Παρασκευή, Δεκεμβρίου 17

Η Pre game της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας

Το Σαββατοκύριακο 18 - 19/12 η συνέχεια με την 8η αγωνιστική

στο τοπικό πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας

Συνέχεια αύριο, Σάββατο και μεθαύριο Κυριακή, στο πρωτάθλημα Α' κατηγορίας, με τους 5 αγώνες του προγράμματος της 8ης αγωνιστικής.

Αγωνιστικά τώρα, το Σαββατοκύριακο 18-19/12/2021, θα διεξαχθούν τελικά 5 παιχνίδια, αφού ο Εθνοφρουρός δήλωσε παραίτηση από το παιχνίδι του με αντίπαλο τον Αστέρα στο Ληξούρι.

Συγκεκριμένα θα έχουμε 1 το Σάββατο στο Αργοστόλι και 4 την Κυριακή σε Βασιλικάδες, Μακρυώτικα και Αργοστόλι (2). 

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα παιχνίδια Εικοσιμίας - Σάμης, Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς - Πρόννοι και το τοπικό μεταξύ Διλινάτων - Ευγέρου.

Και τα τρία είναι προγραμματισμένα να διεξαχθούν στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, Σάββατο - Κυριακή απόγευμα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα δεν αναμένονται πολλές αλλαγές στην βαθμολογική κατάταξη, αφού λίγο πολύ τα φαβορί, αναμένεται να επικρατήσουν.

Αήττητη πλέον, συνεχίζει να παραμένει μέχρι τώρα και μετά από εφτά αγωνιστικές, η ομάδα του Παλληξουριακού.

Χωρίς νίκη παραμένουν οι Εθνοφρουρός και Ηρακλής Πρόννων!

Στατιστικά

Καλύτερη επίθεση: Α.Ο. Παλληξουριακός με 27 τέρματα

Καλύτερη άμυνα: Α.Ο. Παλληξουριακός - Α.Ο. Εικοσιμίας 1 τέρμα

Χειρότερη επίθεση: Α.Π.Σ. Εθνοφρουρός με 4 τέρματα

Χειρότερη άμυνα: Α.Π.Σ. Εθνοφρουρός με 43 τέρματα

Να θυμίσουμε εδώ ότι, το πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας διακόπτεται λόγω των εορτών των Χριστουγέννων - Πρωτοχρονιάς και θα επαναρχίσει το Σαββατοκύριακο 8-9/1/2022 με τα παιχνίδια της 9ης αγωνιστικής.

Η συνταχτική ομάδα του Sportsthea 

σας Εύχεται Χρόνια Πολλά - Καλές Γιορτές με υγεία 

&

 Ευτυχισμένο το 2022

          

Αναλυτικά τα παιχνίδια και οι διαιτητές των αγώνων

α/α

Αγώνας

Διαιτητής

Βοηθοί

1.

Σάββατο  18-12-21   ώρα:15:00

Δ.Α.Κ. Αργοστολίου

Α.Ο. Εικοσιμίας - Α.Ο. Σάμης

Καραΐσκος

Απόστολος

Στοφόρος Γ.

Χρηστάτος Σπ.

2.

Κυριακή    19-12-21   ώρα 15:00

Δημοτικό Μακρυωτίκων

Α.Π.Σ. Πυλαριακός - Α.Ο. Ηρακλής Πρ.

Βουτσινάς

Άγγελος

Κατερέλος Ε.

Μπακάκη Ε.

3.

Κυριακή  19-12-21   ώρα 15:00

Δημοτικό Βασιλικάδων "Στ. Βασιλάτος"

Α.Ο. Ερύσσου - Α.Ο. Παλληξουριακός

Καναλλάτος

Νικόλαος

Χατζηγεωργίου Ν.

Στοφόρος Γ.

4.

Κυριακή  19-12-21   ώρα 15:00

Δ.Α.Κ. Αργοστολίου

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς - Α.Ο. Πρόννοι

Χρηστάτος

Σπύρος

Θωμάς Β.

Δούλου Ιρ.

5.

Κυριακή  19-12-2021  ώρα:18:00

Δ.Α.Κ. Αργοστολίου

Α.Ο. Διλινάτα - Π.Α.Ο. Εύγερος

Θωμάς

Βασίλης

Χρηστάτος Σπ.

Δούλου Ιρ.

         

Αναλυτικά η 8η Αγωνιστική

Σάββατο 18/12

Με το πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι του προγράμματος, αύριο Σάββατο 18/12 στις 3 το μεσημέρι, μεταξύ Α.Ο. Εικοσιμίας - Α.Ο. Σάμης, στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, ανοίγει η αυλαία της 8ης αγωνιστικής του τοπικού πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας.

Ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, κυρίως για τους γηπεδούχους, οι οποίοι παραμένουν, ίσως η μοναδική ομάδα που απειλεί τον πρωτοπόρο και αήττητο Παλληξουριακό και έτσι συνεχίζει να υπάρχει ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα.

Με νίκη, που είναι και ο μοναδικός της στόχος, η ομάδα της Λειβαθούς θα παραμείνει στο κόλπο και στη συνέχεια θα το παλέψει απέναντι στους Ληξουριώτες.

Οποιοδήποτε διαφορετικό αποτέλεσμα, θα είναι βήμα πίσω στην προσπάθεια της, ενώ η και η ισοπαλία δεν συμφέρει καμία από τις δύο ομάδες.

Κομβικό λοιπόν το παιχνίδι με τη νίκη μονόδρομο, ιδιαίτερα για την Εικοσιμία.

Μέχρι τώρα και σε 7 αγώνες, οι γηπεδούχοι μετρούν 6 νίκες, 1 ισοπαλία και βρίσκονται στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 18 βαθμούς, 3 πίσω από την κορυφή και τον Παλληξουριακό, ενώ προέρχονται από σπουδαία νίκη, μέσα στην Σκάλα και σκορ 3-0 επί των Πρόννων.

Οι φιλοξενούμενοι, μετά το εντυπωσιακό τους ξεκίνημα, στις τελευταίες αγωνιστικές έχουν υποστεί δύο συνεχόμενες ήττες με αποτέλεσμα να πέσουν βαθμολογικά στην 5η θέση της κατάταξης με 13 βαθμούς.

Ο απολογισμός τους μέχρι τώρα σε 7 παιχνίδια είναι 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες.

Περιμένουμε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, το οποίο μπορεί να δώσει καλό θέαμα και γκολ, αφού οι δύο ομάδες διαθέτουν επιθετικό πνεύμα και τους γηπεδούχους να έχουν τον πρώτο λόγο, απέναντι σε μία ομάδα που μπορεί, αν δεν προσεχθεί να τους κάνει τη «ζημιά», αφού ψάχνει απεγνωσμένα για βαθμούς.

         

Κυριακή 19/12

Η αγωνιστική πλέον, μεταφέρεται για την επόμενη ημέρα, Κυριακή 19/12 όπου στις 3 το απόγευμα, στο Δημοτικό Βασιλικάδων «Στ. Βασιλάτος», η Έρυσσος σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, φιλοξενεί τον πρωτοπόρο, αήττητο και με το απόλυτο 7Χ7 Παλληξουριακό.

Οι «ερυθρόλευκοι», μετά τη Σάμη συνεχίζουν την πορεία τους προς το τίτλο στα Βόρεια και σε ένα παιχνίδι στο οποίο είναι το απόλυτο φαβορί απέναντι στον Α.Ο. Ερύσσου.

Οι γηπεδούχοι, έχοντας μία πάρα πολύ δύσκολη αποστολή, φιλοξενούν τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος και ίσως την πιο ποιοτική ομάδα, με στόχο να φανούν, όσο το δυνατό πιο ανταγωνιστικοί και από εκεί και πέρα να δουν με καλύτερο μάτι τη συνέχεια.

Άλλωστε, δεν έχουν να χάσουν κάτι από αυτό το παιχνίδι, αντίθετα μπορούν να κερδίσουν αρκετά πράγματα που θα τους φανούν χρήσιμα στη συνέχεια και κυρίως τις εμπειρίες.

Μέχρι τώρα και στις 7 αγωνιστικές που έχουν παιχθεί στο πρωτάθλημα, η Έρυσσος βρίσκεται πάνω από την γραμμή του υποβιβασμού και συγκεκριμένα στην 9η θέση με 6 βαθμούς συγκομιδή, έχοντας 2 νίκες ενεργητικό, 5 ήττες παθητικό.

Από την άλλη ο Παλληξουριακός, όπως προαναφέραμε βρίσκεται μόνος στο ρετιρέ με το απόλυτο 7Χ7 και 21 βαθμούς, 3 περισσότερους από την 2η Εικοσιμία.

Οι γηπεδούχοι, προέρχονται από εντός έδρας ήττα, στο ίδιο γήπεδο με αντίπαλο τα Διλινάτα και σκορ 0-5!

Οι φιλοξενούμενοι, από μια σημαντική νίκη στον Καραβόμυλο 4-0 επί της Σάμης.

Σε αυτό το παιχνίδι θεωρούμε ότι, οι πρωτοπόροι θα πάρουν την 8η σερί νίκη τους στο «Στ. Βασιλάτος», απέναντι στην ομάδα του Κ. Κουγιανού, η οποία όπως είπαμε παραπάνω θα προσπαθήσει να φανεί, όσο περισσότερο γίνεται ανταγωνιστική!

         

Συνέχεια, επίσης την ίδια ώρα και στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, όπου ο Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς θα φιλοξενήσει τους Πρόννους, σε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι και στο οποίο οι δύο ομάδες θα ψάξουν τη νίκη.

Οι γηπεδούχοι, για να συνεχίσουν με μια νέα νίκη, βάζοντας βάσεις για μια καλή θέση στην τελική κατάταξη, ενώ οι φιλοξενούμενοι, που φέτος απομακρύνθηκαν πάρα πολύ νωρίς από τον στόχο τους, μετά από τις δύο τελευταίες σερί ήττες, θέλουν να επανέλθουν στις νίκες και στα καλά αποτελέσματα.

Η ομάδα του Τ. Φωή, μετά από 7 αγωνιστικές βρίσκεται στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα της κατηγορίας με 9 βαθμούς, οι οποίοι προέρχονται από 3 νίκες, ενώ μετράει και 4 ήττες.

Οι Πρόννοι, με τους ίδιους αγώνες βρίσκονται στην 6η θέση της κατάταξης με 11 βαθμούς και απολογισμό ως τώρα 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες.

Οι «πράσινοι», δείχνουν μια καλή εικόνα την φετινή περίοδο και με λίγη προσοχή θα μπορούσαν να είχαν περισσότερους βαθμούς από αυτούς τους 9 που έχουν τώρα.

Ο μεγάλος στόχος της παραμονής, σιγά-σιγά υλοποιείται και ο πήχης πηγαίνει πιο ψηλά, ψάχνοντας, αν και ακόμη είναι νωρίς, μια καλή θέση στην τελική κατάταξη.

Οι Πρόννοι από την άλλη, με μια παρουσία, σίγουρα όχι όπως περίμεναν και είχαν στόχο, έχουν μείνει αρκετά πίσω στον βαθμολογικό πίνακα και οι 10 βαθμοί μακριά από την κορυφή και τον Παλληξουριακό, μόνο σαν όνειρο φαντάζουν για τον αρχικό τους στόχο, που ήταν ο πρωταθλητισμός.

Η προσπάθεια από εδώ και πέρα θα είναι το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στην τελική κατάταξη και αν θέλουν να το πετύχουν το…. παιχνίδι ξεκινάει από την Κυριακή, με αντίπαλο μια ομάδα που αξίζει σεβασμό.

Περιμένουμε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, με τις δύο ομάδες ικανές για τη νίκη και τους τρεις βαθμούς.

         

Στη συνέχεια και την ίδια ώρα, στο Δημοτικό Μακρυωτίκων, ο Πυλαριακός που επέστρεψε και πάλι στις επιτυχίες, φιλοξενεί τον ουραγό Ηρακλή Πρόννων, με μοναδικό στόχο τη νίκη και τους τρεις βαθμούς, ώστε να ανέβει περισσότερο βαθμολογικά.

Οι γηπεδούχοι, μετά από 7 αγωνιστικές έχουν στο ενεργητικό τους 4 νίκες, 2 ισοπαλίες, 1 ήττα και βρίσκονται στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 14 βαθμούς, στην πιο παραγωγική μέχρι σήμερα πορεία τους στο πρωτάθλημα των «μεγάλων»!

Αντίθετη είναι από την άλλη, η πορεία των φιλοξενούμενων, οι οποίοι με τους ίδιους αγώνες παραμένουν χωρίς βαθμό, ουραγοί στον βαθμολογικό πίνακα, αφού μετρούν 7 ήττες σε ισάριθμους αγώνες και πλέον έχουν μπλέξει σε περιπέτειες, αφού με μια νέα ήττα θα παραμείνουν περισσότερο πίσω και η κατάσταση θα αρχίσει να γίνεται επικίνδυνη, μιας και έχουμε διανύσει το 1/3 του πρωταθλήματος.

Οι «κυανέρυθροι» από την Πύλαρο, προέρχονται από εκείνο το εκκωφαντικό 12-0 στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, με αντίπαλο τον Εθνοφρουρό, ενώ οι «κυανόλευκοι» των Πρόννων, από μια νέα εντός έδρας ήττα με σκορ 3-1, από την Εύγερο.

Στα Μακρυώτικα, την Κυριακή το μεσημέρι, περιμένουμε ένα καλό και ανοικτό παιχνίδι, με τους γηπεδούχους το φαβορί να προσθέσουν ακόμη τρεις βαθμούς στη βαθμολογική τους συγκομιδή και να ανέβουν περισσότερο βαθμολογικά, αν τους ευνοήσουν και κάποια αποτελέσματα.

         

Στο τελευταίο παιχνίδι της ημέρας, το οποίο ολοκληρώνει την 8η αγωνιστική, στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου στις 6 το βράδυ και στο τοπικό ντέρμπι της περιοχής, τα Διλινάτα, τυπικά γηπεδούχα φιλοξενούν, την δυνατή Εύγερο και έτσι το ενδιαφέρον του γίνεται πολύ μεγάλο.

Οι τυπικά γηπεδούχοι, τον τελευταίο καιρό αρχίζουν να βρίσκουν τα πατήματα τους και να κερδίζουν βαθμούς.

Έτσι, θα ανέβουν βαθμολογικά στην 7η θέση με απολογισμό 3 νίκες, 1 ισοπαλία, 3 ήττες και θα φτάσουν στους 10 βαθμούς, βλέποντας πιο αισιόδοξα το μέλλον τους.

Οι φιλοξενούμενοι «γείτονες» της Ευγέρου, με μια πολύ καλή παρουσία μέχρι σήμερα, παίζουν όμορφο ποδόσφαιρο και είναι μία από τις ευχάριστες παρουσίες του πρωταθλήματος.

Στα ίδια παιχνίδια με τους αντιπάλους τους, ο δικός τους απολογισμός είναι εξαιρετικός με 5 νίκες, 1 ισοπαλία, 1 ήττα και βρίσκονται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα της κατηγορίας με 16 βαθμούς!!

Όσον αφορά το τοπικό, είναι ένα παιχνίδι που δεν έχει φαβορί και σίγουρα θα παίξουν και άλλα πράγματα το ρόλο τους για την τελική του έκβαση.

Το περιμένουμε δυνατό, γιατί όχι και ποιοτικό, αφού οι δύο ομάδες αναμένεται να παραταχθούν με επιθετικό πνεύμα, μιας και οι προϋποθέσεις υπάρχουν και από τις δύο πλευρές.

Όπως προαναφέραμε, το παιχνίδι είναι ανοικτό σε κάθε αποτέλεσμα και τις ομάδες ικανές να το οδηγήσουν εκεί που θέλουν, με στόχο το τρίποντο.

Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι, εκτός από το καλό θέαμα που περιμένουμε να παρακολουθήσουμε, να θαυμάσουμε και κάποια γκολ στο ντέρμπι.

         

Η βαθμολογία

Θέση

Ομάδα

Αγων.

Ν

Ι

Η

Γκολ

Βαθ.

1.

Α.Ο. Παλληξουριακός

7

7

0

0

27 - 01

21

2.

Α.Ο. Εικοσιμίας

7

6

0

1

20 - 01

18

3.

Π.Α.Ο. Εύγερος

7

5

1

1

19 - 09

16

4.

Α.Π.Σ. Πυλαριακός

7

4

2

1

25 - 07

14

5.

Α.Ο. Σάμης

7

4

1

2

22 - 09

13

6.

Α.Ο. Πρόννοι

7

3

2

2

15 - 09

11

7.

Α.Ο. Διλινάτα

7

3

1

3

15 - 16

10

8.

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς

7

3

0

4

13 - 14

09

9.

Α.Ο. Ερύσσου

7

2

0

5

09 - 27

06

10.

Α.Ο. Αστέρας Ληξουρίου

7

1

1

5

07 - 21

04

11.

Α.Ο. Ηρακλής Πρόννων

7

0

0

7

06 - 25

00

12.

Α.Π.Σ. Εθνοφρουρός

7

0

0

7

04 - 43

00

         
Η επόμενη (9η) αγωνιστική
(8-9/1/2022)

α/α

Ομάδες

1.

Α.Π.Σ. Πυλαριακός - Α.Ο. Διλινάτα

2.

Α.Ο. Ερύσσου - Α.Ο. Εικοσιμίας

3.

Α.Ο. Παλληξουριακός - Π.Α.Ο. Εύγερος

4.

Α.Ο. Σάμης - Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς

5.

Α.Ο. Πρόννοι - Α.Ο. Αστέρας Ληξουρίου

6.

Α.Π.Σ. Εθνοφρουρός - Α.Ο. Ηρακλής Πρόννων

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου