Πέμπτη, Μαΐου 2

"Μοιρασιά" στον Άγιο Αντώνη με Πανγυθεατικό...... Θα μπορούσε τη νίκη ο Παλληξουριακός

Στο παιχνίδι που ολοκληρώθηκε πριν λίγο, στο Δημοτικό Αγίου Αντωνίου στο Ληξούρι και στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής στο μίνι πρωτάθλημα προβιβασμού στη Γ' Εθνική, ο Παλληξουριακός παρότι καλύτερος, ιδιαίτερα στο δεύτερο 45λεπτο, δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη, αφού θα αναδειχθεί ισόπαλος του Πανγυθεατικού χωρίς σκορ (0-0), όπως και την περίοδο 2021-2022 στα πλαίσια τότε της 1ης αγωνιστικής.

Οι "ερυθρόλευκοι", αν ήταν πιο εύστοχοι στις αρκετές και καλές ευκαιρίες που τους δόθηκαν να πετύχουν κάποιο τέρμα και λιγότερο άτυχοι στο δοκάρι του Pacheco, σίγουρα τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.

Πάντως και οι φιλοξενούμενοι, που έδειξαν καλά στοιχεία, έχασαν τις δικές τους ευκαιρίες, στο πρώτο ημίχρονο, Χρονική περίοδο που οι ποδοσφαιριστές του Τ. Παπαθεοδωρόπουλου έδειχναν αγχωμένοι!

Σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού στον Άγιο Αντώνη, έπεφτε ένα εκνευριστικό χιονόνερο, γεγονός που εμπόδιζε τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Ωστόσο το παιχνίδι ήταν αρκετά καλό, είχε πάθος, ευκαιρίες, δοκάρι και αγωνία μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Οι φάσεις και τα γκολ του αγώνα

Οι φιλοξενούμενοι, ήταν εκείνοι που στο 3' θα φτάσουν πολύ κοντά στο να πάρουν το προβάδισμα, όταν ο Σαμπατάκος εκτελεί το κόρνερ από δεξιά και ο Κωστάκος εντελώς αμαρκάριστος θα πιάσει την κεφαλιά, η μπάλα θα χτυπήσει στο "χόρτο" θα πάρει ύψος και θα περάσει άουτ, λίγο έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.

Στο 28' ο Warden θα επιχειρήσει το σουτ από τα όρια της περιοχής για να μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα ο Βλάχος.

Η πρώτη καλή στιγμή των γηπεδούχων θα καταγραφεί στο 32', με τον Μπράτι να περνάει την μπάλα την πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων για τον Ηλ. Αντωνάτο, όμως ο Καβαλιώτης θα βγει έγκαιρα και τελευταία στιγμή απομακρύνει μπάλα και κίνδυνο για την εστία του.

Πολύ καλή στιγμή για την ομάδα του Στ. Μανιάτη στο επόμενο λεπτό, όταν ο Warden από δεξιά στην περιοχή, θα βγάλει έξυπνη πάσα στον αμαρκάριστο Σαμπατάκο στο β' δοκάρι και από πλεονεκτική θέση, ο τελευταίος με προβολή θα στείλει την μπάλα άουτ.

Με αυτό το 0-0 οι ομάδες θα κάνουν ημίχρονο.

Στο δεύτερο και με τη συμπλήρωση 5', ο Σαμπατάκος από δεξιά στην περιοχή θα γυρίσει την μπάλα για τον Γιαννόπουλο, το σουτ ομως του επιθετικού του Πανγυθεατικού, αποκρούεται δύσκολα με τα πόδια από το νεαρό Βλάχο που σώνει την εστία του.

Η απάντηση των γηπεδούχων στο 52' με το σουτ του Pacheco να αποκρούεται δύσκολα από τον Καβαλιώτη, που πετάει την μπάλα κόρνερ στην δεξιά του γωνία.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα θα χαθεί στο 60' και θα είναι για τους γηπεδούχους.

Συγκεκριμένα ο Μπράτι από δεξιά στην περιοχή, θα πασάρει στον Pacheco και ο τελευταίος απέναντι από τον Καβαλιώτη θα πλασάρει και η μπάλα σταματάει στο αριστερό δοκάρι, ενώ στη συνέχεια απομακρύνουν οι αμυντικοί του Γυθείου.

Στο 65' και πάλι ο Μπράτι, μετά από μακρινή ψηλοκρεμαστή εκτέλεση φάουλ, θα βρει στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας τον Ηλ. Αντωνάτο απέναντι από τον Καβαλιώτη, όμως κάνει αδύναμο πλασέ και η μπάλα καταλήγει στα χέρια του τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων.

Ο Παλληξουριακός πίεζε για το γκολ και στο 84' ο Pacheco θα βρει με ωραία μπαλιά τον Ηλ. Αντωνάτο, μόνο απέναντι από τον Καβαλιώτη, όμως θα του φύγει το κοντρόλ και η μπάλα θα καταλήξει άουτ, σπαταλώντας μια τεράστια ευκαιρία για το προβάδισμα της ομάδας του.

Και στο 89' παραλίγο να έχουμε το 0-1, όταν ο Σαμπατάκος, μέσα στην περιοχή και δεξιά, θα αποφύγει τον προσωπικό του αντίπαλο και απέναντι από τον Βλάχο, που και σήμερα ήταν εγγύηση για τα "καρέ" του, θα κάνει το σουτ και θα στείλει την μπάλα άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.

Μέχρι την ολοκλήρωση και των καθυστερήσεων δεν υπάρχει κάτι αξιόλογο καταγραφής, οι ομάδες θα μείνουν "κολλημένες" σε αυτό το 0-0 και θα πάρουν από 1 βαθμό, που μάλλον ικανοποιεί τους φιλοξενούμενους και λιγότερο τους γηπεδούχους.

Η ουσία, είναι ότι η ομάδα της Κεφαλονιάς δείχνει ικανή να τα καταφέρει. Να διεκδικήσει την άνοδο της μέχρι το τέλος και να να πετύχει το "όνειρο".

Τέλος, να πούμε ότι ο κακός καιρός (έβρεχε συνέχεια) δεν ήταν καλός σύμμαχος για τους γηπεδούχους, αλλά και τον κόσμο που ήθελε να παρακολουθήσει αυτό το πολύ σημαντικό παιχνίδι!

Διαιτητής ο κ. Παν. Ζυγάς με βοηθούς τους κ.κ. Ελ. Ροκοπάνο και Γ. Κεφαλή από την Ε.Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας.

Οι συνθέσεις

Παλληξουριακός:(Τ. Παπαθεοδωρόπουλος), Βλάχος, Πολυδωράτος, Καράι, Κουκοβίνος, Αντωνάτος Ηλ. (90+3' Γαβαλάς), Μπράτι, Χατζιάι (λ.τ. 50' Μπερκής), Pacheco, Αντωνάτος Κων., Γεωργάκης, Συριάτος (75' Λυκούδης).

Πανγυθεατικός:(Στ. Μανιάτης), Καβαλιώτης, Πετρόπουλος, Κουρτέσης, Κωστάκος, Αναστασάκος, Τσάρι, Μανωλάκος, Σαμπατάκος Warden, Παπασπυριδάκος (73' Δασκαλάκης), Γιαννόπουλος.

Σε λίγο φωτορεπορτάζ από το σημερινό παιχνίδι

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea, όπως και η αφαίρεση του -λογότυπου- από τις φωτογραφίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου