Σάββατο, Οκτωβρίου 5

Σημαντική νίκη για τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς 4-2 τον Ηρακλή στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου


Σε ένα αρκετά καλό και χορταστικό παιχνίδι με έξι τέρματα, σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, ο Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς επικράτησε του Ηρακλή Πρόννων με σκορ 4-2, πετυχαίνοντας έτσι την πρώτη του νίκη στον Α’ όμιλο της διοργάνωσης.
Οι «πράσινοι» σε γενικές γραμμές, ήταν καλύτεροι όπου διατηρώντας την πρωτοβουλία προηγήθηκαν 4-0, έκαναν σεφτέ στις νίκες και ανανέωσαν τις ελπίδες τους για πρόκριση στον επόμενο γύρο και τους «8» της διοργάνωσης.
Από την άλλη ο Ηρακλής, πολύ καλύτερος και ανανεωμένος, σχετικά με την περυσινή του παρουσία, μια κατηγορία παρακάτω από τον σημερινό του αντίπαλο το πάλεψε, δεν το παράτησε, προσπάθησε για το καλύτερο, ιδιαίτερα μετά το 4-0, μείωσε σε 4-2, όμως δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάτι θετικό στο τέλος από το παιχνίδι.
Φάσεις και γκολ
Στο 6ο μόλις λεπτό οι γηπεδούχοι θα φτάσουν κοντά στο αν προηγηθούν. Ο Γασπαρινάτος εκτελεί το φάουλ και φέρνει ψηλοκρεμαστά την μπάλα στην περιοχή στον Γ. Μπάμπη, ο τελευταίος όμως από καλή θέση χάνει το κοντρόλ και μαζί το γκολ, αφού προλαβαίνουν και διώχνουν οι αμυντικοί του Ηρακλή.
Σέντρα Γ. Μπάμπη από δεξιά στο 10’, η μπάλα στην περιοχή με τον Beshaj να πιάνει ένα εντυπωσιακό γυριστό στην κίνηση και την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από την εστία του Σταθάτου.
Φάση διαρκείας στην περιοχή των φιλοξενούμενων στο επόμενο λεπτό, με τον Φωή να αλλάζει υπέροχα με τον Noakes, ο τελευταίος όμως δεν καταφέρνει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με διπλή προσπάθεια, αφού καταλήγει άουτ.
Αμέσως μετά (12’), οι «πράσινοι» θα φανούν πιο τυχεροί, αφού θα προηγηθούν 1-0 με ωραίο πλασέ του Γ. Μπάμπη στην απέναντι γωνία, μέσα από την περιοχή και δεξιά, προλαβαίνοντας την έξοδο του Σταθάτου, μετά την κάθετη του Beshaj.
Μεγάλη ευκαιρία θα χαθεί για το 2-0 στο 20’ από τον Beshaj, αφού μόνος με τον Σταθάτο πλασάρει άουτ, μετά την πολύ έξυπνη κάθετη, του ιδιαίτερα μαζί με τον Noakes διακριθέντα, νεαρού Φωή.
Στο 25’ Νoakes – Φωής αλλάζουν εκπληκτικά την μπάλα, ο τελευταίος απέναντι από τον Σταθάτο δέχεται το μαρκάρισμα του Τζωρτζάτου για να έχουμε διαμαρτυρίες από πλευράς γηπεδούχων για πέναλτι και τον διαιτητή κ. Βουτσινά πολύ κοντά στην φάση να δείχνει "παίζετε".
Τελευταία φάση και πρώτη για τους φιλοξενούμενους, στο πρώτο ημίχρονο. 
Ο Δημητράτος εκτελεί το φάουλ, με την μπάλα ψηλοκρεμαστά να φτάνει στην περιοχή στον Κ. Στάβερη, ο οποίος θα κάνει πιεζόμενος την κεφαλιά, όμως η μπάλα κοντράρει σε σώματα αμυντικών και καταλήγει κόρνερ.
Το 1-0 υπέρ του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς θα είναι το σκορ για το πρώτο 45λεπτο.
Στην επανάληψη και με την έναρξη, στο 46’ το «τριφύλλι» θα πετύχει το 2-0, αποβάλλοντας ουσιαστικά το άγχος, πάνω από τους ποδοσφαιριστές του, όταν ο Beshaj θα πιάσει ένα καλοζυγισμένο σουτ, εκτός περιοχή και η μπάλα θα καταλήξει στο αριστερό «Γ» της εστία του Σταθάτου.
Οι δυο μικροί του Π.Α.Ο. Noakes - Φωής, που σήμερα, όπως προαναφέραμε, ήταν από τους πρωταγωνιστές της ομάδας τους, στο 55’ θα «κρύψουν» την μπάλα με μια τρομερή συνεργασία.

Τελικά ο πρώτος (Noakes) θα μπει από δεξιά στην περιοχή και στην έξοδο του Σταθάτου πασάρει παράλληλα στην μικρή περιοχή και τον δεύτερο (Φωή) να στέλνει την μπάλα εύκολα με πλασέ στην κενή εστία για το 3-0.
Στο 65’ ο Γκιάφης μέσα στην περιοχή θα μαρκάρει τον Beshaj, ο διαιτητής κ. Βουτσινάς βλέπει παράβαση και σφυρίζει πέναλτι, μέσα σε χλιαρές διαμαρτυρίες. 
Την εκτέλεση αναλαμβάνει ο ίδιος και ευστοχεί για το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο παιχνίδι και το 4-0 της ομάδας του, με το οποίο «καθαρίζει» και τη νίκη της.
Αυτό το 4-0, οι πολλές αλλαγές, η κούραση, έκαναν τον Π.Α.Ο. στη συνέχεια να ρίξει το ρυθμό, κάτι που είχε σαν με αποτέλεσμα να δεχθεί στη συνέχεια δυο τέρματα.
Αρχικά στο 69’ ο Βαλσαμής θα φύγει από δεξιά και θα βγάλει τη σέντρα στην περιοχή, ο κ. Βουτσινάς και εδώ βλέπει παράβαση σε χέρι του Κατσούρη και υποδεικνύει πέναλτι.
Εκτελεί ο Δημητράτος και μειώνει σε 4-1 για τον Ηρακλή.
Στο 78’ μια σέντρα σουτ του Βανδώρου αναγκάζει τον Σταθάτο να διώξει την μπάλα δύσκολα με γροθιές.
Τελικά στο 80’ οι φιλοξενούμενοι θα μειώσουν ακόμη περισσότερο και στο 4-2 με κοντινό πλασέ του Rrapaj, μέσα από την περιοχή, ύστερα από εκτέλεση φάουλ από δεξιά του Γ. Ρασσιά.
Μέχρι την λήξη δεν θα έχουμε κάτι σημαντικό και έτσι, οι «πράσινοι» θα κατακτήσουν τους τρεις πρώτους τους βαθμούς στη διοργάνωση με αποτέλεσμα να βλέπουν πλέον με καλύτερο μάτι την είσοδο τους στους «8».
Ο Ηρακλής σίγουρα γίνεται ένας υπολογίσιμος αντίπαλος που στη συνέχεια θα παλέψει για το καλύτερο. Όμως όλο το βάρος αναμένεται ότι θα πέσει στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας. Εκεί που είναι και ο πιο σημαντικός στόχος, η άνοδος στην Α' κατηγορία!
Διαιτητής ο κ. Α. Βουτσινάς  με βοηθούς τις κες Ε. Μπακάκη και Μ. Μάστορα.
Π.Α.Ο. Κεφ/νιάς:(Τ. Φωής), Παπαστεργίου, Μπάμπης Σ., Πάπα, Χαραλαμπόγλου, Γασπαρινάτος (53’ Μαρινάκης), Κατσούρης, Φωής (67’ Σερλέτης), Μπάμπης Γ., Νoakes (60’ Κώστογλου), Deraj (58’ Βανδώρος), beshaj.
Ηρακλής Πρόννων:(Σπ. Τζωρτζάτος), Σταθάτος Γ., Δημητράτος, Ρώσσης (46’ Σιμωτάς), Τζωρτζάτος, Ρασσιάς Γ., Νικολετάτος, Ρασσιάς Σπ. (64’ Βαλσαμής), Rrapaj, Σταθάτος Γ., Στάβερης Κ., Σακελαρίου (55’ Γκιάφης).
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου