Δευτέρα, Δεκεμβρίου 20

Πήραν το τοπικό τα Διλινάτα.... 2-1 την Εύγερο (Εικόνες)

Στο άλλο τοπικό ντέρμπι, το οποίο ολοκλήρωσε την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, το βράδυ της Κυριακής στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, τα Διλινάτα με παίκτη λιγότερο (αρχικά 1 και στο τέλος με 2) και με ανατροπή θα πάρουν τη νίκη, απέναντι στην Εύγερο με σκορ 2-1.

Το παιχνίδι για 65’ ήταν πολύ καλό και είχε όλα εκείνα τα στοιχεία που το χαρακτηρίζουν ντέρμπι. Κίτρινες, κόκκινες, δύναμη, πάθος νεύρα, αλλά και δύο υπέροχα γκολ.

Από το 60’ και μετά τα πολλά νεύρα, οι διαμαρτυρίες και οι συνεχείς διακοπές, χάλασαν τον ρυθμό και τελικά επικράτησε ο πιο ψύχραιμος και αυτός ήταν ο πιο έμπειρος Α.Ο. Διλινάτων.

Φάσεις και  γκολ

Στο 11' ύστερα από ωραία ομαδική προσπάθεια των φιλοξενούμενων, ο Κορσιάνος θα παίξει δεξιά στην περιοχή για τον Βαλεντή στο δεύτερο δοκάρι, όμως το σουτ που επιχειρεί η μπάλα θα κοντράρει στα σώματα και θα καταλήξει κόρνερ.

Με τη συμπλήρωση 23' ο Μόκας θα βρει στα όρια της περιοχής τον θεοδωρόπουλο, ο νεαρός επιθετικός της Ευγέρου θα κατεβάσει την μπάλα και με ένα πολύ ωραίο, τεχνικό ψηλοκρεμαστό σουτ, θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Παγανία, σημειώνοντας ένα πανέμορφο γκολ.

Στο 29' σε μια ωραία συνεργασία Κορσιάνου – Βαλεντή, ο τελευταίος θα κάνει ένα δυνατό σουτ και την μπάλα να καταλήγει άουτ, λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Παγανία.

Ο Κορσιάνος στο 39' θα εκτελέσει απ' ευθείας το φάουλ από καλή θέση, η μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Παγανία, που θα κάνει εντυπωσιακή απόκρουση και θα στείλει την μπάλα κόρνερ.

Αυτές ήταν οι κυριότερες φάσεις από το πρώτο μισό στο παιχνίδι και τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ 0-1.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασιστικά να πετύχουν την ανατροπή και στο τέλος, έστω και με παίκτη λιγότερο τα κατάφεραν.

Μοναδική ευκαιρία θα χαθεί για τους φιλοξενούμενους να «καθαρίσουν» το παιχνίδι στο 53’, με τον Βαλεντή να βγαίνει στην κόντρα από δεξιά και να βγάζει παράλληλη πάσα στη μικρή περιοχή, εκεί που ο θεοδωρόπουλος μόνος με το τέρμα δεν προλαβαίνει με προβολή να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Καρβούνης στο 60’, στην πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι για τους φιλοξενούμενους, θα κρατήσει ανέπαφη την εστία του, αφού θα πέσει στην αριστερή του γωνία και θα διώξει δύσκολα την μπάλα, στο δυνατό σουτ του Δημ. Πολλάτου.

Στο 64’ όμως θα έρθει η ισοφάριση και το 1-1 με ένα πολύ τεχνικό φαλτσαριστό σουτ του Κουμαριώτη, από δεξιά στην απέναντι γωνία του Καρβούνη, και ενώ είχε αλλάξει μπάλα στο κόρνερ με τον Α. Τζωρτζάτο.

Στο 70’ ο σκόρερ του 1-1 θα δει την 2η κίτρινη του διαιτητή κ. Θωμάς και θα αποβληθεί, με την ομάδα του να έχει πλέον αριθμητικό μειονέκτημα.

Στο 89’ μάλιστα θα πετύχουν την ανατροπή και το 2-1 με κοντινή προβολή του Ντότσι στο δεύτερο δοκάρι, ύστερα από το φάουλ που εκτέλεσε από αριστερά ο Διον. Τζωρτζάτος.

Τέλος, στο 90+7' τα Διλινάτα θα δεχθούν την δεύτερη αποβολή στο παιχνίδι, αφού ο Φ. Τζωρτζάτος θα δει δεύτερη κίτρινη (κόκκινη) κάρτα για ένα δυνατό μαρκάρισμα σε αντίπαλο.

Έτσι, τη νίκη στο ντέρμπι θα πάρουν τα Διλινάτα και θα συνεχίσουν τη νικηφόρα πορεία τους αντίθετα με την Εύγερο που είδε να σταματάει το σερί της στο τοπικό.

Διαιτητής η κ. Β. Θωμάς με βοηθούς τον κ. Σπ. Χρηστάτο και την κ. Ιρ. Δούλου.

Οι συνθέσεις

Α.Ο. Διλινάτα:(Γ. Τόγιας),  Παγανίας, Τζωρτζάτος Κ. (46’ Κουμαριώτης), Μούκα, Πολλάτος Δ. (66’ λ.τ. Ντότσι), Φωκάς, Δρόσος (46’ Τζωρτζάτος Διον.), Τζωρτζάτος Φ., Τζωρτζάτος Α., Τζωρτζάτος Χρ., Αβντιούκοβ, Στεφανάτος.

Εύγερος:(Θ. Βουκελάτος), Καρβούνης, Μπούκας, Τσιαμπάος,, Ψάλτης, Καραντινός, Μοσχολούρης, Θεοδωρόπουλος (86’ Κρούσσος), Ηλιόπουλος, Βαλεντής, Κορσιάνος (75’ Πάπα), Μόκας (80’ Μανωλάτος).

 Παρακάτω φωτο από το σημερινό παιχνίδι



























Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια

του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου