Δευτέρα, Ιανουαρίου 6

Με το δεξί στο «σπίτι» τους οι Πρόννοι 3-1 τον αξιόμαχο Πυλαριακό



Παρά τις απουσίες τους, οι Πρόννοι πήραν τη νίκη στο δεύτερο μέρος, απέναντι στον επίσης με πολλές και αυτόν απουσίες Πυλαριακό με σκορ 3-1, κάνοντας παράλληλα καλό ποδαρικό, τόσο τη νέα χρονιά, όσο και στο νέο και πλήρως ανακαινισμένο γήπεδο τους.
Το κλίμα ήταν γιορτινό ούτως ή άλλως, όμως η επιστροφή της ομάδας, μετά από πολλά χρόνια στο δικό της σπίτι, στολίδι, το έκανε ακόμη περισσότερο και πιο συγκινητικό.
Πραγματικά, ένα γήπεδο στολίδι, που πάτησαν πρώτη φορά σε επίσημο παιχνίδι οι ποδοσφαιριστές των Πρόννων και το χάρηκαν, το χάρηκαν πάρα πολύ.
Ο κόσμος της περιοχής, παρά το τσουχτερό κρύο και την βροχή, ήταν κοντά στην ομάδα του, όπως παλιά και την βοήθησε αρκετά, να πετύχει τον στόχο της.
Μάλιστα κατά την είσοδο των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, έδωσαν ένα φανταστικό πρασινοκίτρινο χρώμα με τα καπνογόνα που άναψαν!
Επίσης εδώ να αναφέρουμε την παρουσία του προέδρου της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. κ. Θέμη Βαλσαμή, στο γήπεδο του Πόρου.
Σε ότι έχει να κάνει με το αγωνιστικό κομμάτι, παρακολουθήσαμε ένα πολύ καλό παιχνίδι με αρκετό ενδιαφέρον.
Πλέον, η ομάδα του Δ. Ζησιμάτου σταθεροποιείται μόνη της στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, απαλλαγμένη από την παρουσία της Εικοσιμίας, αφού η Λειβαθινή ομάδα αγωνίζεται την Τρίτη 7/1, με αντίπαλο τον Εθνικό Κεφαλονιάς.
Αντίθετα, για την ομάδα του Κ. Βιτωράτου, που το πάλεψε αρκετά, ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα, η ήττα αυτή θα είναι η 7η και μάλιστα συνεχόμενη στα 10 παιχνίδια που έχει δώσει, με αποτέλεσμα να φέρνει άγχος το συγκεκριμένο γεγονός.
Σίγουρα, θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή προκειμένου να βρει τα πατήματα της και να παίρνει αποτελέσματα
Συμπερασματικά, οι γηπεδούχοι πήραν μια πολύ σημαντική νίκη, μετά την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής στο ντέρμπι από τα Διλινάτα και συνεχίζουν για το καλύτερο δυνατό τελικό πλασάρισμα στην 4αδα.
Φάσεις και γκολ
Στο 7’ οι γηπεδούχοι θα απειλήσουν με ένα δυνατό σουτ του Μοντεσάντου έξω από την περιοχή, που στέλνει την μπάλα λίγο άουτ.
Ένα άλλο, επίσης σουτ του Σπ. Κουρκουμέλη στο 12’, θα σώσει με διπλή επέμβαση ο Φλαμιάτος.
Η απάντηση των φιλοξενούμενων στο 21’ με ένα δυνατό πλασέ, μέσα από την περιοχή του Γρηγοράτου να στέλνει την μπάλα άουτ, λίγο πάνω από την εστία του Παπαβασιλείου.
Στο 23’ ο Αλ. Κουρκουμέλης θα βγει στην κόντρα, από αριστερά και θα κάνει την σέντρα στην περιοχή, εκεί ο νεαρός Δάρας θα κάνει το πλασέ στην κίνηση για να αναγκάσει τον Φλαμιάτο σε μια δύσκολη απόκρουση.
Νέα εντυπωσιακή επέμβαση στο 28’ του πορτιέρο του Πυλαριακού στο «Γ» της εστίας του, στην κοντινή κεφαλιά του Κόμητα, μετά από φάουλ του Σπ. Κουρκουμέλη, πού θα πετάξει την μπάλα κόρνερ.
Με αυτές τις φάσεις θα ολοκληρωθεί το πρώτο 45λεπτο και τις ομάδες να αποχωρούν για τα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς σκορ.
Στο δεύτερο, οι Πρόννοι πιο παραγωγικοί θα πετύχουν δύο γρήγορα τέρματα και θα αποβάλλουν το άγχος από αυτό το 0-0 του πρώτου μισού.
Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι στο 47' με τον Γιαννάτο θα βγουν στην κόντρα από δεξιά, όμως θα τον προλάβουν τελευταία στιγμή οι αμυντικοί και θα στείλουν την μπάλα κόρνερ, πριν πασάρει στον αμαρκάριστο στην περιοχή Γρηγοράτο.
Στο 51΄ο Σπαθής θα βγάλει μια πολύ καλή σέντρα από δεξιά στη μικρή περιοχή και ο Πολλάκης με κεφαλιά θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα, για το προβάδισμα των Πρόννων και το 1-0.
Στο 64’ οι «κυανέρυθροι» από την Πύλαρο, θα χάσουν πολύ μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν, όταν ο Γιαννάτος μόνος στην περιοχή, απέναντι από τον Παπαβασιλείου, δεν κάνει καλό κοντρόλ με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στα χέρια του τερματοφύλακα των γηπεδούχων.
Και στο επόμενο λεπτό η ομάδα του Δημ. Ζησιμάτου (απουσίαζε σήμερα από το παιχνίδι) θα πετύχει το 2-0 με ωραίο σουτ, από τα όρια της περιοχής του Σπ. Κουρκουμέλη, την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι και στην συνέχεια να καταλήγει στα δίχτυα του Φλαμιάτου.
Τα γκολ διαδέχονταν το ένα το άλλο στην Σκάλα και στο επόμενο λεπτό είναι η σειρά για τους φιλοξενούμενους να μειώσουν σε 2-1 και να ξαναμπούν στο παιχνίδι.
Ο Γρηγοράτος, έξω από την περιοχή, θα κάνει το  σουτ και η μπάλα, αφού βρει σε σώμα αμυντικού θα καταλήξει στα δίχτυα του Παπαβασιλείου.
Στο 80’ ο Κόμητας απειλεί με ένα δυνατό σουτ, η μπάλα βρίσκει στο στήθος του Φλαμιάτου που στη συνέχεια την απομακρύνει πλάγια.
Στο 85' ο Τουλάτος με έξυπνη κάθετη πάσα θα βρει τον Γιαννάτο στην περιοχή, τον τελευταίο να μην πιάνει το σουτ και η μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Παπαβασιλείου.
Στο 90+1 ο Ποταμιάνος από πολύ κοντά αστοχεί στην κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Κ. Νικολοβιένη, από αριστερά και χάνει μια μεγάλη ευκαιρία.
Τέλος, το «κερασάκι» στην τούρτα θα βάλει στο 90+3’ ο Κόμητας, πετυχαίνοντας το τελικό 3-1,  ύστερα από την ωραία συνεργασία του με τον Μοντεσάντο και σουτ, μέσα από την περιοχή και αριστερά στην απέναντι γωνία του Φλαμιάτου, κλειδώνοντας συγχρόνως μια σημαντική νίκη για την ομάδα του.
Έτσι, οι Πρόννοι συνεχίζουν στην 3η θέση, ενώ ο Πυλαριακός πρέπει να βρει τον τρόπο να σταματήσει αυτό το άσχημο σερί!
Διαιτητής ο κ. Ε. Μενεγάτος (αντικατέστησε τον Β. Θωμά που είναι ασθενής) με βοηθούς τον κ. Α. Καρλή και την Ι. Δούλου.
Οι συνθέσεις
Πρόννοι:(Δημ. Ζησιμάτος), Παπαβασιλείου, Σπαθής, Παπαδημητρόπουλος, Κουρκουμέλης Αλ., Κουρκουμέλης Αλ., Κόμητας, Κουρκουμέλης Σπ., Πολλάκης (84’ Τσονακαρίδης), Μοντεσάντος, Κατσιλίδης (61’ Κουρκουμέλης Κ.), Δάρας.
Πυλαριακός:(Κ. Βιτωράτος), Φλαμιάτος, Ποταμιάνος, Τουλάτος (87’ Κόκκαλης), Saliaj, Δημητρίου (57’ Αλυσανδράτος Σπ.), Rexha Α. (80’ Μάστορας), Νικολοβιένης Κ., Γιαννάτος, Γρηγοράτος, Σταμούλης, Αλυσανδράτος Μ..

Μικρά βίντεο από την Σκάλα

Παρακάτω εικόνες από τον σημερινό αγώνα









Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια
του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου