Κυριακή, Ιανουαρίου 5

Καλό ποδαρικό για τα Διλινάτα 3-2 την πολύ καλή Εύγερο


Με το παιχνίδι ανάμεσα στα Διλινάτα και την Εύγερο, το γειτονικό ντέρμπι, ολοκληρώθηκε σήμερα το απόγευμα, το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής, τελευταίας του Α’ γύρου του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας.
Οι γηπεδούχοι, θα είναι εκείνοι που θα πάρουν τη νίκη και τους τρεις βαθμούς, απέναντι στην πολύ καλή και ανταγωνιστική ομάδα, από τα Φαρακλάτα με σκορ 3-2.
Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι, σε έναν δύσκολο αγωνιστικό χώρο από το συνεχές εκνευριστικό χιονόνερο, τις ομάδες σχεδόν ισοδύναμες, την μπάλα να παίζει πάνω κάτω και να δημιουργούν ευκαιρίες για περισσότερα γκολ.
Οι φιλοξενούμενοι πάλεψαν φιλότιμα, όμως δεν κατάφεραν να αποχωρήσουν από τον αγωνιστικό χώρο με κάποιο βαθμό, κυρίως χάριν της εμπειρίας των αντιπάλων τους.
Φάσεις και  γκολ
Στο 8’ ο Γ. Τζωρτζάτος θα δοκιμάσει ένα δυνατό συρτό σουτ, έξω από την περιοχή με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.
Στο επόμενο λεπτό και πάλι οι γηπεδούχοι μετά από εξαιρετική συνεργασία Μπαζάρογλου – Τζωρτζάτου Αλ., ο τελευταίος θα βρει στην περιοχή και αριστερά τον Βουκελάτο που θα κάνει μια επικίνδυνη σέντρα σουτ και την μπάλα να βρίσκει στα σώματα και αν καταλήγει κόρνερ.
Η ομάδα του Γ. Τόγια στο 27’ θα πάρει κεφάλι στο σκορ 1-0
Βουκελάτος – Μπαζάρογλου συνδυάζονται υπέροχα και ο τελευταίος με εξαιρετικό γυριστό σουτ, λίγο μέσα από την περιοχή και αριστερά, θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του νεαρού Παπαγεωργίου.
Άμεση ήταν η απάντηση - απειλή των φιλοξενούμενων, όταν μετά από 2’ ο Ν. Παπαναστασάτος, θα αστοχήσει στο κοντινό σουτ, μετά από κόρνερ του Πάπα από δεξιά.
Ο Ψάλτης στο 31’ με μακρινή εκτέλεση φάουλ, θα φέρει την μπάλα στην περιοχή στον αμαρκάριστο Ν. Παπαναστασάτο που θα κάνει το σουτ και ο Ντερβισάι διώχνει δύσκολα την μπάλα μακριά.
Η ομάδα του Θ. Βουκελάτου θα ισοφαρίσει το σκορ σε 1-1 στο 33’. Ο Κανάκης από δεξιά θα κάνει μια συρτή σέντρα σουτ, ο Ντερβισάι θα διώξει δύσκολα και στην επαναφορά, ο νεαρός Θεοδωρόπουλος με κοντινή προβολή θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Στο 4’ ο Πεφάνης με ένα καλοζυγισμένο σουτ έξω από την περιοχή και αριστερά και ενώ η μπάλα θα βρει σε σώμα αμυντικού, θα καταλήξει στα δίχτυα του Παπαγεωργίου για το 2-1 των Διλινάτων.
Το πρώτο 45λεπτο θα ολοκληρωθεί με μια εντυπωσιακή απόκρουση του νεαρού τερματοφύλακα της Ευγέρου στο γυριστό σουτ του Βουκελάτου, μέσα από την περιοχή.
Έτσι αυτό το 2-1 θα παραμείνει σκορ ημιχρόνου.
Στην επανάληψη το θέαμα και πάλι θα είναι καλό και τους γηπεδούχους να απειλούν στην αρχή με δυο μακρινά σουτ των Πεφάνη – Μπαζάρογλου που δεν βρίσκουν στόχο.
Στο 49’ Αλ. Τζωρτζάτος από δεξιά, θα βγάλει μια ωραία σέντρα στο πρώτο δοκάρι για τον Βουκελάτο και ο τελευταίος στην κίνηση, χωρίς η μπάλα να πέσει κάτω θα πλασάρει για το 3-1.
Οι φιλοξενούμενοι, στο 61’ θα μειώσουν και πάλι στο γκολ και θα ξαναμπούν στο παιχνίδι με ένα εντυπωσιακό συρτό σουτ, λίγο έξω από την περιοχή του Β. Βαγγελάτου για το 3-2.
Στο τελευταίο μισάωρο όπως ήταν φυσικό δεν είχαμε ανάλογο θέαμα και στις καθυστερήσεις οι «πορτοκαλί» των Φαρακλάτων θα απειλήσουν με ισοφάριση, αφού θα χάσουν δυο καλές ευκαιρίες για να την πετύχουν.
Συγκεκριμένα στο 90+1, όταν ο Papa εκτελεί το κόρνερ από δεξιά, ο Αλ. Παπαναστασάτος κερδίζει το ριμπάουντ, από την απόκρουση των αμυντικών και από πολύ κοντά θα κάνει ένα άστοχο σουτ, με την μπάλα να καταλήγει ψηλά άουτ.
Και στο 90+2, όταν ο Λεγάτος, μέσα στην περιοχή θα εκμεταλλευθεί από την κακή απόκρουση των αμυντικών, όμως στο σουτ που επιχειρεί η μπάλα θα βρει στο χέρι του και θα σφυριχθεί επιθετικό φάουλ, σπαταλώντας μια καλή ευκαιρία να ισοφαρίσει.
Έτσι, η ομάδα του "μεγάλου χωριού" θα πάρει μια σημαντική νίκη και θα συνεχίσει στην δεύτερη θέση το κυνήγι του πρωτοπόρου Παλληξουριακού.
Αντίθετα, για την πολύ καλή και φιλότιμη σήμερα Εύγερο, είναι μια ήττα που την αφήνει αρκετά πίσω και δυσκολεύει πολύ πλέον το όνειρο της εισόδου της στην τελική 4αδα!
Διαιτητής ο κ. Α. Καραΐσκος με βοηθούς τις κες Γ. Αλυσανδράτου και Μ. Μάστορα.
Οι συνθέσεις
Διλινάτα:(Γ. Τόγιας), Ντερβισάι, Νεστερένκο Α., Γεωργόπουλος, Τζωρτάτος Κ., Πεφάνης (67’ Τζωρτζάτος Χρ.), Τζωρτζάτος Γ., Βουκελάτος (75’ Ντεντλάλα), Τζωρτζάτος Δημ. (67’ Χασάι), Μπαζάρογλου (87’ Κοσμάτος), Τζωρτζάτος Αλ., Δρόσος.
Εύγερος:(Θ. Βουκελάτος), Παπαγεωργίου, Παπαναστασάτος Χ., Λάσκαρης (87’ Λεγάτος), Ψάλτης (81’ Παπαναστασάτος Αλ.), Παπαναστασάτος Ν., Παπαναστασάτος Κ., Papa, Βαγγελάτος, Κανάκης, Βοροκλινιώτης (59’ Κωτατής), Θεοδωρόπουλος.
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου