Τετάρτη, Ιανουαρίου 15

Λαμπερή βραδιά στην κοπή της πίτας των Φωκάτων στο θέατρο "Κέφαλος"

Πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο, στο Δημοτικό θέατρο Αργοστολίου «Κέφαλος» η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Α.Ο. Φωκάτων σε μια κατάμεστη από φίλους του Συλλόγου αίθουσα.
Η γιορτή άνοιξε με έναν σύντομο χαιρετισμό, με ευχές για υγεία, καλή χρονιά, αλλά και έναν μικρό απολογισμό των Φωκάτων την χρονιά που έφυγε και σίγουρα οι δραστηριότητες ήταν πολλές και σημαντικές, τόσο στον αθλητικό, όσο και στον πολιτιστικό τομέα από τον πρόεδρο κ. Ν. Φωκά.
Έναν σύντομο επίσης χαιρετισμό απηύθυναν, ο Δήμαρχος Αργοστολίου κ. Θ. Μιχαλάτος (ήρθε μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. καθυστερημένα λόγω του σημερινού Δ.Σ.), ο αντιπεριφερειάρχης κ. Στ. Τραυλός, ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. κ. Θ. Βαλσαμής, ο τέως πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. και αντιπρόεδρος της Ε.Π.Ο. κ. Ε. Μαζαράκης και ο υπεύθυνος αθλητισμού της ΚΕΔΗΚΕ κ. Δ. Κουμαριώτης, οι οποίοι συνεχάρησαν, μέσω του προέδρου του Ν. Φωκά, τον δραστήριο Σύλλογο της Λακήθρας και τον ευχαρίστησαν για την προσφορά του σε αθλητικό, κοινωνικό και πολιτιστικό κομμάτι.
Οι μαθητές του χορωδιακού εργαστηρίου Λειβαθούς, μάγεψαν με τις εορταστικές μελωδίες τους και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό σε ένα φανταστικό πρόγραμμα υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Β. Καλογερά.
Η συνέχεια ανήκει στα χορευτικά μικρά και μεγάλα τμήματα των Φωκάτων, που χόρεψαν εντυπωσιακούς παραδοσιακούς χορούς και σίγουρα έκλεψαν και πάλι την παράσταση, ιδιαίτερα όταν παρουσίασαν κρητικούς χορούς, σε ένα μικρό δείγμα της δουλειάς που γίνεται σε αυτά από τους δασκάλους τους.
Με την ευκαιρία παρουσιάστηκε, όπως και πέρυσι ένα από video wall των καλύτερων στιγμών, μέσα από τις δραστηριότητες του Συλλόγου, την χρονιά που έφυγε.
Ψυχή της επιτυχημένης και αυτή την φορά εκδήλωσης, ο πρόεδρος κ. Ν. Φωκάς, ο οποίος μαζί με το Δ.Σ. και τις νοικοκυρές του χωριού, έχουν δημιουργήσει μια αθλητική – πολιτιστική -κοινωνική «κυψέλη», που όμοια της δύσκολα συναντάς!
Η πανέμορφη αυτή εκδήλωση, ολοκληρώθηκε με το κόψιμο της πίτας, την ευλογία της από τον Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ.κ. Δημήτριο και το μοίρασμα της στους παρευρισκόμενους.

Έτσι, μια όμορφη (άλλωστε τα Φωκάτα μας έχουν συνηθίσει σε επιτυχημένες εκδηλώσεις) βραδιά, έφτασε στο τέλος της με την ευχή να είμαστε όλοι καλά και του χρόνου να παραβρεθούμε σε αυτή την υπέροχη γιορτή των Φωκάτων.
Σίγουρα, το αστραφτερό χαμόγελο του Ν. Φωκά, έδειχνε το πόσο ικανοποιημένος έμεινε από την παρουσία του κόσμου, που μόνο καλά λόγια είχαν να πουν, αλλά και την επιτυχία της βραδιάς.
Να αναφέρουμε επίσης ότι την κοπή της πίτας του Α.Ο. Φωκάτων, τίμησαν με την παρουσία τους, οι αντιδήμαρχοι κ. Διον. Μινέτος και η κα Κ. Μιχαλάτου, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Αργοστολίου κ. Ν. Βαλλιανάτος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Στ. Σπαθής, οι Δ.Σ. κ.κ. Δ. Πολλάτος - Μιχ. Μοσχονάς και ο επίτιμος πρόξενος της Σερβίας κ. Β. Ρουχωτάς κ.α..
Καλή χρονιά με υγεία σε όλους και επιτυχίες στον δραστήριο Σύλλογο του Α.Ο. Φωκάτων.
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τη μεγάλη βραδιά των Φωκάτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου