Σάββατο, Δεκεμβρίου 18

"Χ"αμένη η Εικοσιμία στο σημερινό 1-1 του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου με αντίπαλο τη Σάμη

Με το ντέρμπι, ανάμεσα σε Εικοσιμία - Σάμη, σήμερα Σάββατο το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, άνοιξε η αυλαία της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας.

Ήταν ένα μέτριο παιχνίδι και τους γηπεδούχους να κολλάνε σε μια άβολη ισοπαλία με σκορ 1-1!

Μια ισοπαλία που τους φέρνει -2 βαθμούς από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και τον Παλληξουριακό, που έχει και  ένα παιχνίδι λιγότερο. Ουσιαστικά εκτός απροόπτου αύριο θα γίνει -5!

Η ομάδα του Τ. Παπαθεοδωρόπουλου, αν και είχε τον έλεγχο του αγώνα και την κατοχή της μπάλας, στο μεγαλύτερο μέρος του, ήταν φλύαρη επιθετικά και με πολλά λάθη στο παιχνίδι της.

Ήταν η πρώτη και ίσως καταδικαστική ισοπαλία, σε 8 αγώνες για τους «κυανόλευκους της Λειβαθούς, ενώ για τη Σάμη, η οποία πρέπει να αναφέρουμε ότι, παρατάχθηκε με πολλές απουσίες, ήταν η 2η ισοπαλία, μετά μάλιστα από δύο συνεχόμενες ήττες, με αποτέλεσμα να πιάσει τον Πυλαριακό στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 14 βαθμούς, αλλά και ένα παιχνίδι παραπάνω.

Φάσεις και γκολ

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι θα είναι για τους γηπεδούχους στο 10'.

Μια φάση που θα φέρει σκορ και το 0-1 των φιλοξενούμενων, όταν ο Μετάι θα βρει τον Ι. Αμούργη σε θέση δεξιά, ο τελευταίος θα μπει περιοχή και με ένα πολύ ωραίο διαγώνιο σουτ θα στείλει την μπάλα στην απέναντι γωνία και στα δίχτυα του ανήμπορου, παρά την προσπάθεια του, να αντιδράσει Μαυρίδη.

Στο επόμενο λεπτό, ο Μαυρίδης θα βγει εκτός περιοχής και με το κεφάλι θα διώξει την μπάλα και θα σώσει από το 0-2 την εστία του, προ του Ι. Αμούργη που κινούνταν επικίνδυνα προς την μπάλα.

Οι γηπεδούχοι θα ισοφαρίσουν 1-1 και θα φέρουν το παιχνίδι στα ίσια στο 17'.

Ο Μπούσι, θα σουτάρει με δύναμη από τα όρια της περιοχής και δεξιά, η μπάλα θα κοντράρει στα σώματα των αμυντικών και στην επαναφορά της, θα καταλήξει στον αμαρκάριστο Καμπανό, που θα κάνει το πλασέ στην κλειστή γωνία του Βαλλάτου και η μπάλα θα καταλήξει στα δίχτυα.

Στο 33' στην τελευταία καλή στιγμή του πρώτου 45λεπτου, ο Μπούσι θα βρει έξυπνα στην πλάτη της άμυνας και δεξιά στην περιοχή τον Καμπανό, όμως το ψηλοκρεμαστό πλασέ του τελευταίου θα στείλει την μπάλα να περάσει, λίγο πάνω από την εστία του Βαλλάτου, που πραγματοποιούσε έξοδο, και θα καταλήξει άουτ.

Αυτό το 1-1 θα παραμείνει μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου και οι δύο ομάδες θα οδηγηθούν ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη, θα έχουμε την αναγκαστική αλλαγή, λ.τ. του τερματοφύλακα της Σάμης Βαλλάτου, που θα αντικατασταθεί από το νεαρό Διγαλέτο, ενώ θέση κάτω από την εστία θα πάρει ο Κ. Μωραΐτης με εσωτερική αλλαγή στη σύνθεση της.

Η εικόνα στον αγωνιστικό χώρο δεν θα αλλάξει, οι γηπεδούχοι με πολλά λάθη και επιθετικά άστοχοι θα ολοκληρώσουν το παιχνίδι με ένα «Χ» που σίγουρα δημιουργεί προβλήματα για τη συνέχεια και τον στόχο τους.

Ενώ η Σάμη, στημένη σωστά αμυντικά, με κορυφαίο τον Περιβολάρη, έτοιμη να χτυπήσει στην κόντρα με το ταχύτατο Ι. Αμούργη και με πολύ πάθος θα πάρει μια σπουδαία ισοπαλία.

Στο 52’ ο Μπούσι θέλει να βρει στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων τον Καμπανό, όμως ο Μωραΐτης θα βγει εκτός περιοχής και θα απομακρύνει την μπάλα με το κεφάλι.

Ο Μπούσι στο 54’ θέλει να απειλήσει με ένα στημένο, εκτός περιοχής και αριστερά, όμως η μπάλα θα περάσει λίγο πάνω από την εστία του Μωραΐτη που έλεγχε την μπάλα.

Οι φιλοξενούμενοι, που όπως είπαμε, ήταν σωστά στημένοι αμυντικά και χτυπούσαν στην κόντρα στο 68’ θα απειλήσουν, όταν στο δυνατό σουτ στην κίνηση του Καψογιώργη, μετά το διώξιμο του Μαυρίδη, η μπάλα θα φύγει άουτ, πάνω από την αντίπαλη εστία.

Στο 74’, ο Ντ. Ντουκάι θα βρει με ωραία πάσα τον Καραγιάννη στην περιοχή, όμως στο πλασέ του διώχνει δύσκολα την μπάλα σε κόρνερ ο Μωραΐτης.

Ο Ι. Αμούργης στο 76' θα βγει στην κόντρα και θα σουτάρει, έξω από την περιοχή και δεξιά, για να πέσει ο Μαυρίδης και να απομακρύνει την μπάλα και τον κίνδυνο για την εστία του.

Ο Φίλιππας θα δοκιμάσει ένα σουτ, μέσα από την περιοχή και δεξιά στο 80’, όμως ο Μωραΐτης θα πέσει και θα απομακρύνει την μπάλα.

Μεγάλη ευκαιρία θα χαθεί για τους γηπεδούχους στο 85’. Ο Μουρελάτος εκτελεί ψηλοκρεμαστά το φάουλ από δεξιά, η μπάλα θα φτάσει στο δεύτερο δοκάρι στον αμαρκάριστο Φουρνιέ, όμως η κεφαλιά του νεαρού αμυντικού θα την στείλει, άουτ δίπλα από το δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων.

Στην φάση του αγώνα στο 89’ η Σάμη θα χάσει την ευκαιρία να «κλέψει» μια μεγάλη νίκη.

Ο Καψογιώργης εκτελεί το φάουλ από αριστερά και ο Ι. Αμούργης ξεχασμένος θα πιάσει την κεφαλιά για να επέμβει εντυπωσιακά ο Μαυρίδης και να κρατήσει την ισοπαλία για την ομάδα του, απομακρύνοντας δύσκολα την μπάλα.

Στην αντεπίθεση ο Καραγιάννης θα πιάσει το σουτ, μέσα από την περιοχή, όμως πιεζόμενος από τον Περιβολάρη θα στείλει την μπάλα άουτ.

Στο 90+2’ στην τελευταία προσπάθεια των γηπεδούχων να πετύχουν την ανατροπή, ο Ντουκάι 2-3 μ. εκτός περιοχής εκτελεί απ' ευθείας το φάουλ και ο Μωραΐτης μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα την μπάλα.

Έτσι, το παιχνίδι θα ολοκληρωθεί ισόπαλο με σκορ 1-1.

Μια άβολη ισοπαλία, ιδιαίτερα για την Εικοσιμία που πλέον της δυσκολεύει το όνειρο της πρωτιάς!

Η Σάμη το πάλεψε, κοίταξε την αντίπαλο της στα μάτια και όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι η ισοπαλία κρίνεται δίκαιη!

Διαιτητής ο κ. Απ. Καραΐσκος με βοηθούς τους κ.κ. Γ. Στοφόρο και Σπ. Χρηστάτο.

Οι συνθέσεις

Εικοσιμία:(Τ.  Παπαθεοδωρόπουλος), Μαυρίδης, Φουρνιέ, Κουμαριώτης Κ., Μπούσι, Χοτζάι,  Καμπανός, Αραβαντινός (75’ Φίλιππας), Ντουκάι Ντ., Καραγιάννης, Μουρελάτος, Ντουκάι Α..

Σάμη:(Β. Μιχαλάτος), Βαλλάτος (46’ Διγαλέτος), Καψογιώργης, Καβαλλιεράτος, Σοφιανός, Βιτωράτος Κ., Μετάι, Αμούργης Α., Δρακουλόγκωνας, Περιβολάρης, Μωραΐτης Κ., Αμούργης Ι..

Σε λίγο φωτορεπορτάζ από το σημερινό παιχνίδι

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια

του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου