περασμένη Τετάρτη, επί της Εικοσιμίας, κατεβαίνουν στα Φαρακλάτα, με  την ψυχολογία στα ύψη  και μοναδικό στόχο τη νίκη και το τρίποντο που θα τους δώσει ελπίδες διεκδίκησης της 3ης θέσης στην τελική κατάταξη.
Η ομάδα του Χρ. Παπαναστασάτου, στα 11 μέχρι τώρα παιχνίδια της, έχει 3 νίκες, 3 ισοπαλίες, 5 ήττες και βρίσκεται στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 12 βαθμούς.
Αυτή του Δημ. Κουρκουμέλη, επίσης στα 11 παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι τώρα, βρίσκεται στην 3η θέση με 17 βαθμούς, ισόβαθμη της Σάμης.
Έχει 5 νίκες, 2 ισοπαλίες ενεργητικό και 4 ήττες παθητικό.
Σίγουρα, η αναγκαιότητα των βαθμών το κάνει ντέρμπι και εμείς έτσι το περιμένουμε. Ένα παιχνίδι γεμάτο δύναμη, πάθος και αγωνία για το τελικό αποτέλεσμα.
Και οι δύο ομάδες θεωρούμε ότι, είναι ικανές να τα καταφέρουν, σε ένα παιχνίδι που αναμένεται ανοικτό από την αρχή, μιας και η ισοπαλία μάλλον δεν βολεύει κανέναν.
Αποτέλεσμα α' γύρου: Οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες με σκορ 1-1 στο γήπεδο των Κεραμειών.
            
Η Βαθμολογία
α/α
Ομάδες
Αγών
Ν
Ι
Η
Γκολ
Βαθ
1.
Α.Ο. Παλληξουριακός
12
10
2
0
42 - 04
32
2.
Α.Ο. Διλινάτα
11
9
2
0
23 - 01
29
3.
Α.Ο. Σάμης
12
5
2
5
16 - 20
17
4.
Α.Ο. Πρόννοι
11
5
2
4
18 - 15
17
5.
Α.Ο. Φωκάτα
12
4
1
7
14 - 21
13
6.
Π.Α.Ο. Εύγερος
11
3
3
5
15 - 17
12
7.
Α.Ο. Εθνικός Κεφ/νιάς
12
2
5
5
15 - 22
11
8.
Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης
12
3
1
8
13 - 31
10
9.
Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκης
11
1
2
8
06 - 31
05
            
Η επόμενη (15η) Αγωνιστική
(2-3/3/2019)
α/α
Α.Ο. Πρόννοι - Π. Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκης
2.
Α.Ο. Εθνικός Κεφαλονιάς - Α.Ο. Διλινάτα
3.
Α.Ο. Παλληξουριακός - Π.Α.Ο. Εύγερος
4.
Α.Ο. Φωκάτα - Α.Ο. Σάμη
Ρεπό:Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου