Τετάρτη, Οκτωβρίου 25

Εικοσιμία - Σάμη... Διακοπή στο 94' με το σκορ στο 4-4!

Στο πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι της 2ης εξ' αναβολής αγωνιστικής του τοπικού κυπέλλου στον 1ο όμιλο, σήμερα απόγευμα Τετάρτης 25/10 στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, ο Α.Ο. Εικοσιμίας, όσο είχαμε αγώνα, θα αναδειχθεί ισόπαλος απέναντι στον Α.Ο. Σάμης με σκορ 4-4 γιατί στη συνέχεια δεν υπήρξε τελικό αποτέλεσμα, μιας και διακόπηκε στο 94'.

Στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου σε γενικές γραμμές παρακολουθήσαμε ένα εξαιρετικό παιχνίδι, ιδιαίτερα στο πρώτο 45λεπτο, με πολλές καλές στιγμές, ένα δοκάρι και 8 τέρματα!!

Ένα παιχνίδι που δεν είχε αίσιο τέλος, κάτι που αδικεί την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων και το ωραίο θέαμα που πρόσφεραν για 94' που παίχτηκε το ντέρμπι του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και για αυτό ας μείνουμε μόνο στο αγωνιστικό μέρος του.

Οι φάσεις και τα γκολ του αγώνα

Ωραία συνεργασία Καμπανού – Καραγιάννη στο 1', σουτ του τελευταίου, απομακρύνει στην κλειστή του γωνία ο Παπαλεξάτος.

Οι φιλοξενούμενοι θα προηγηθούν 0-1 στο 4', με τον Καρασαββίδη, ύστερα από το φάουλ του Περιβολάρη να βγαίνει από αριστερά στην αντεπίθεση, στη συνέχεια κερδίζει τις κόντρες και από δύσκολη θέση στην περιοχή και δεξιά θα κάνει το σουτ και θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

"Ψυχρολουσία" για τους γηπεδούχους στο 12', αφού η Σάμη θα πετύχει το 0-2 με κοντινό πλασέ του Τρίφι, ύστερα από ωραία ενέργεια του Καρασαββίδη από αριστερά.

Η απάντηση των γηπεδούχων στο 15' με το δυνατό σουτ του Μπούσι να στέλνει την μπάλα άουτ, λίγο πάνω από το αριστερό "Γ" της εστίας του Παπαλεξάτου.

Και μετά από τέσσερα λεπτά θα μειώσουν σε 1-2 και θα ξαναμπούν στο παιχνίδι.

Ο Ηλιόπουλος θα κερδίσει την κόντρα στην περιοχή και θα πασάρει στον Καραγιάννη και ο τελευταίος με κοντινό πλασέ θα νικήσει τον Παπαλεξάτο.

Τα γκολ έπεφταν βροχή στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και οι γηπεδούχοι θα αυξήσουν τη διαφορά, πετυχαίνοντας το 1-3 με δυνατή κεφαλιά του Ν. Μωραΐτη, στην εκτέλεση φάουλ του Περιβολάρη από αριστερά.

Στο 22' ο Μπούσι θα αλλάξει την μπάλα από αριστερά στα δεξιά, για τον Φίλιππα που θα μπει στην περιοχή, όμως ο τελευταίος κάνει κακό τελείωμα και η μπάλα περνάει ψηλά από την εστία άουτ.

Στη συνέχεια και συγκεκριμένα στο 27' θα σταθούν άτυχοι, αφού στο μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ του Μπούσι, η μπάλα σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Παπαλεξάτου και στη συνέχεια καταλήγει άουτ.

Μεγάλη επέμβαση από το νεαρό τερματοφύλακα της Σάμης Παπαλεξάτο στο 31', όταν στο φάουλ εκτός περιοχής του Μπούσι πέφτει εντυπωσιακά και απομακρύνει την μπάλα.

Στο 35' ο Μπούσι εκτελεί το φάουλ στην περιοχή ,από δεξιά για τον Φωκά στο β' δοκάρι, αυτός με κεφαλιά πάσα θα βρει τον Κουμαριώτη, ο οποίος στο ύψος της μικρής περιοχής με νέα κεφαλιά θα στείλει την μπάλα άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι του Παπαλεξάτου.

Στο 38' οι φιλοξενούμενοι θα μείνουν με "δέκα", λόγω αποβολής του τερματοφύλακα Παπαλεξάτου, ο οποίος θα αποκρούσει τη μπάλα με τα χέρια εκτός περιοχής.

Σημαντική ευκαιρία για την Εικοσιμία στο 42', όταν στην σέντρα σουτ του Φωκά από δεξιά, ο Καραγιάννης δεν πιάνει την κεφαλιά “ψαράκι” και η μπάλα καταλήγει άουτ.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι αυτό το 1-3 θα είναι σκορ ημιχρόνου, στο 44' στη σέντρα του Μπούσι από αριστερά ο Φίλιππας με κεφαλιά θα σημειώσει το 2-3 και θα ξαναβάλει πάλι την ομάδα του στο παιχνίδι.

Στο 45+2' μάλιστα, παραλίγο να ισοφαρίσει μετά την κεφαλιά του Καραγιάννη από το β' δοκάρι, στο κόρνερ του Μπούσι που θα στείλει την μπάλα άουτ.

Έτσι, με τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ, θα ολοκληρωθεί το πρώτο μισό στο παιχνίδι του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου.

Στην επανάληψη, παρότι έπεσε ο ρυθμός με τα πολλά και αδικαιολόγητα φάουλ, το θέαμα συνέχιζε να είναι καλό και η αγωνία στα ύψη μέχρι το τέλος.

Οι γηπεδούχοι, κατάφεραν μπαίνοντας πιο αποφασιστικά και με παίκτη παραπάνω να ισοφαρίσουν στο 56' σε 3-3 με σουτ του Καραγιάννη, μέσα από την περιοχή στην ωραία πάσα του Καμπανού.

Στο 58' θα δει την κόκκινη κάρτα ο Πίρρα των γηπεδούχων, για ένα πολύ δυνατό μαρκάρισμα πάνω στον Δελαπόρτα και έτσι θα επανέλθει η αριθμητική ισορροπία στον αγωνιστικό χώρο.

Πολύ καλή επέμβαση από τον Μεσολωρά στο 76' στην κλειστή του γωνία, μετά από το σουτ του Rexha, μέσα από την περιοχή και λίγο αριστερά.

Στα τελευταία λεπτά, το παιχνίδι είχε μια άγρια ομορφιά, την Εικοσιμία να κάνει την ανατροπή και τη Σάμη να ισοφαρίζει στις καθυστερήσεις.

Αρχικά στο 87' ο Φίλιππας μετά την έξυπνη πάσα του Καμπανού στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, θα βρεθεί απέναντι από τον Κιοράι, τον οποίο πλασάρει εύστοχα για το προβάδισμα και το 4-3!

Στη συνέχεια και στο 90+4', ο πολύ καλός επιθετικός των φιλοξενούμενων Γιώργος Καρασαββίδης, θα ανατραπεί στην περιοχή από τον Μπούσι και θα υποδειχθεί πέναλτι και αποβολή του ποδοσφαιριστή της Εικοσιμίας.

Εκτελεί ο Περιβολάρης για να αποκρούσει αρχικά ο Μεσολωράς, όμως στην επαναφορά ο ίδιος θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 4-4!

Από εκεί και πέρα τα πράγματα ξέφυγαν με αποτέλεσμα το διαιτητικό τρίο να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο και στη συνέχεια να διατάξει την οριστική διακοπή του αγώνα.

Την απόφαση για την τύχη του συγκεκριμένου αγώνα, πλέον καλείται να πάρει η Πειθαρχική Επιτροπή της Ε.Π.Σ.Κ.Ι., σύμφωνα με όσα γράφει το Φ.Α..

Διαιτητής ο κ. Στ. Πλαχούρας με βοηθούς τον κ. Π. Μπαζάρογλου και την κ. Κ. Χαρίση.

Οι συνθέσεις

Εικοσιμία:(Λ. Κουμαριώτης - Π. Στεφανάτος), Μεσολωράς, Κουμαριώτης (45' Ντρεγιάι), Φωκάς, Πίρρα, Αραβαντινός (85' Κοσμετάτος), Μπούσι, Βαλεντής (68' Κονόμη), Ηλιόπουλος, Καμπανός, Καραγιάννης (68'Ντουκάι), Φίλιππας.

Α.Ο. Σάμης:(Σπ. Παπαδάτος), Παπαλεξάτος, Χάνδρας (65' Rexha), Καραγιαννάκης, Κλαουδάτος (46' Ζησιμάτος), Βιτωράτος, Μωραΐτης Ν. (65' Τρίφι Μ.), Δελαπόρτας, Μετάι (39' Κιοράι), Τρίφι Γ., (87' Παπαδάτος), Περιβολάρης, Καρασαββίδης.

         

Οι βαθμολογίες όλων των ομίλων

 1ος  Όμιλος

α/α

Ομάδες

Αγ.

Ν

Ι

Η

Γκολ

Βαθ.

1.

Α.Ο. Παλληξουριακός

4

4

0

0

16 - 01

12

2.

Α.Π.Σ. Πυλαριακός

4

3

0

1

13 - 07

09

3.

Α.Ο. Πρόννοι

4

1

0

3

05 - 09

03

4.

Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκης

4

0

0

4

01 - 18

00

         

 2ος  Όμιλος

α/α

Ομάδες

Αγ.

Ν

Ι

Η

Γκολ

Βαθ.

1.

Α.Ο. Εικοσιμίας

2

2

0

0

12 - 01

06

2.

Α.Ο. Σάμης

110006 - 0003

3.

Α.Ο. Αστέρας Ληξ.

3

0

0

2

01 - 18

00

         

3ος  Όμιλος

α/α

Ομάδες

Αγ.

Ν

Ι

Η

Γκολ

Βαθ.

1.

Α.Ο. Διλινάτων

4

4

0

0

14 - 03

12

2.

Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης

4

2

0

2

10 - 11

06

3.

Π.Α.Ο. Εύγερος

4

2

0

2

15 - 07

06

4.

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς

4

0

0

4

02 - 17

00

         

Η επόμενη 5η αγωνιστική

(28-29/10/2023)

1ος  Όμιλος  

α-α

Ομάδες

1.

Α.Ο. Πρόννων - Α.Π.Σ. Πυλαριακός

2.

Α.Ο. Παλληξουριακός - Π.Α.Ο. Οδυσσέας

         

2ος  Όμιλος

α-α

Ομάδες

1.

Α.Ο. Σάμης - Α.Ο. Εικοσμίας

2.

Ρεπό: Α.Ο. Αστέρας Ληξουρίου

         

3ος  Όμιλος

α-α

Ομάδες

1.

Π.Α.Ο. Εύγερος - Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης

2.

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς - Α.Ο. Διλινάτων

Σε λίγο φωτορεπορτάζ από το σημερινό παιχνίδι

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου