Κυριακή, Ιανουαρίου 12

Έλειψαν τα "Χ"αμόγελα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου Φωκάτα - Σάμη 0-0


Σε ένα μέτριο προς κακό παιχνίδι, σήμερα το απόγευμα στα πλαίσια της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας, Φωκάτα – Σάμη θα κολλήσουν στο "0".
Ένα αποτέλεσμα για το οποίο δεν μπορεί να χαρεί κάποια από τις δύο ομάδες, μιας και για τους γηπεδούχους χάθηκαν 2 υπερπολύτιμοι βαθμοί, αλλά και για τους φιλοξενούμενους που τους φέρνει αρκετά πίσω, σε ότι έχει να κάνει με την 4αδα και τις λιγοστές ελπίδες που είχαν να βρεθούν σε αυτή.
Παρακολουθήσαμε ένα δυνατό, με πολλά λάθη στο χώρο του κέντρου παιχνίδι, αρκετά προσεγμένες άμυνες, τους γηπεδούχους αρκετά νευρικούς στις προσπάθειες τους και έτσι που το πήγαιναν οι ομάδες, μόνο από κάποιο λάθος θα μπορούσε να επιτευχθεί κάποιο τέρμα, κάτι που τελικά δεν έγινε.
Τα Φωκάτα, ήταν καλύτερα στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, αφού κυκλοφορούσαν καλύτερα μπάλα, χωρίς ωστόσο να μπορούν να σπάσουν το τείχος, μιας πολύ καλά οργανωμένης αμυντικής γραμμής ή να παραβιάσουν την εστία του πολύ σταθερού και σήμερα Κ. Μωραΐτη και ενώ αυτές υπήρχαν στο παιχνίδι δεν μεταφράστηκαν σε κάποια επιτυχία από καμία ομάδα και κυρίως από τους γηπεδούχους που είχαν αρκετές, όχι τρανταχτές, όμως υπήρχαν καλές στιγμές, όπως και ένα δοκάρι.
Φάσεις και γκολ
Μόλις στο 10’, τα Φωκάτα θα χάσουν μια καλή ευκαιρία για το προβάδισμα, όταν στο κόρνερ από δεξιά του Τριανταφυλλίδη, η μπάλα θα περάσει παράλληλα από την εστία του Κ. Μωραΐτη, χωρίς ωστόσο Τούρλας και Περαματζής να την σπρώξουν στα δίχτυα με κεφαλιά.
Στο 13’ στη συρτή παράλληλη πάσα, από αριστερά του Κουμαριώτη, ο Γασπαρής δεν κάνει καλό κοντρόλ και με την παρέμβαση του Πολυχρονάτου, η μπάλα μπλοκάρεται από τον Κ. Μωραΐτη.
Ένα δυνατό σουτ, εκτός περιοχής στο 31’ δεν βρίσκει στόχο, αφού η μπάλα θα περάσει, έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας Σάμης.
Στην πρώτη ουσιαστικά απειλή των φιλοξενούμενων στο 34’, ο Περιβολάρης θα πιάσει μια σέντρα σουτ, μέσα από την περιοχή και δεξιά, όμως η μπάλα θα περάσει λίγο έξω από το απέναντι δοκάρι του Πετεινάτου άουτ.
Ο Μωραίτης στο 41’ θα απομακρύνει δύσκολα μια επικίνδυνη σέντρα από αριστερά του Τούρλα στο β’ δοκάρι, η μπάλα στη συνέχεια θα βρει στον Περαματζή και θα καταλήξει τελικά άουτ.
Τελευταία καλή στιγμή για τους γηπεδούχους και πάλι στο 45’, όταν στο σουτ του Περαματζή, μέσα από την περιοχή, η μπάλα αποκρούεται χωρίς πρόβλημα από τον Κ. Μωραΐτη.
Έτσι, με άσφαιρες επιθέσεις για τις δύο ομάδες, το πρώτο μισό στο παιχνίδι θα ολοκληρωθεί ισόπαλο χωρίς σκορ.
Στην επανάληψη, υπήρχε αρκετή νευρικότητα στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα το θέαμα να μην είναι καλό.
Έτσι έλειψαν οι καλές στιγμές, ενώ τα αίματα άρχισαν να ανάβουν στο 72’, όταν σε μια αψιμαχία Ε. Φωκά – Κ. Βιτωράτου, ο διαιτητής κ. Θωμάς θα δείξει κίτρινη στο ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων και απ’ ευθείας κόκκινη σε αυτόν των φιλοξενούμενων.
Στο 77’ ο Ε. Φωκάς θα κερδίσει τις κόντρες και θα κάνει το σουτ από τα όρια της περιοχής και αριστερά για να πέσει και να μπλοκάρει την μπάλα ο Κ. Μωραΐτης.
Μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του Δ. Λιονάτου, που θα σταθεί άτυχη στο 83’, όταν ο Τούρλας με ωραία ατομική προσπάθεια, ύστερα από εξαιρετική κάθετη του Ζαμπαύτη, θα μπει στην περιοχή από δεξιά και θα σουτάρει για να δει όμως την μπάλα, να σταματάει στη ρίζα της αριστερής δοκού των φιλοξενούμενων και να καταλήγει τελικά άουτ.
Άλλη μια καλή στιγμή για την ομάδα της Λακήθρας στο 84’ με τον Κουμαριώτη να μπαίνει στην περιοχή και δεξιά, να κάνει το σουτ και τον Κ. Μωραΐτη να κάνει σπουδαία επέμβαση στην κλειστή του γωνία πετώντας εντυπωσιακά την μπάλα κόρνερ.
Τέλος, στο 90+3’ ο Κουμαριώτης στην τελευταία ευκαιρία να πετύχει κάποιο τέρμα η ομάδα του, εκτελεί το φάουλ από την γραμμή της μεγάλης περιοχής και στέλνει την μπάλα στο τείχος των αμυντικών της Σάμης.
Με αυτό το 0-0 θα ολοκληρωθεί το παιχνίδι, οι γηπεδούχοι να χάνουν σημαντικό και πολύτιμο έδαφος, στην προσπάθεια τους για συμμετοχή στην τελική 4αδα, ή ακόμη και για ένα καλό πλασάρισμα.
Για τους φιλοξενούμενους, μετά τις τρεις προηγούμενες σερί νίκες τους στο πρωτάθλημα, παρέμειναν σε τροχιά επιτυχιών και μάλλον θα πρέπει να έμειναν ευχαριστημένοι με αυτή τη «λευκή» ισοπαλία!
Διαιτητής ο κ. Β. Θωμάς με βοηθούς τον κ. Α. Καρλή και την κα Ε. Μπακάκη.
Οι συνθέσεις
Φωκάτα:(Διον. Λιονάτος), Πετεινάτος, Φωκάς Χρ., Καμπανός, Πολλάτος (37’ λ.τ. Αραβαντινός), Κουμαριώτης, Ζαμπαύτης, Φωκάς Ε., Τούρλας, Περαματζής, Τριανταφυλλίδης, Γάσπαρης (75’ Παλικισιάνος).
Σάμη:(Τ. Παπαθεοδωρόπουλος), Μωραΐτης Κ., Παπαδημάτος, Πολυχρονάτος, Βιτωράτος Κ., Καψογιώργης (85’ Ζαχαράτος), Μωραΐτης Ν. (67’ Κορσιάνος), Ζησιμάτος, Μετάι (74’ Καππάτος), Σοφιανός (67’ Αμούργης Ι.), Βιτωράτος Δ., Περιβολάρης.
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια
του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου