Τετάρτη, Φεβρουαρίου 20

Οι Πρόννοι 2-1 την Εικοσιμία και πέρασαν στα ημιτελικά


Τέλος και ο τελευταίος φετινός στόχος για την Εικοσιμία της Γ’ εθνικής, αφού σήμερα το απόγευμα, στον επαναληπτικό για τα προημιτελικά του τοπικού κυπέλλου, αποκλείστηκε από τη συνέχεια μετά την ήττα της από τους Πρόννους με σκορ 2-1.
Σε γενικές γραμμές στα Τζαννάτα παρακολουθήσαμε ένα μέτριο παιχνίδι, τους φιλοξενούμενους να έχουν μια φλύαρη υπεροχή και τους γηπεδούχους να διαχειρίζονται με τον καλύτερο τρόπο αυτό το 1-1 του πρώτου αγώνα στα Φαρακλάτα.
Σε ένα ακόμη παιχνίδι φάνηκε η αδυναμία των «κυανόλευκων» της Λειβαθούς στο σκοράρισμα, αλλά και στα «φτηνά» γκολ που δέχεται σε κάθε της παιχνίδι, είτε στη Γ’ Εθνική, είτε στο τοπικό κύπελλο.
Έτσι, το γκολ του πρώην αρχηγού τους στο 86’, φαίνεται ότι την έχει πληγώσει αρκετά για τη δύσκολη συνέχεια.
Οι γηπεδούχοι πάλεψαν σκληρά, έδειχναν να το θέλουν περισσότερο και στο τέλος πήραν μια δίκαιη πρόκριση, σύμφωνα με όσα είδαμε και στα δύο παιχνίδια της σειράς.
Φάσεις και γκολ
Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι στο 5’ θα είναι για τους φιλοξενούμενους, με τον Χρηστάτο να τροφοδοτεί στην περιοχή τον Κορσιάνο, το πλασέ του οποίου από καλή θέση, κοντράρει στα σώματα και η μπάλα καταλήγει κόρνερ.
Κόρνερ το οποίο εκτελείται από αριστερά, οι αμυντικοί των γηπεδούχων δεν απομακρύνουν την μπάλα που φτάνει στον Μπούσι. Ο τελευταίος στον αμαρκάριστο Κουμαριώτη, ο οποίος θα κάνει ένα κοντινό σουτ, όμως είναι άστοχο και θα χαθεί σπουδαία ευκαιρία για το προβάδισμα.
Η απάντηση των Πρόννων στο 8’ με τον Πολλάκη να βγάζει την σέντρα από δεξιά, ο Κουμαριώτης δεν μπορεί να απομακρύνει την μπάλα πιεζόμενος, θα φτάσει στον Κόμητα και ο τελευταίος να πιάνει ένα δυνατό, αλλά άστοχο σουτ, που θα στείλει την μπάλα ψηλά άουτ.
Φτάσαμε στο 44’ για να δούμε μια ακόμη καλή φάση στο παιχνίδι, όταν ο Korshumov θα «κλέψει» την μπάλα από αριστερά και θα κάνει την παράλληλη συρτή πάσα στον Κορσιάνο, λίγο έξω από την μικρή περιοχή, αυτός θα κάνει το πλασέ και ο Παπαβασιλείου θα πραγματοποιήσει την απόκρουση του αγώνα, αφού με εντυπωσιακή ενέργεια και διπλή προσπάθεια μπλοκάρει την μπάλα.
Έτσι θα παραμείνει αυτό το 0-0 για το πρώτο 45λεπτο.
Στην επανάληψη  και στο 47’, ο Σπαθής θα κάνει την σέντρα από δεξιά με τον Ν. Στάβερη στο β’ δοκάρι να πιάνει την κεφαλιά και την μπάλα όμως να περνάει, λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Τσέτσα.
Και στο 50’ οι γηπεδούχοι, (σε μια συνηθισμένη φάση για την άμυνα των φιλοξενούμενων) θα πάρουν το προβάδισμα στον αγώνα, αλλά και στην πρόκριση, αφού θα πετύχουν το 1-0 με ωραία κεφαλιά του αμαρκάριστου Πολλάκη στο β’ δοκάρι, μετά το φάουλ από αριστερά του Σπ. Κουρκουμέλη.
Στο 57’ ο Κορσιάνος θα βγάλει την σέντρα στην περιοχή από δεξιά, Μινέτος – Ντεντλάλα δεν προλαβαίνουν την μπάλα και έτσι, διώχνουν οι αμυντικοί των γηπεδούχων σε κόρνερ.
Ο Ν. Στάβερης στο 72’ θα πιάσει το γυριστό σουτ στην κίνηση, μετά την σέντρα από δεξιά του Σπαθή, αλλά η μπάλα θα φύγει ψηλά άουτ.
Σουτ του Πολλάκη στο 81’, μετά το αμυντικό λάθος και η μπάλα θα περάσει σύριζα άουτ από το δεξί δοκάρι του Τσέτσα.
Στο επόμενο λεπτό ο Περαματζής θα κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή, απέναντι από τον Τσέτσα, για να σώσει με τα πόδια ο τερματοφύλακας της Εικοσιμίας.
Στο 83’ οι φιλοξενούμενοι θα ισοφαρίσουν σε 1-1. Ο Τανουσάι θα βγάλει την σέντρα από δεξιά, ο Παπαβασιλείου θα διώξει την μπάλα, στην επαναφορά της ο Ντεντλάλα θα κάνει ένα αδύναμο πλασέ, η μπάλα θα πάρει κατεύθυνση προς την εστία όπου θα την απομακρύνουν οι αμυντικοί. Όμως, ο Α’ βοηθός κ. Α. Βουτσινάς, σωστά θα δείξει σέντρα, αφού η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή τέρματος της εστίας των Πρόννων.
Και ενώ όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα έλυναν τις διαφορές τους στην ημίωρη παράταση, ο μέχρι πρότινος αρχηγός των πρωταθλητών, Σπ. Αποστολάτος στο 86’ με έναν κεραυνό εκτός περιοχής, θα στείλει την μπάλα στο αριστερό «Γ» της εστίας του Τσέτσα, που ήταν αδύνατον να κάνει οτιδήποτε και συγχρόνως να βάζει βαθιά το «μαχαίρι» στην καρδιά της πρώην ομάδας του, πετυχαίνοντας το 2-1.
Ένα φανταστικό γκολ νίκης – πρόκρισης που ο πρώην αρχηγός της Εικοσιμίας, φυσικά δεν πανηγύρισε!
Ήξερε και αυτός ότι ήταν το τελευταίο που θα ήθελε να συμβεί στην πρώην ομάδα τους, μιας και το κύπελλο ήταν ο μοναδικός φετινός της στόχος και την κρατούσε ζωντανή μέχρι σήμερα!
Έτσι οι Πρόννοι θα πάρουν τη μεγάλη πρόκριση και θα πανηγυρίσουν τη συμμετοχή τους στα ημιτελικά του θεσμού.
Αντίθετα η στενοχώρια και η απογοήτευση στο στρατόπεδο των φιλοξενούμενων ήταν φανερή.
Διαιτητής ο κ. Ν. Χατζηγεωργίου με βοηθούς τον κ. Α. Βουτσινά και την κα Δ. Ρηγοπούλου).
Οι συνθέσεις
Α.Ο. Πρόννοι:(Δ. Κουρκουμέλης), Παπαβασιλείου, Κουρκουμέλης Α., Σπαθής, Κουρκουμέλης Χ., Παπαδημητρόπουλος, Αποστολάτος, Κουρκουμέλης Σπ., Πολλάκης (90+4’ Xhelaj), Στάβερης Ν. (90+1’ Δημητράτος), Κόμητας (80’ Περαματζής), Στάβερης Κ. (λ.τ. 67’ Κουρκουμέλης Κυρ.).
Εικοσιμία:(Μ. Αθηναίος), Τσέτσα, Κουμαριώτης (83’ Ντουκάι), Korshumov, Ντεντλάλα, Κορσιάνος (70’ Στεφανάτος), Μπούσι, Μινέτος (65’ Τανουσάι),  Χρηστάτος (74’ Καπλάνης), Κούρτι, Λαμπρόπουλος, Πολυδωράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου