Τετάρτη, Φεβρουαρίου 20

Με το "σπαθί" του στα ημιτελικά ο Παλληξουριακός 3-0 τα Διλινάτα


Σε ένα αρκετά δυνατό παιχνίδι, σήμερα το απόγευμα στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι και στον επαναληπτικό των ημιτελικών του τοπικού κυπέλλου, ο Παλληξουριακός «ζευγάρωσε» τις νίκες του στη σειρά, επί του Α.Ο. Διλινάτων και προκρίθηκε πανηγυρικά στα ημιτελικά, όντας πλέον το μεγάλο φαβορί για την εκ νέου κατάκτηση του!
Μάλιστα, οι «ερυθρόλευκοι» της Παλλικής παραμένουν μέχρι στιγμής και σε όλες τις τοπικές διοργανώσεις αήττητοι, αφού η μοναδική τους φετινή ήττα ήταν για τον θεσμό του κυπέλλου Ελλάδας.
Οι φιλοξενούμενοι, προσπάθησαν αλλά δεν τα κατάφεραν,  με αποτέλεσμα να έρθει φυσιολογικά ή ήττα και ο αποκλεισμός από τη συνέχεια του τοπικού κυπέλλου.
Σε ότι έχει να κάνει με το αγωνιστικό κομμάτι, το πρώτο 45λεπτο ήταν νευρικό. Ο Παλληξουριακός προσπαθούσε να κυκλοφορήσει μπάλα και τα Διλινάτα να χτυπήσουν στην κόντρα.
Στο δεύτερο οι γηπεδούχοι με την ηρεμία που τους έδινε αυτό το 1-0 κυκλοφόρησαν μπάλα (σε αυτό βοήθησε και η είσοδος του Σπ. Μαρκάτου) και πήγαν το παιχνίδι όπως το ήθελαν κλείνοντας το στο 3-0.
Από την άλλη, τα Διλινάτα έδειχναν κουρασμένα από την προσπάθεια, ίσως και απογοητευμένα από την εξέλιξη και δεν μπόρεσαν να αλλάξουν την τύχη τους, ιδιαίτερα όταν έμειναν «δέκα», χρονικό σημείο στο οποίο οι γηπεδούχοι πέτυχαν το τελικό 3-0!
Φάσεις και γκολ
Στο 18’ οι «ερυθρόλευκοι» θα προηγηθούν 1-0 με τον Τζιαρτζάνη να φεύγει στην κόντρα από αριστερά, μετά το κλέψιμο της μπάλας και με ψηλοκρεμαστό σουτ, λίγο έξω από την περιοχή, θα «κρεμάσει» τον τερματοφύλακα Ντερβισάι και θα την στείλει στα δίχτυα του.
Παρά το προβάδισμα, οι γηπεδούχοι δεν είχαν ηρεμία και καλές επιλογές, χτυπώντας περισσότερο από δεξιά με Μπράτι - Μπερναλή.
Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη, προσπάθησαν και βρήκαν δυο καλές αντεπιθέσεις από αριστερά.
Στην πρώτη  Αλεξάτος - Διον. Τζωρτζάτος συνεργάζονται ωραία, όμως πρόλαβε ο Σπ. Μαρκάτος και απομάκρυνε τον κίνδυνο.
Στην άλλη, το δυνατό σουτ του Διον. Τζωρτζάτου περνάει λίγο έξω, από την εστία του Σκαμαντζούρα.
Να αναφέρουμε ότι, οι γηπεδούχοι με τη συμπλήρωση 30’ αγώνα, είχαν και ένα δοκάρι στο δυνατό, μακρινό και με πολλά φάλτσα, σουτ του Αλ. Λυκούδη, που διανύει εξαιρετική περίοδο φόρμας.
Αυτό το 1-0 θα είναι και αποτέλεσμα ημιχρόνου.
Στην επανάληψη το παιχνίδι θα έχει ένταση και όχι ιδιαίτερη ποιότητα.
Μάλιστα στο 71’, ο Χασάι θα δεχθεί κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη), για ένα δυνατό μαρκάρισμα και οι φιλοξενούμενοι θα συνεχίσουν με αριθμητικό μειονέκτημα.
Από αυτό το φάουλ μάλιστα θα έρθει το 2-0 των γηπεδούχων με ωραία απ’ ευθείας εκτέλεση του Μπράτι και το νεαρό επιθετικό του Παλληξουριακού να εξελίσσεται σε σπεσιαλίστα στο είδος, μιας και είναι το τρίτο φετινό που πετυχαίνει με αυτόν τον τρόπο.
Κάπου εκεί το παιχνίδι, όσον αφορά την πρόκριση στην επόμενη φάση, ουσιαστικά έλαβε τέλος.
Με τον Παλληξουριακό να πετυχαίνει και τρίτο γκολ στην κόντρα στο 81’, στον συνδυασμό δύο νεαρών παιδιών, που πέρασαν από τον πάγκο και έδωσαν ταχύτητα στην ομάδα στο τελευταίο εικοσάλεπτο!
Συγκεκριμένα, ο Lalaj "τσιμπάει" την μπάλα, προ του αντίπαλου κεντρικού αμυντικού, βγάζοντας τον Π. Μπαλάσκα σε θέση βολής και αυτός με ψύχραιμο, αριστερό πλασέ, προλαβαίνει να «νικήσει» τον Ντερβισάι, γράφοντας το τελικό 3-0, δίνοντας έτσι πανηγυρικό τόνο στην πρόκριση της ομάδας του.
Διαιτητής ο κ. Σπ. Μαγουλάς με βοηθούς τον κ. Δ. Γάτσιου και την κα Ε. Μπακάκη.
Οι συνθέσεις
Παλληξουριακός:(Σπ. Παπαδάτος), Σκαμαντζούρας Γ., Μπερναλής, Τζιαρτζάνης, Αρμάντο (62’ Lalaj), Λούλουδας, Λυκούδης, Μαρκάτος Σωκ. (λ.τ. 49’ Μαρκάτος Σπ.), Αντωνάτος Ηλ., Μπράτι (62’ Μπαλάσκας), Μουρελάτος Χρ. (79’ Συριάτος), Μουρελάτος Χ.Σ..
Διλινάτα:(Γ. Τόγιας), Ντερβισάι, Καλαφάτης Ε., Τζωρτζάτος Κ., Νεστερένκο, Τζωρτζάτος Διον., Λουκάτος, Χασάι, Χαραλαμπόγλου (53’ Βουκελάτος), Τζωρτζάτος Δημ., Αλεξάτος (79’ Τούρλας), Δρόσος (25’ Τζωρτζάτος Χρ.).
** Οι φώτο είναι από τον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων στις Κεραμειές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου