Παρασκευή, Φεβρουαρίου 15

Η pregame της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας 2018-2019


Συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο 16-17/2/2019, το πρωτάθλημα της Α' τοπικής κατηγορίας, όπου στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής, θα διεξαχθούν τα τέσσερα παιχνίδια του προγράμματος. 
Παιχνίδια πολύ μεγάλου βαθμολογικού ενδιαφέροντος, τόσο για τις ομάδες της κορυφής, όσο και αυτές που "μάχονται" για να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Να δούμε σε ποιες θα φανεί γρουσούζικη!
Τα τρία, από τα τέσσερα παιχνίδια του προγράμματος, θα διεξαχθούν το Σάββατο 16/2, πρωί - απόγευμα, σε Καραβόμυλο - Άγιο Αντώνη και Κεραμειές, ενώ το τελευταίο, με το οποίο ολοκληρώνεται η 13η αγωνιστική, θα διεξαχθεί το απόγευμα της Κυριακής 17/2 επίσης στις Κεραμειές.
Το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής, ανοίγει το Σάββατο το πρωί στις 11:00 στο Δημοτικό Καραβόμυλου, με την τοπική Σάμη να φιλοξενεί την  Πρόοδο  Ιθάκης, σε ένα παιχνίδι, που ίσως κρίνει ακόμη και την τύχη των δυο ομάδων, σε ότι έχει να κάνει με την είσοδο τους στην τελική 4αδα.
Λίγο αργότερα, στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι, ο Εθνικός Κεφαλονιάς, φιλοξενεί τον ουραγό του βαθμολογικού πίνακα της κατηγορίας, Οδυσσέα Ιθάκης και εδώ σε ένα κρίσιμο βαθμολογικά παιχνίδι, αφού και οι δύο θέλουν νίκη για τους δικούς τους λόγους.
Η συνέχεια της αγωνιστικής μεταφέρεται το απόγευμα, όπου στις 3 στις Κεραμειές, τα Διλινάτα που θέλουν μόνο νίκη, φιλοξενούν στο τοπικό ντέρμπι την Εύγερο, σε ένα παιχνίδι που "καίει" και τις δυο ομάδες, η κατάκτηση της νίκης.
Τέλος, την ίδια ώρα, αλλά την Κυριακή πλέον στις Κεραμειές, τα Φωκάτα φιλοξενούν τον πρωτοπόρο και αήττητο Παλληξουριακό, σε ένα σημαντικό παιχνίδι, αφού και οι δύο θέλουν νίκη.
Ρεπό αυτή την αγωνιστική θα έχει ο Α.Ο. Πρόννοι.
            
Αναλυτικά το πρόγραμμα οι διαιτητές και οι βοηθοί τους
Σάββατο  16-2-2019   ώρα:11:00
Δημοτικό Καραβόμυλου
Α.Ο. Σάμης - Α.Ο. Πρόοδος
Θωμάς
Βασίλης
Ρηγοπούλου Δ.
Μπακάκη Ε.
Σάββατο  16-2-2019   ώρα:11:30
Δημοτικό Αγίου Αντωνίου
Α.Ο. Εθνικος - Οδυσσέας Ιθ.
Μαγουλάς
Σπύρος
Αντωνιάδης Ν.
Καραΐσκος Απ.
Σάββατο  16-2-2019   ώρα:15:00
Δημοτικό Κεραμειών
Α.Ο. Διλινάτα - Π.Α.Ο. Εύγερος
Χατζηγεωργίου
Νικόλαος
Αντωνιάδης Ν.
Γάτσιος Δ.
Κυριακή 17-2-2019   ώρα:15:00
Δημοτικό Κεραμειών
Α.Ο. Φωκάτα - Παλληξουριακός
Θωμάς
Βασίλης
Παναγιωτόπουλος Β.
Μπακάκη Ε.
            
Σάββατο 16/2/2019
Με ένα πολύ ενδιαφέρον βαθμολογικά παιχνίδι, ανοίγει η αυλαία της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας και την Σάμη να υποδέχεται, το Σάββατο 11 το πρωί στον Καραβόμυλο, την Πρόοδο Ιθάκης.
Και οι δυο ομάδες θέλουν νίκη για τους δικούς της ξεχωριστούς λόγους η κάθε μια.
Οι μεν πρώτη για να διατηρήσει τις όποιες πιθανότητες έχει για την είσοδο της στην τελική 4αδα και τη συμμετοχή της στα playoffs της Α’ κατηγορίας 2018-2019.
Αλλά και η δεύτερη διατηρεί μαθηματικά και όχι μόνο ελπίδες για τον ίδιο στόχο, όμως πρώτα θέλει και πρέπει, να εξασφαλίσει το συντομότερο την παραμονή της και μετά το καλό πλασάρισμα.
Οι γηπεδούχοι, που φέτος δεν έχουν μια σταθερή πορεία, την προηγούμενη αγωνιστική γνώρισαν την ήττα από τον πρωτοπόρο και αήττητο Παλληξουριακό, στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι με σκορ 4-0. Μια ήττα που σίγουρα δεν αλλάζει τα δεδομένα της ομάδας, αφού ήταν, όπως λέμε σε τέτοια ματς, εντός προγράμματος.
Σίγουρα όμως, το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι ίσως το πιο κρίσιμο της περιόδου και οι τρεις βαθμοί θα είναι το ζητούμενο για την ομάδα του Τ. Παπαθεοδωρόπουλου.
Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι προέρχονται από μια εντυπωσιακή, εντός έδρας νίκη, επί του Εθνικού Κεφαλονιάς με σκορ 3-0. Μια νίκη που εκτός των τριών βαθμών έδωσε και καλή ψυχολογία για τη συνέχεια και ότι έχει να κάνει με το καλύτερο πλασάρισμα τους, στην τελική κατάταξη του φετινού πρωταθλήματος.
Μέχρι σήμερα, η ομάδα της Σάμης και στους 11 αγώνες που έχει δώσει, βρίσκεται στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα, αφού έχει 4 νίκες, 2 ισοπαλίες, 5 ήττες και 14 βαθμούς.
Η Ιθακήσια ομάδα στα ίδια παιχνίδια μέχρι τώρα, έχει 3 νίκες, 1 ισοπαλία, 7 ήττες, 10 βαθμούς και βρίσκεται στην 7η θέση.
Περιμένουμε ένα δυνατό παιχνίδι και τις δύο ομάδες ικανές για το καλύτερο!
Αποτέλεσμα α' γύρου: Η ομάδα του Χρ. Μανωλόπουλου είχε νικήσει στο Βαθύ με σκορ 3-2.
            
Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στις 11:30 στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι, ο Εθνικός Κεφαλονιάς, φιλοξενεί σε ένα κομβικής σημασίας για την πορεία του παιχνίδι, τον Οδυσσέα Ιθάκης.
Και οι δύο ομάδες βρίσκονται σε οριακή κατάσταση, όσον αφορά τον στόχο τους, που για μεν τους «κυανόλευκους» παραμένει η ολική επαναφορά για την είσοδο τους στην 4αδα, ενώ για τους «κιτρινόμαυρους» της Βόρειας Ιθάκης, ο μεγάλος στόχος είναι η επανάκαμψη για να  διατηρηθεί στη «μάχη» της παραμονής.
Η ομάδα του Νικ. Κουρούκλη, μετά τη νέα ήττα της, την προηγούμενη αγωνιστική στο Βαθυ από την Πρόοδο, αλλά και τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα, έχει χάσει σημαντικό έδαφος στην προσπάθεια της για είσοδο στην τελική 4αδα και το συγκεκριμένο παιχνίδι πλέον είναι κομβικό. Με νίκη συνεχίζει να ελπίζει, με ήττα θα βάλει αρκετή αγωνία ακόμη και για την τελική της κατάταξη!
Για τους φιλοξενούμενους, που την προηγούμενη αγωνιστική ηττήθηκαν στα Φαρακλάτα, με σκορ 4-1 από την Εύγερο, το παιχνίδι είναι κομβικό και ίσως κάτι παραπάνω από επιβίωσης.
Ο Εθνικός βρίσκεται στην 8η, προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, αφού στα 11 μέχρι τώρα παιχνίδια του, έχει 2 νίκες, 4 ισοπαλίες, 5 ήττες και 10 βαθμούς στο ενεργητικό του.
Ο Οδυσσέας ουραγός, εδώ και πολύ καιρό, στα 10 παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι σήμερα, έχει 1 μόλις νίκη, 1 ισοπαλία και 8 ήττες.
Από τα παραπάνω γίνεται εύκολα κατανοητό πόσο κρίσιμο είναι το παιχνίδι και τι θέλει η κάθε ομάδα από αυτό.
Το περιμένουμε αγωνιώδες με δύναμη και πολύ πάθος.
Ο Σπ. Ζερβός δεν μπορεί να υπολογίζει στον τιμωρημένο Παν. Κουτσουβέλη που είναι τιμωρημένος. 
Αποτέλεσμα α' γύρου: Με νίκη είχε περάσει ο Εθνικός από τον Σταυρό και σκορ 2-0.
            
Η 13η αγωνιστική θα συνεχιστεί το απόγευμα στις 3 στις Κεραμειές, με τον αγώνα ανάμεσα σε Διλινάτα - Εύγερο ή καλύτερα στο τοπικό ντέρμπι της ημέρας.
Τα αήττητα Διλινάτα που βρίσκονται στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α’ κατηγορίας, με ένα παιχνίδι λιγότερο από τον πρωτοπόρο Παλληξουριακό, μιας και έκαναν το ρεπό τους την περασμένη αγωνιστική, θέλουν μόνο νίκη.
Μια νίκη που τουλάχιστον, ακόμη και αν ο Παλληξουριακός περάσει από τις Κεραμειές και τα Φωκάτα, να διατηρηθούν στην 2η θέση και να πάνε, όπως δείχνουν τα πράγματα να τα παίξουν όλα για όλα, όσον αφορά την πρωτιά στην κανονική διάρκεια στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι.
Το ίδιο βέβαια ισχύει και για την Εύγερο, που εκτός από το γόητρο «καίγεται» και για το τρίποντο, ή έστω τον βαθμό μιας ισοπαλίας.
Οι «πορτοκαλί» των Φαρακλάτων που προέρχονται από νίκη, μιας και την προηγούμενη αγωνιστική είχαν επιβληθεί στο Ενωσιακό των Φαρακλάτων, του Οδυσσέα Ιθάκης με σκορ 4-1, δεν έχουν περιθώρια άλλων απωλειών, με αποτέλεσμα το παιχνίδι αυτό να είναι πολύ κρίσιμο για να μην πούμε οριακό. Ιδιαίτερα αν η Σάμη περάσει το εμπόδιο της προόδου Ιθάκης.
Οι γηπεδούχοι βρίσκονται, όπως προαναφέραμε στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, τρεις βαθμούς πίσω από τον Παλληξουριακό και ένα παιχνίδι λιγότερο.
Διατηρούν μέχρι τώρα και στα οκτώ παιχνίδια που έχουν δώσει το αήττητο, ενώ ο απολογισμός τους είναι, 8 νίκες, 2 ισοπαλίες και 26 βαθμοί.
Οι φιλοξενούμενοι, με μια καλή σε γενικές γραμμές παρουσία βρίσκονται στην 6η θέση, έχοντας στα μέχρι τώρα δέκα παιχνίδια τους, 3 νίκες, 3 ισοπαλίες, 4 ήττες και 12 βαθμούς.
Περιμένουμε ένα καλό και δυνατό παιχνίδι και με τις δυο ομάδες να έχουν δικαίωμα στο όνειρο!
Αποτέλεσμα α' γύρου: Τα Διλινάτα είχαν πάρει τη νίκη στο Ενωσιακό των Φαρακλάτων με σκορ 2-0.
        
Κυριακή 17/2/2019
Τέλος η 13η αγωνιστική συνεχίζεται και ολοκληρώνεται την Κυριακή 17/2, όπου στις 3 το απόγευμα στο Δημοτικό Κεραμειών, τα Φωκάτα φιλοξενούν τον πρωτοπόρο και αήττητο Παλληξουριακό.
Ένα παιχνίδι με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον και από τις δύο πλευρές, αφού τόσο οι γηπεδούχοι, όσο και οι φιλοξενούμενοι θέλουν νίκη για να παραμείνουν εντός στόχων.
Τα μεν Φωκάτα για να ελπίζουν στη συνέχεια είσοδο στην  τελική 4αδα του πρωταθλήματος και τον Παλληξουριακό πρωτιά και απόλυτο πλεονέκτημα στα playoffs.
Η ομάδα του Διον. Λιονάτου, με μια εξαιρετική παρουσία μέχρι τώρα, παρά την αλλαγή δεδομένων σε σχέση με πέρυσι, βρίσκονται εντός στόχου και παλεύουν για την ιστορική συμμετοχή τους, στην τελική φάση του πρωταθλήματος, όπου με λίγη προσπάθεια μπορούν να τα καταφέρουν!
Από την άλλη, αυτή του Σπ. Παπαδάτου, με μια συνέχεια από την περυσινή της πορεία στην Γ’ Εθνική, την ανάλογη εμπειρία που απέκτησε και την πολύ καλή δουλειά που γίνεται σε αυτή, σε όλα τα επίπεδα, βρίσκεται δίκαια στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα, αήττητη και μαζί με τα Διλινάτα, δείχνουν πιο έτοιμες για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας.
Τα Φωκάτα, μετά από 11 αγώνες που έχουν δώσει μέχρι τώρα, έχουν 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 6 ήττες. Βρίσκονται στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 13 βαθμούς, -1 από την 4αδα.
Οι «ερυθρόλευκοι» της Παλλικής, πρωτοπόροι και αήττητοι στην κορυφή με 29 βαθμούς.
Έχουν μέχρι σήμερα και σε 11 παιχνίδια που έχουν δώσει, 9 νίκες και 2 ισοπαλίες!
Περιμένουμε ένα ενδιαφέρον και ανοικτό παιχνίδι, αφού και οι δύο ομάδες είναι υπέρ του θεάματος και του ποιοτικού ποδοσφαίρου με τους φιλοξενούμενους σαν πιο ποιοτικούς, ένα βήμα μπροστά στα προγνωστικά μας.
Σίγουρα, οι βαθμοί είναι το ζητούμενο, αφού και οι μεν και οι δε τους έχουν απόλυτη ανάγκη.
Μένει να δούμε, αν οι «κυανόλευκοι» της Λακήθρας, πάρουν κάτι από το παιχνίδι ή ακόμη και την έκπληξη, αφαιρώντας το αήττητο του Παλληξουριακού!
Αποτέλεσμα α' γύρου: Οι "ερυθρόλευκοι επικράτησαν, με αρκετό άγχος 1-0 στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι, με γκολ του Παν. Μπαλάσκα στο 89'.
            
Η βαθμολογία
α/α
Ομάδες
Αγών
Ν
Ι
Η
Γκολ
Βαθ
1.
Α.Ο. Παλληξουριακός
11
9
2
0
39 - 03
29
2.
Α.Ο. Διλινάτα
10
8
2
0
22 - 01
26
3.
Α.Ο. Πρόννοι
11
5
2
4
18 - 15
17
4.
Α.Ο. Σάμης
11
4
2
5
13 - 20
14
5.
Α.Ο. Φωκάτα
11
4
1
6
13 - 18
13
6.
Π.Α.Ο. Εύγερος
10
3
3
4
15 - 16
12
7.
Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης
11
3
1
7
13 - 28
10
8.
Α.Ο. Εθνικός Κεφ/νιάς
11
2
4
5
14 - 21
10
9.
Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκης
10
1
1
8
05 - 30
04
            
Η επόμενη (14η) Αγωνιστική
(23-24/2/2019)
α/α
Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης - Α.Ο. Φωκάτα
2.
Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκης - Α.Ο. Διλινάτα
3.
Α.Ο. Σάμης – Α.Ο. Εθνικός Κεφαλονιάς
4.
Π.Α.Ο. Εύγερος - Α.Ο. Πρόννοι
Ρεπό:Α.Ο. Παλληξουριακός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου