Κυριακή, Μαΐου 5

Τήρησαν το Έθιμο στο Ληξούρι Κατωποταμιακός - Ανωποταμιακός

Όπως κάθε χρόνο τη μεγάλη Παρασκευή, έτσι και φέτος πιστοί στο ραντεβού τους, Ανωποταμιακός – Κατωποταμιακός στο καθιερωμένο παραδοσιακό ποδοσφαιρικό παιγνίδι, συναντήθηκαν στο Δημοτικό Ληξουρίου στον Άγιο Αντώνη για να παίξουν ποδόσφαιρο, διατηρώντας αναλλοίωτες τις φιλίες παλαιότερων ετών.

Το αποτέλεσμα για την ιστορία απλά και μόνο, αφού δεν έχει καμία σημασία, ήταν 3-1 για τον Κατωποταμιακό.

Αυτό που μένει είναι τα χαμόγελα και οι όμορφες στιγμές ενός ιδιαίτερου αγώνα για την περιοχή, μεταξύ των οποίων και η συμμετοχή ενός μεγάλου άσσου του παρελθόντος του Μάκη Μαρκέτου (Δομάζου - πραγματικά σπουδαίος ποδοσφαιριστής με πάσα αλφάδι), ο οποίος μάλιστα παρά την ηλικία του, αγωνίστηκε σε όλο το ματς και ήταν από τους διακριθέντες!

Φάσεις και γκολ

Στο 1' ωραία ατομική ενέργεια και πλασέ  του Κ. Ευαγγελάτου για το προβάδισμα και το 1-0 του Κατωποταμιακού.

Εντυπωσιακή επέμβαση του Παν. Βλάχου στο 20', αφού θα απομακρύνει δύσκολα την μπάλα από τη δεξιά του γωνία και θα την στείλει κόρνερ στο πλασέ του Ζάβαλη.

Το 2-0 για τον Κατωποταμιακό θα έρθει στο 35' με κοντινό πλασέ του Ν. Πρεντάνου, στην καταπληκτική κάθετη του Χάρη Πρεντάνου.

Έτσι, το πρώτο 45λεπτο θα ολοκληρωθεί με με τον Κατωποταμιακό μπροστά στο σκορ 2-0.

Στην επανάληψη και στο 46', ο Σπ. Αδηλίνης θα σώσει πάνω στη γραμμή σε πλασέ του Παπαϊωάννου.

Μετά από 2' ο Ζάβαλης θα χάσει καλή ευκαιρία, όταν ο Βλάχος με εντυπωσιακή επέμβαση στην αριστερή του γωνία, θα στείλει την μπάλα κόρνερ.

Στο 56' ο Ζάβαλης θα βρει στην περιοχή τον Ν. Πρεντάνο και αυτός απέναντι από τον Μαρκαντωνάτο πλασάρει για το 3-0.

Νέα εντυπωσιακή επέμβαση του Π. Βλάχου στο 58', μετά το πλασέ του Πανταζάτου.

Ο Π. Βλάχος στο 61' θα αποκρούσει το πλασέ του Παπαϊωάννου, στην ωραία σέντρα του Σ. Αναλυτή από αριστερά στο πρώτο δοκάρι.

Ο Ανωποταμιακός, θα καταφέρει στο 67' να μειώσει το σκορ στο 3-1 με πλασέ του Β. Μαρκέτου, μετά την σέντρα του Σ. Αναλυτή.

Στο 70' σε αδελφική μονομαχία Δ. Βλάχου - Π. Βλάχου νικητής ο δεύτερος αποκρούοντας σε κόρνερ.

Οι καλές στιγές στο παιχνίδι θα ολοκληρωθούν στις καθυστερήσεις και συγκεκριμένα στο 70+3' με ένα εντυπωσιακό ανάποδο "ψαλίδι" του Παπαϊωάννου, του "Πάπι" της Κεφαλονιάς, να στέλνει την μπάλα λίγο έξω από το δεξί "Γ" της εστίας του Βλάχου.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές!

Και του χρόνου.

Χρόνια Πολλά Καλό Πάσχα σε όλους!

Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά το Δήμο Ληξουρίου για την παραχώρηση του γηπέδου, τον φροντιστή του γηπέδου τον Βαγγέλη, αλλά και τα σωματεία Παλληξουριακό και Αστέρα για την βοήθεια τους σε ότι τους ζητήσαμε σε ποδοσφαιρικό υλικό.

Διαιτητής ο κ. Στ. Αναλυτής με βοηθούς τις κες Α. Βεναρδάτου και Κ. Κούτρα.

Οι συνθέσεις

Κατωποταμιακός: Μαρκαντωνάτος, Βαλλιάνος, Αντωνιάδης, Ν. Πρεντάνος, Αδηλίνης, Ευαγγελάτος, Ζάβαλης, Χ. Πρεντάνος, Μελίδης Ι., Μελίδης Κ., Ιωαννάτος.

Ανωποταμιακος: Βλάχος Παν., Κοσμάτος, Βλάχος Δ., Πανταζάτος, Μαρκέτος Β.,  Γαλανός, Λυμπερόπουλος Π., Λυμπερόπουλος Θ., Παπαϊωάννου, Αναλυτής Σ., Μαρκέτος Γ., Μαρκέτος Θ..

Παρακάτω φωτο από τον αγώνα 









Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea, όπως και η αφαίρεση του -λογότυπου- από τις φωτογραφίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου