Κυριακή, Ιανουαρίου 12

Εύκολη νίκη για τα Διλινάτα 6-0 τον ουραγό Εθνικό στο Ληξούρι


Νίκησαν στον Άγιο Αντώνη τον Εθνικό, τα Διλινάτα και βρέθηκαν, μετά από αρκετές αγωνιστικές στο ρετιρέ, «αγκαλιά» με τον Παλληξουριακό, που αυτή την αγωνιστική έκανε το ρεπό του και έτσι έχει ένα παιχνίδι λιγότερο.
Η ομάδα του Γ. Τόγια, χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, απέναντι στον ουραγό του βαθμολογικού πίνακα, θα πάρει τη νίκη και θα συνεχίσει τη «μάχη» για την πρωτιά της τελικής κατάταξης στην 4αδα του πρωταθλήματος.
Αντίθετα, ο Εθνικός μετά και την 10 ήττα του στη διοργάνωση σε 11 αγώνες, αρχίζει να χάνει σημαντικό έδαφος στην υπόθεση της παραμονής, αφού οι αγωνιστικές περνούν, χωρίς να έρχονται τα αποτελέσματα και αν δεν συνέλθει άμεσα, τότε το μέλλον του στην κατηγορία θα είναι αβέβαιο.
Συμπερασματικά, στον Άγιο Αντώνη το παιχνίδι ήταν μέτριο, την ομάδα του «μεγάλου χωριού» σαφώς καλύτερη, να έχει την κατοχή να πιέζει και να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Χασανάι, να πετυχαίνει έξι τέρματα και να παίρνει μια δίκαιη, όσο και καθαρή νίκη!
Φάσεις και  γκολ
Οι πρωτοπόροι του πρωταθλήματος πλέον, θα προηγηθούν στο σκορ 0-1 στο 18’, με ένα πολύ ωραίο σουτ του Πεφάνη, έξω από την περιοχή και αριστερά στο "Γ" της εστίας των γηπεδούχων.
Στο 26’ ο Μύρτο στερεί την επιτυχία ενός τέρματος, μετά από εξαιρετική ενέργεια από αριστερά του Βουκελάτου, αφού θα διώξει την μπάλα πάνω στην γραμμή και θα σώσει από το 0-2.
Στο 33’ ο Πεφάνης από δεξιά, θα βγάλει μια σέντρα για το κεφάλι του Διον. Τζωρτζάτου, μέσα στην περιοχή και ο τελευταίος θα την στείλει στα δίχτυα του Χασανάι για το 0-2 των Διλινάτων.
Νέα μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του Γ. Τόγια στο 35’, ο Αλ. Τζωρτζάτος θα κάνει ένα πολύ ωραίο σουτ, ο Χασανάι θα αποκρούσει δύσκολα και στην επαναφορά της μπάλα, το σουτ του Βουκελάτου θα την στείλει ψηλά άουτ, από την εστία των γηπεδούχων.
 Με μια καλή ευκαιρία θα απαντήσουν οι γηπεδούχοι στο 43’, με τον Ντότσι να ξεφεύγει από δεξιά, να βγάζει την σέντρα στην περιοχή για τον νεαρό Λιάτο, ο οποίος θα κάνει ένα σουτ και η μπάλα θα φύγει λίγο άουτ από την εστία του Ντερβισάι.
Έτσι το ημίχρονο θα βρει την ομάδα του «μεγάλου χωριού» μπροστά στο σκορ 0-2.
Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι θα πετύχουν ακόμη 4 τέρματα και θα πάρουν ένα εύκολο τρίποντο.
Στο 48’, σε μια σέντρα από δεξιά, η μπάλα θα κοντράρει στα σώματα των αμυντικών του Εθνικού και ο Πεφάνης από κοντά με πλασέ θα πετύχει το 0-3 της ομάδας του και δεύτερο δικό του στο παιχνίδι!
Ο Βουκελάτος με ένα εκπληκτικό γκολ θα πετύχει το 0-4 στο 65’ με το απ’ ευθείας σουτ στην κίνηση να στείλει την μπάλα στο «Γ» της εστίας του Χασανάι και στα δίχτυα του.
Πραγματικά ήταν ένα γκολ ποίημα από τον έμπειρο επιθετικό!
Ο Ντερβισάι στο 67’ θα διατηρήσει την εστία του ανέπαφη με μια καταπληκτική απόκρουση, στο σουτ του Ντότσι, από το ημικύκλιο της περιοχής, μετά την κάθετη πάσα του Δημ. Αναλυτή, ενώ στη συνέχεια απομακρύνουν την μπάλα οι αμυντικοί του.
Ο Βουκελάτος στο 80’ θα βγάλει τετ α τετ τον Διον. Τζωρτζάτο με τον Χασανάι, τον τελευταίο να πιάνει το σουτ και τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ.
Ο Πεφάνης κάνοντας χατ τρικ στο παιχνίδι θα πετύχει στο 81’ το 0-5 με ένα φανταστικό σουτ, έξω από την περιοχή και δεξιά στο «Γ» της εστίας του Χασανάι. Άλλο ένα θαυμάσιο τέρμα για τους φιλοξενούμενους.
Το τελικό σκορ θα φτάσει στο 0-6, με ένα γκολ του νεαρού Ν. Λουκάτου, στην επιστροφή του στην ομάδα των Διλινάτων στο 85’.
Συγκεκριμένα ο Βουκελάτος θα βγάλει την σέντρα από δεξιά στην περιοχή στον αμαρκάριστο συμπαίκτη του και αυτός θα πλασάρει εύκολα σε κενή εστία, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.
Τα Διλινάτα λοιπόν, από σήμερα φιγουράρουν στο ρετιρέ με συγκάτοικο τον Παλληξουριακό, γεγονός που τους δίνει καλή ψυχολογία για την δύσκολη συνέχεια και το καλύτερο τελικό πλασάρισμα.
Από την άλλη, ο Εθνικός Κεφαλονιάς, αν θέλει να προλάβει το…. τρένο της παραμονής, θα πρέπει να συνέλθει άμεσα και να αρχίσει να παίρνει βαθμούς, διαφορετικά δύσκολα θα τα καταφέρει.
Διαιτητής ο κ. Ν. Αντωνιάδης με βοηθούς τον κ Ε. Κατερέλο και την κα Ι. Δούλου.
Οι συνθέσεις
Εθνικός:(Σ. Αναλυτής), Χασανάι, Ταφάι, Παπαδάτος Δ. (75’ Μπόνγκο), Μύρτο, Κοντογιαννάτος, Σινάι, Ντότσι (80’ Πετράτος), Κατερέλος (66’ Γεωργάτος), Λιάτος (60’ Κατσαΐτης), Αναλυτής Δ., Αναλυτής Γ..
Διλινάτα:(Γ. Τόγιας), Ντερβισάι, Νεστερένκο Α., Γεωργόπουλος (35’ Λουκάτος), Τζωρτάτος Κ. (62’ Λουλάι), Πεφάνης, Τζωρτζάτος Γ. (62’ Σπαθής), Βουκελάτος, Τζωρτζάτος Δημ., Τζωρτζάτος Διον., Τζωρτζάτος Αλ., Δρόσος (55’ Νεστερένκο Ι.).
Εικόνες από το σημερινό παιχνίδι









Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου