Πέμπτη, Φεβρουαρίου 28

Ο Α.Σ. Κεφαλονιά είναι διαχρονικά παρών.....


Ο Αθλητικός Σύλλογος «Κεφαλονιά» ιδρύθηκε, ουσιαστικά προέκυψε, από τη συγχώνευση του Γυμναστικού Αθλητικού Συλλόγου Κεφαλονιάς με το τμήμα μπάσκετ του Κεφαλληνιακού Α.Ο. το 2001, από ανθρώπους της καλαθοσφαίρισης του νησιού που βασικός τους σκοπός  ήταν, είναι και θα είναι… «να βρισκόμαστε κοντά στους νέους, να τους προσφέρουμε μία αθλητική διέξοδο με παιδαγωγική προσέγγιση, να καλλιεργούμε την αθλητική τους παιδεία, κρατώντας τα τμήματά μας ανοικτά σε όποιον θελήσει να ιδρώσει τη φανέλα και να διακρίνεται στα γήπεδα της Ε-ΣΚΑ-Η».
Τις προηγούμενες ημέρες κυκλοφόρησε σε τοπικά sites της Κεφαλονιάς, η δήλωση του πρώην συνεργάτη της ομάδας, Παπαδάτου Λ.  με τον τίτλο: «Τέλος ο ΑΣΚ. Όλα από την αρχή». Στην ουσία της επιστολής, που προφανώς δεν αναφέρεται στην διάλυση του συλλόγου μας, αναδεικνύεται εμμέσως η προσπάθεια της ίδρυσης ενός νέου αθλητικού εγχειρήματος.  
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφερθεί η εξέλιξη των πεπραγμένων στο σύλλογο μας, από το καλοκαίρι του 2018, ύστερα δηλ. από την αποχώρηση του βασικού χορηγού της ομάδας και ιστορικού της παράγοντα και την αποτυχία της ανδρικής ομάδας να ανέβει στην Γ΄ Εθνική κατηγορία, ενώ όλα συνηγορούσαν για το αντίθετο.
Στις 10/7/2018 διεξήχθησαν εκλογές με πλήρεις δημοκρατικές διαδικασίες που ανέδειξαν το νέο Δ.Σ. του σωματείου.
Οι προτεραιότητες του νέου συμβουλίου ήταν η περαιτέρω ενίσχυση των ακαδημιών και η συμμετοχή των παιδιών (αναπτυξιακών τμημάτων) σε όλα τα τουρνουά της Ένωσης (μίνι, παμπαίδων, παίδων, κορασίδων, εφήβων), ενώ για την ανδρική ομάδα υπερίσχυσε η άποψη της συμμετοχής με παίδες, έφηβους και άνδρες του συλλόγου, στο πρωτάθλημα της  Β΄ Ε-ΣΚΑΗ. 
Ο Λ. Παπαδάτος διαφώνησε εν μέρει με την συγκεκριμένη πρόταση του Δ.Σ.  και άλλα λειτουργικά θέματα της ομάδας και υπέβαλε την παραίτησή του από το συμβούλιο, αλλά παρέμεινε ως γυμναστής στις ακαδημίες του συλλόγου. Καθ' όλη τη διάρκεια της συνεργασίας του με τον σύλλογο ως γυμναστής του τμήματος μίνι και προμίνι, είχε την πλήρη στήριξη του τεχνικού διευθυντή της ομάδας και των υπολοίπων μελών του προπονητικού επιτελείου, σε θέματα προπονήσεων, αγώνων, αποστολών και φυσικά του Δ.Σ. του συλλόγου.
Στις 1/2/2019 έγινε γνωστό στα μέλη του Δ.Σ. του Α.Σ.Κ. ότι κατατέθηκε στα αρμόδια όργανα, αίτηση και καταστατικό ίδρυσης νέου αθλητικού σωματείου, από ομάδα ατόμων φίλα και συγγενικά προσκείμενη στον κ. Παπαδάτο.  Μετά από αυτή την ενέργεια το Δ.Σ. του Α.Σ.Κ. κάλεσε σε  ακρόαση - απολογία τον κ. Παπαδάτο και αποφάσισε την απομάκρυνση του (και όχι παραίτηση όπως ο ίδιος ισχυρίζεται) από την οικογένεια του ιστορικού μας συλλόγου, αφού μια τέτοια πράξη παραβιάζει το καταστατικό της ομάδα μας…… «κάθε μέλος, το οποίο αντιδρά στις επιδιώξεις και στους σκοπούς του σωματείου ή δημιουργεί προσκόμματα στην εκτέλεση των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και της Γενικής Συνέλευσης ή η διαγωγή του είναι ασυμβίβαστη με την αξιοπρέπεια και τα συμφέροντα του σωματείου, διαγράφεται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου»
Αυτά για την πρόσφατη ιστορία. Από την πλευρά της η διοίκηση του Α. Σ. Κεφαλονιά τον ευχαριστεί θερμά για την προσφορά του όλα αυτά τα χρόνια και του εύχεται υγεία και κάθε επιτυχία στη συνέχεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας. Να τονιστεί επιπλέον ότι από αρχής ίδρυσης του συλλόγου, σπουδαίοι προπονητές, άνθρωποι του χώρου, ένα άριστο επιτελείο συνεργατών, εργάστηκαν και συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα νιάτα του νησιού, με κύριο τους μέλημα την πρόοδο του αθλήματος. Όλους αυτούς τους ανθρώπους που προσέφεραν και εξακολουθούν να προσφέρουν στο άθλημα που υπηρετούμε, τιμούμε και εξακολουθούμε να μνημονεύουμε. Ο Α.Σ. Κεφαλονιά συνεχίζει την πορεία του, όπως συνέβη ακόμα και μετά την αποχώρηση του ιστορικού του παράγοντα το περασμένο καλοκαίρι, με νέους ανθρώπους στην Διοίκηση, με νέους συνεργάτες υψηλού επιπέδου σε γνώσεις και όρεξη για δουλειά, με τους 250 αθλητές μας παλιούς και νέους, μικρούς και μεγάλους και γονείς που μας γνωρίζουν και μας εμπιστεύονται τόσα χρόνια.
Αυτή την δεδομένη χρονική στιγμή, μόλις έξι μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Διοίκησης του συλλόγου:
Η Ανδρική Ομάδα μετέχει στο πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας της ΕΣΚΑΗ και διεκδικεί με καλές πιθανότητες την είσοδό της στα play-off ανόδου.
Η Εφηβική Ομάδα εξασφάλισε την συμμετοχή της στην Α΄ κατηγορία των καλύτερων ομάδων που ξεκινά την σεζόν 2019-20.
Η Παιδική Ομάδα προκρίθηκε και συνεχίζει να αγωνίζεται για δεύτερη συνεχομένη χρονιά στο final-6 των παίδων διεκδικώντας την 3η θέση της περιφέρειας Αχαΐας-Ηλείας-Ζακύνθου και Κεφαλληνίας.
Η Ομάδα των Κορασίδων, συμμετέχει μετά από χρόνια στο αντίστοιχο πρωτάθλημα, και εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις και τα αποτελέσματά της.
Η Ομάδα των Παμπαίδων ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο τουρνουά της Ένωσης και έβαλε γερές βάσεις για το αθλητικό μέλλον των παιδιών της.
Η Ομάδα του Μίνι δήλωσε συμμετοχή στο τουρνουά που ξεκινά τον Μάρτιο και αναμένεται- όπως και πέρυσι - να διακριθεί.
Η Ομάδα του Προμίνι ετοιμάζεται να δηλώσει συμμετοχή στο εσωτερικό άτυπο πρωτάθλημα της Κεφαλονιάς για τις αντίστοιχες ηλικίες με την συμμετοχή των ομάδων του Κ.Α.Ο. 2013 και του Ν.Ε.Ο. Ληξουρίου.
Η Ομάδα των αρχαρίων, όπως κάθε χρόνο, θα συμμετέχει στο εσωτερικό πρωτάθλημα του συλλόγου μας. Όλα αυτά είναι επιτεύγματα πολλών ανθρώπων για τα οποία μπορούμε να περηφανευόμαστε. Όπως περηφανευόμαστε για το γεγονός ότι ο Α.Σ. Κεφαλονιά αποτελεί έναν αθλητικό οργανισμό με πολύ μεγάλη δυναμική και ιστορία, αφού εξυπηρετεί πάνω από 250 αθλητές, ενώ τα εγγεγραμμένα μέλη του σήμερα είναι περισσότερα από 70. Το σωματείο έχει την δεδομένη χρονική στιγμή ισοσκελισμένα τα έσοδα και τα έξοδά του. Και για αυτό οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς, στα μέλη μας, στην τοπική κοινωνία, στους χορηγούς μας. Μα πιο πολύ περηφανευόμαστε για τους αθλητές μας και την συμβολή μας στην αρμονική διάπλαση της προσωπικότητας και του χαρακτήρα τους.
Αυτό είναι το δικό μας πάθος.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αθλητικού Συλλόγου «Κεφαλονιά»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου