Παρασκευή, Ιουλίου 26

Τρίκαλα 2024: Οι πρωταθλητές της κατηγορίας Κ20 έτοιμοι για το μεγάλο ραντεβού

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20 είναι δίχως αμφιβολία μια διοργάνωση με μεγάλο αγωνιστικό ενδιαφέρον. Πρόκειται για την επόμενη γενιά του ελληνικού στίβου, που σε λίγα χρόνια από σήμερα θα είναι στην πρώτη γραμμή της δράση. Η γενιά αυτή θα είναι το Σάββατο και την Κυριακή στα Τρίκαλα και αναμένεται να ξεχωρίσει.
Εκεί αναμένεται να είναι και τα τέσσερα κορίτσια που κατέκτησαν μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 στην Μπάνσκα Μπίστριτσα.

Οι “χρυσές” Αναστασία Μπουμπουλίδη στο επί κοντώ και Μαρία Ραφαηλίδου στη σφαιροβολία, η “ασημένια” Μελίνα Ζάραγκα στο τριπλούν και η “χάλκινη” στη σφαιροβολία, Αναστασία Ανδρεάδη.

Το ενδιαφέρον των αγώνων επικεντρώνεται σε όσους ήδη έχουν ή διεκδικούν το όριο πρόκρισης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 στη Λίμα του Περού.

Το ύψος των Ανδρών θα είναι από τα πιο ενδιαφέροντα αγωνίσματα με τον Ανδρέα Μίτα (Ευ Ζην Πρέβεζας) να έχει τον πρώτο λόγο με φετινό ρεκόρ 2,20 μέτρα. Σε καλή κατάσταση είναι και ο Γιώργος Μανωλόπουλος (Σπαρτιακός ΓΣ) με 2,13 μ. από την αρχή της σεζόν.

Ο Δημήτρης Αντωνάτος (ΓΕ Κεφαλληνίας) είναι από τους αθλητές που θα διεκδικήσουν τη διάκριση στη Λίμα και στα Τρίκαλα θα έχει την ευκαιρία για μια βολή μεγαλύτερη από το ατομικό του 19,27 μ. από το χειμώνα.

Στο τριπλούν ο Γιάννης Γκάρτσιος (ΓΣ Κηφισιάς) έχει φέτος 15,68 μ., ωστόσο στη διάρκεια της χρονιάς ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό που τον κράτησε αρκετά πίσω. Στο ίδιο αγώνισμα μετέχει με αξιώσεις και ο Γιώργος Γρέψιος (ΓΣ Σέρρες 93) με 15,45 μ. από φέτος, όσο και το όριο για το Παγκόσμιο Κ20. Ο Αρσένης Κουλούρης (ΠΑΟ) μετά τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Κ18 όπου ήταν 5ος στο μήκος και 9ος στο τριπλούν θα αγωνιστεί στα Τρίκαλα με στόχο ένα άλμα στο τριπλούν πάνω από τα 15,45 μ., που θα τον στείλει στη Λίμα.

Ο Γιώργος Παπαναστασίου (ΓΣ Κηφισιάς) έχει τον πρώτο λόγο στη σφυροβολία, καθώς έχει την καλύτερη επίδοση με 77,77 μ. Ο Παύλος Τζαμτζής (ΓΣ Μανδρών) και ο Σοφοκλής Κουβεδάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) έχουν ήδη τα όρια για τη Λίμα και η παρουσία τους στα Τρίκαλα θα καθορίσει και τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Κ20

Ο Παναγιώτης Μπερτόλης (Δίας Ολυμπιακού Χωριού) προέρχεται από τις πολύ καλές παρουσίες στα 400 μ. στη Σλοβακία και παρά την κούρσα αναμένεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και στα Τρίκαλα. Ο Κυριάκος Τσίκιλης (ΑΟ Ερμής), ο Έρικ Λιλά (Εύδαμος Κω) και ο Γιάννης Λιίλιος (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) είναι φαβορί για το βάθρο στα 400 μέτρα.

Στα 200 μ. και τα 110 μ. εμπ. επέλεξε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του ο Πέτρος Παπαγιάννης (Βιτσέντζος Κορνιάρος), που άφησε για λίγο στην άκρη τα χαμηλά εμπόδια

Στα ψηλά εμπόδια την κορυφαία επίδοση έχει ο Νίκος Τσώνης (ΑΟ Παλαιού Φαλήρου) ένας αθλητής που έχει πετύχει και επιβεβαιώσει το όριο για το Παγκόσμιο Κ20.

Στα 800 μ. ξεχωρίζει ο Ανδρέας Γεωργίου (Αθηνόδωρος ο Αιγιεύς), στα 5.000 μ. ο Διονύσης Καψάλης (ΓΑΣ Αγρινίου) και στη δισκοβολία ο Χρήστος Παπαδόπουλος (ΓΑΣ Αλεξάνδρειας).

Ο Βλαδίμηρος Ανδρεάδης (ΓΣ Κερατσινίου) είναι το φαβορί στα χαμηλά εμπόδια με φετινό ρεκόρ 52.32, επίδοση που αποτελεί όριο και για το παγκόσμιο Κ20.

Υπόθεση των αθλητριών της κατηγορίας Κ18 αναμένεται να είναι τα 400 μ. Γυναικών Κ20.
Το όριο για το Παγκόσμιο Κ20 έχει πετύχει – και επιβεβαιώσει – η 
Χρυσή Φουντουλάκη (ΑΟ Χανιών), που κατέλαβε την 10η θέση στον ημιτελικό των 400 μ. στο Ευρωπαϊκό Κ18. Η αθλήτρια του Μιχάλη Μανουσάκη είχε μια ενόχληση στο γόνατο και η παρουσία της στη διοργάνωση είναι αμφίβολη. Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε στη Σλοβακία και η Κάλλια Ρέμπελου (Νεάπολη Χαλκίδας) που επίσης έχει πετύχει το όριο για το Παγκόσμιο.

Η Ιουλιάνα Ρούσσου (ΓΣ Ηλιούπολης) θα επιδιώξει στα Τρίκαλα να πετύχει την επίδοση που δεν κατάφερε να σημειώσει στην Μπάνσκα Μπίστριτσα στον τελευταίο της αγώνα πριν το παγκόσμιο Κ20 τον επόμενο μήνα. Η Νέλλυ Φλουτάκου (ΣΑΚΑ) επέλεξε να τρέξει μόνο στις σκυτάλες, προκειμένου να ξεκουραστεί από τη συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό Κ18.

Στα 800 μ. ξεχωρίζουν ακόμη η Μαρία Σταυριανού (ΓΣ Παγχιακός) και η Ελισάβετ Ψωμά (ΑΣ Ολυμπιάδα Χίου)

Η Μάρθα Νεαμονίτη (ΟΦΚΑ Σέρρες) έχει τρέξει φέτος τα 100 μ. εμπ. σε 13.91 και στα Τρίκαλα θα κυνηγήσει να βελτιώσει το πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας (13.83). Η αθλήτρια του Παναγιώτη Γούλα έχει ήδη το όριο για το Παγκόσμιο Κ20.

Σε καλή κατάσταση είναι και η Ανδριάνα Μπονιώτη (Πανιώνιος ΓΣΣ), που έχει πετύχει φέτος στα 3.000 μ. στιπλ 10.28.87. Ωραίος αγώνας αναμένεται στα 400 μ. εμπ. με τις Κατερίνα Νατσιοπούλου (ΓΑΣ Αρχέλαος) και Ελένη Ροδοπούλου (ΣΑΚΑ) να διεκδικούν τη νίκη.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Κ18 στη σφαιροβολία, Μαρία Ραφαηλίδου (Πυγμή Ευόσμου) θα αγωνιστεί τόσο στη σφαιροβολία όσο και στη δισκοβολία. Στη σφαιροβολία ξεχωρίζει ακόμη η Ηλέκτρα Χιουτακάκου (ΓΣ Γαλατσίου).

Στο δίσκο θα πάρει μέρος η πέμπτη πριν από λίγες ημέρες στη Μπάνσκα Μπίστριτσα, Βασιλική Σαμολαδά (ΑΙΑΣ Κιλκίς), αλλά και η “χάλκινη” στη σφαιροβολία στην ίδια διοργάνωση, Αναστασία Ανδρεάδη (ΓΣ Κερατσινίου).

Δύο πρωταθλήτριες Ευρώπης της κατηγορίας Κ18 θα πάρουν μέρος στο επί κοντώ. Η Αναστασία Μπουμπουλίδη (ΓΣ Κηφισιάς) την Κυριακή αναδείχθηκε πρωταθλήτρια με άλμα στα 4,20 μ. και πήρε τη σκυτάλη από την Ηλιάνα Τριανταφύλλου (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας), νικήτρια της προηγούμενης διοργάνωσης. Η Τριανταφύλλου θα επιδιώξει στα Τρίκαλα να κάνει τον πρώτο της δυνατό αγώνα, καθώς στη διάρκεια της χρονιάς αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμών, που την κράτησαν πίσω. Στον αγώνα θα συμμετάσχει και η Εβίνα Παναγιώτου (Ερμής 1877).

Δυνατός αγώνας θα γίνει και στη σφυροβολία με τις Αδαμανία Φραντζεσκάκη (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος), Παρασκευή Πουλλή (ΔΕΑΣ Δάφνη Ρόδου), Αφροδίτη Τζατζιμάκη (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) και Βαλεντίνα Δρακοπούλου (ΓΣ Αρκαδίας).

Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει το τριπλούν των γυναικών με την κορυφαία αθλήτρια της κατηγορίας
Ζωή Ράπτη (ΑΓΣΙ), την “ασημένια” πριν από λίγες ημέρες στην Μπάνσκα Μπίστριτσα, Μελίνα Ζάραγκα (ΠΑΟ), αλλά και τις Ελένη Μαμά (ΓΑΣ Ωρωπιών) και Δέσποινα Πάσσιου (ΑΟ Κάλλιστος) να διεκδικούν θέση στο βάθρο.

Την καλύτερη επίδοση έχει η Ζάραγκα (13,17 μ.), ωστόσο “κουβαλά” και την κούραση από τη συμμετοχή και το ταξίδι στη Σλοβακία. Η Ράπτη έχει πετύχει φέτος 13,13 μ., ενώ πάνω από τα 13,00 μ. έχει πηδήσει φέτος και η Μαμά (13,06 μ.).

Η Ράπτη θα επιδιώξει το χρυσό και στο μήκος εκεί όπου θα είναι και η Μαριάννα Ζαφειρίδου (ΓΑΣ Αλεξάνδρειας), που δεν πήγε όσο καλά θα ήθελε στο Ευρωπαϊκό Κ18 και στα Τρίκαλα θα επιδιώξει να βρει ένα άλμα ανάλογο των δυνατοτήτων της.

Η Ράπτη έχει την κορυφαία επίδοση με 6,16 μ. και η Ζαφειρίδου ακολουθεί με 6,13 μέτρα. Με ενδιαφέρον αναμένεται και η παρουσία της Μικαέλας Λυρή (ΟΦΚΑ Οδυσσέας).

Στον ακοντισμό η Γεωργία – Θεοφανία Κατσαρού (ΓΣ Ερμής Ιλιού) έχει πετύχει φέτος 49,84 μ., επίδοση καλύτερη από το όριο για τη Λίμα.

Οι διοργανωτές έκαναν σήμερα γνωστό πως θα γίνει απευθείας τελικός στη σφυροβολία των αγοριών και τα 100μ. ΕΜΠ των κοριτσιών.

Τέλος να σημειώσουμε ότι στα Τρίκαλα θα αγωνιστεί και ομάδα από την Γ.Ε.Κ. την οποία αποτελούν οι παρακάτω αθλητές - τριες:

Δημήτρης Αντωνάτος σφαιροβολία

Χάρης Αλιβιζάτος άλμα σε ύψος

Λουκάτου Δέσποινα 100 & 200 μ.

Το απογευματινό πρόγραμμα των δύο ημερών του Πανελληνίου Πρωταθλήματος θα μεταδοθεί ζωντανά στο Κανάλι του ΣΕΓΑΣ στο Youtube.

Πηγή:www.segas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου