Κυριακή, Ιανουαρίου 5

Και το 2020 συνέχισε το αήττητο σερί του ο πρωτοπόρος Παλληξουριακός….. 2-0 με πολύ άγχος τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς


Συνεχίζοντας το αήττητο σερί του, ο πρωτοπόρος Παλληξουριακός, με το φως του 2020, θα προσθέσει την 9η φετινή, έστω και πολύ αγχώδη νίκη στο ενεργητικό του, απέναντι στον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς με σκορ 2-0 στο τέλος και θα συνεχίσει να απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής, διατηρώντας το +3 από τον δεύτερο Α.Ο. Διλινάτων.
Η ομάδα του Ηλία Ζερβού, δεν μπορούσε να σπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα των «πράσινων» του Αργοστολιού, με αποτέλεσμα το άγχος να βαραίνει τα πόδια των ποδοσφαιριστών του, που τελικά στο τέλος ήταν αυτοί που χάρηκαν.
Η ομάδα του Τάκη Φωή, ήταν πολύ καλή αμυντικά και πάλεψε για την έκπληξη, κρατούσε για 90’ τον βαθμό και μια μεγάλη έκπληξη, που δυστυχώς για αυτήν τελικά δε έγινε, μιας και δέχθηκε δύο γκολ στο τέλος, όπως προαναφέραμε, με αποτέλεσμα να παραμείνει στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ισόβαθμη της Σάμης με 9 βαθμούς.
Φυσικά, αυτή ήττα που θεωρείται εντός προγράμματος, δεν αλλάζει τα πλάνα και τους στόχους του «τριφυλλιού», αντίθετα ίσως δίνει καλύτερη ψυχολογία για τη δύσκολη συνέχεια!
Τώρα, σε ότι έχει να κάνει με την αγωνιστική του πλευρά, στον Άγιο Αντώνη παρακολουθήσαμε ένα καλό παιχνίδι, με τους γηπεδούχους να έχουν την κατοχή και τους φιλοξενούμενους, έτοιμους να χτυπήσουν στην κόντρα.
Έτσι αυτή η νίκη, εκτός των βαθμών δίνει στους "ερυθρόλευκους" και καλή ψυχολογία για τη συνέχεια, μιας και την επόμενη αγωνιστική θα πραγματοποιήσουν το ρεπό τους, χωρίς να κινδυνεύουν να χάσουν την πρωτιά, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα της.
Φάσεις και γκολ
Μόλις στο 1’  και στο τετ-α-τετ του Σπ. Μαρκάτου, μετά από κλέψιμο σε θέση κεντρικά, έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο Πίρρα θα διώξει με τα πόδια το σουτ που επιχειρεί ο επιθετικός των γηπεδούχων.
Στο 8’ μια ψηλοκρεμαστή μπαλιά του Λουλούδα στον Λυκούδη, που κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας, αλλά η κεφάλια του στέλνει την μπάλα περάσει λίγο άουτ, από το δεξί δοκάρι της εστίας του τερματοφύλακα του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς
Με την συμπλήρωση 20’ στον αγώνα θα έχουμε μια ωραία συνεργασία Ρεμούντη – Λυκούδη, με τον πρώτο να σουτάρει, έξω από την περιοχή και τον Πίρρα να μπλοκάρει.
Στο 34’ ο Λυκούδης εκτελεί από αριστερά το κόρνερ με τους αμυντικούς να διώχνουν με υπερένταση, λίγο πριν περάσει η μπάλα τη γραμμή.
Ένα σουτ του Λυκούδη από δεξιά, μέσα στην περιοχή στο 37’, θα στείλει την μπάλα να περάσει ελάχιστα άουτ, από το αριστερό δοκάρι των φιλοξενούμενων.
Στο 39’ ο Χ. Μαυροειδής εκτελεί απ’ απευθείας το φάουλ για να μπλοκάρει και πάλι ο Πίρρα.
Σημαντική ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στο 45’+, αφού ύστερα από αμυντική αδράνεια στη μικρή περιοχή των γηπεδούχων, μετά το κόρνερ από τα δεξιά των ο Λουλούδας απομακρύνει στη γραμμή του τέρματος.
Έτσι το πρώτο 45λεπτο θα ολοκληρωθεί ισόπαλο χωρίς σκορ.
Στην επανάληψη και στο 49’, ο Σπ. Μαρκάτος μέσα στην περιοχή και αριστερά, θα νικηθεί στο τετ α τετ του από τον Πίρρα, που αποκρούει την μπάλα στο σουτ που πραγματοποιεί.
Στο 54’ ένα νέο σουτ, αυτή την φορά του Χαρ. Μουρελάτου, μετά από ατομική ενέργεια συγκλίνοντας, από τα δεξιά και τελειώνοντας με το αριστερό, η μπάλα θα περάσει άουτ, πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων.
Και πάλι με σουτ θέλουν να απειλήσουν οι γηπεδούχοι στο 68’, όμως ο Λυκούδης από τον άξονα, θα στείλει την μπάλα άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι.
Σειρά του Λουλούδα στο 71’ να σουτάρει με το δεξί, από τον άξονα, με την μπάλα όμως να περνάει πάλι άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι.
Στο 75’ οι «πράσινοι» παραλίγο να προηγηθούν, όταν ο Πάπα θα φύγει επικίνδυνα στην κόντρα, αλλά ο Λουκέρης θα προλάβει με τάκλιν να διώξει τη μπάλα, προ του επερχόμενου νεαρού ποδοσφαιριστή του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς.
Στο 78’ σέντρα από δεξιά του Μαρούλη, ο Ν. Μαυροειδής όμως θα σουτάρει άστοχα με το αριστερό, από πολύ πλεονεκτική θέση.
Παράλληλη σέντρα από τον Μαρούλη στο 85’ και πάλι ο Σπ. Μαρκάτος δεν προλαβαίνει για λίγο να σπρώξει την μπάλα στην κενή εστία.
Και στο 89’ θα έρθει το γκολ.
Συνδυασμός Ν. Μαυροειδή - Μουρελάτου Χρ. από αριστερά και τον τελευταίο να σεντράρει χαμηλά προς τον Σπ. Μαρκάτο, ο οποίος απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο και πλάσαρε για να αποκρούσει ο Πίρρα, τον Ρεμούντη να παίρνει το ριμπάουντ και να σκοράρει προ κενής εστίας, για το 1-0 της ομάδας του, μέσα σε πανηγύρια.
Και σαν να μην έφτανε αυτό για τους φιλοξενούμενους, στο 90+2’ θα έρθει και το 2-0, μετά από συνδυασμό Λυκούδη – Χρ. Μουρελάτου – Χ. Μαυροειδή και τον τελευταίο να «κεραυνοβολεί» με το δεξί, περίπου από το σημείο του πέναλτι, γράφοντας το τελικό σκορ στο παιχνίδι.
Ο Παλληξουριακός μετά από αυτή τη νίκη συνεχίζει πρωτοπόρος και με «αέρα» τριών βαθμών, από το δεύτερο Α.Ο. Διλινάτων, που την ίδια ώρα έπαιρνε τη νίκη από την Εύγερο.
Ο Π.Α.Ο. μπορεί να τα έχει με την τύχη του, αφού για 89’ κρατούσε μια μεγάλη ισοπαλία και μέσα στα τρία τελευταία, είδε το όνειρο να χάνεται και να δέχεται μάλιστα δύο τέρματα.
Διαιτητής ο κ. Ν. Αντωνιάδης με βοηθούς τους κ.κ. Π. Κομητόπουλο και Ε. Κατερέλο.
Οι συνθέσεις
Παλληξουριακός:(Ηλ. Ζερβός), Λουκέρης, Σιμωτάς (46’ Μαυροειδής Ν.), Haxhiaj (46’ Μουρελάτος Χαρ.), Μαυροειδής Χ., Λούλουδας, Λυκούδης, Μαρκάτος Σπ., Κουκοβίνος, Ρεμούντης, Αδηλίνης Χρ. (46’ Μαρκάτος Σωκ.), Μαρούλης.
Π.Α.Ο. Κεφ/νιάς:(Τ. Φωής), Πίρρα, Μπάμπης Γιαν., Βανδώρος, Μαρινάκης (78’ Σπαθής), Γασπαρινάτος, Χαραλαμπόγλου, Noakes (85’ Καλογηράτος), Φωής, Πάπα, Μπάμπης Σ., Μπάμπης Γ..
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια
του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου