Σάββατο, Ιανουαρίου 11

Σπουδαία όσο και δίκαιη η επικράτηση της Α.Ε.Κ. στο ντέρμπι της Σκάλας


Μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της αγωνιστικής, στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας σήμερα το απόγευμα στην Σκάλα, αναδείχθηκε η Α.Ε.Κ., με μια σπουδαία νίκη και σκορ 5-2.
Μια νίκη που την χρήζει μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και της διατηρεί το αήττητο.
Στο δημοτικό της Σκάλας, παρακολουθήσαμε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι και τους φιλοξενούμενους καλύτερους να παίρνουν δίκαια μια μεγάλη νίκη, από την μέχρι εκείνη την ώρα, πρωτοπόρο ομάδα του πρωταθλήματος.
Να αναφέρουμε, ότι λίγο πριν ολοκληρωθεί το παιχνίδι, οι ομάδες είχαν από ένα δοκάρι. 
Οι φιλοξενούμενοι με σουτ του Π. Μπαλάσκα εκτός περιοχής και οι γηπεδούχοι με τον Γκιάφη.
Τα γκολ
Οι «κιτρινόμαυροι» του Αργοστολιού, θα ανοίξουν το σκορ στο 15’ με εύστοχη εκτέλεση του Π. Μπαλάσκα για το 0-1.
Το πέναλτι είχε κερδίσει ο Κουτρουμάνης, μετά το κλέψιμο της μπάλας από τους αμυντικούς και ανατροπή του στην περιοχή από τον Γ. Ρασσιά.
Μετά από ένα πολύ ωραίο συνδυασμό, μεταξύ Χριστόπουλου – Μακρή – Γεροκωνσταντή και τελική κάθετη πάσα στον Κουτρουμάνη στο 31’, ο τελευταίος τελειώνει εύστοχα τη φάση και γράφει το 0-2 για την ομάδα του.
Με τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ 0-2 θα ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο.
Στο δεύτερο και συγκεκριμένα στο 56’, ο Τασιούλης με ωραία κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, μετά την εκτέλεση κόρνερ από δεξιά του Γεροκωνσταντή, θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Σταθάτου, για το 0-3 και σαφές προβάδισμα για το τρίποντο στην ομάδα του.
Οι γηπεδούχοι, θα μειώσουν στο 65’ σε 1-3 με τον Φούσια, ύστερα από ωραίο γύρισμα του Ν. Στάβερη.
Μια ωραία συνεργασία στο 67’, μεταξύ Π. Μπαλάσκα – Γεροκωνσταντή, ο τελευταίος θα πετύχει το 1-4 για την Α.Ε.Κ. και ουσιαστικά «κλειδώνει» τη νίκη της.
Ο Π. Μπαλάσκας στο 86’ σε μια ίδια συνεργασία με την προηγούμενη, αλλά σε διαφορετικούς ρόλους αυτή την φορά, θα ανεβάσει ακόμη ψηλότερα τον δείκτη του σκορ πετυχαίνοντας το 1-5!
Τέλος, στο 89’ σε μια αμυντική αδράνεια των φιλοξενούμενων από δεξιά, ο Ρώσσης θα πετύχει τη μείωση και το τελικό σκορ 2-5.
Το σφύριγμα της λήξης θα βρει τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν τη νίκη που τους φέρνει στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα και παράλληλα τους χρήζει φαβορί για την πρωτιά.
Αντίθετα οι γηπεδούχοι, που είχαν κάποιες σημαντικές απουσίες, δεν παρουσιάστηκαν όπως τα προηγούμενα παιχνίδια (φαίνεται ότι η διακοπή δεν τους βοήθησε), θα δεχθούν μια ήττα που είναι η πρώτη τους στο πρωτάθλημα και φυσικά, όπως είναι επόμενο, θα αλλάξει τα μέχρι πρότινος δεδομένα στην κατηγορία και σε ότι έχει να κάνει με το τελικό τους πλασάρισμα.
Διαιτητής ο κ. Β. Θωμά με βοηθούς τον κ. Ε. Μενεγάτο και την κα Μ. Μάστορα.
Οι συνθέσεις
Ηρακλής:(Σπ. Τζωρτζάτος), Σταθάτος, Δημητράτος (52’ Σταθάτος Γ.), Σολωμός, Ρώσσης, Ρασσιάς Γ., Τζωρτζάτος (70’ Γκιάφης), Μανέντης, Σπαθής, Φούσιας, Lluka (71’ Θοδωράτος), Στάβερης Ν..
Α.Ε.Κ.:(Σπ. Παπαδάτος), Καρβούνης, Μπαλάσκας Β. (85’ Χειμπέια), Τασιούλης (80’ Βειζάι Ε.),  Στεφανάτος, Χριστόπουλος (80’ Veizai E.), Μακρής (27’ Μανωλάτος), Μπαλάσκας Π., Γεροκωνσταντής, Τσάκος, Κουτρουμάνης, Κιριάι.
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια
του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου