Δευτέρα, Ιουλίου 29

Με επιτυχία και πολλές και συμμετοχές ο 9ος Λασκαράτειος σημερινός αγώνας δρόμου 2024 στο Ληξούρι

Στο Ληξούρι πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 28/7 η διεξαγωγή του "9ου Λασκαράτειου" αγώνα δρόμου 2024, ο οποίος ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, τόσο από συμμετοχές όσο και από οργανωτικής πλευράς.

Ο συγκεκριμένος αγώνας, από τους πιο πετυχημένους στα αθλητικά δρώμενα του νησιού, αποτελεί μία συνδιοργάνωση του Α.Ο. Αστέρα Ληξουρίου, της Π.Ι.Ν. και του Δήμου Ληξουρίου, ενώ στηρίχθηκε και από αρκετούς επαγγελματίες της Παλλικής!

Παρά την υψηλή θερμοκρασία που υπήρχε κατά την ώρα της διεξαγωγής του μεγάλου αγώνα των 7.500 μ. όλα εξελίχθηκαν με τον καλύτερο τρόπο, αφού οι διοργανωτές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους.

Πριν από την εκκίνηση του δρόμου των 7.500 μ., διεξήχθησαν αγώνες για παιδιά, με μεγάλη συμμετοχή, πολλά χαμόγελα και χειροκροτήματα.

Ξεχωριστή, ήταν η παρουσία της κ. Μαρίας Λαδά του "Υπερίωνα" Ληξουρίου, η οποία έτρεξε μόνη της, μιας και λόγω της ζέστης δεν συμμετείχαν τα παιδιά και καταχειροκροτήθηκε από όλους!

Λίγο πριν την εκκίνηση έγινε ο καθιερωμένος χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Ληξουρίου κ. Γ. Κατσιβέλη.

Αμέσως μετά δόθηκε η εκκίνηση του μεγάλου αγώνα από τον κ. Αντώνη Κορούκλη.

Οι αθλητές με αφετηρία το άγαλμα του Ανδρέα Λασκαράτου στην παραλιακή, έτρεξαν την απόσταση, Λεγατάτα, Άγιο Αντώνη με επιστροφή στον ίδιο χώρο, όπου και τερμάτισαν.

Αναλυτικά οι κατηγορίες ήταν οι παρακάτω:

Παιδικοί αγώνες

1. Παιδιά έως 6 ετών

2. από 7 έως 9 ετών και

3. από 10 έως 12 ετών

Άνδρες - γυναίκες

13 έως 20 ετών

21 έως 30 ετών

31 έως 40 ετών

41 έως 50 ετών

51 έως 60 ετών

61 έως 70 ετών και 

70 ετών και άνω.

Οι τρεις πρώτοι νικητές του σημερινού αγώνα στους άνδρες ήταν:

1. Σπύρος Σκαφιδάς 27.14

2. Χρήστος Αδαμόπουλος 27.59

3. Ελευθέριος Τζωρτζάτος 29.38 

Και στις γυναίκες:

1. Ανδριανή Κούλη 31.47

2. Ανδριάννα Βασιλάτου 33.12

3. Μελανί Χαραλάμπους 36.53

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και χρόνοι θα ανακοινωθούν αργότερα από τους διοργανωτές.

Σε όλους τους αθλητές προσφέρθηκαν μετά τον τερματισμό τους, φρούτα, νερά αναψυκτικά και γλυκίσματα.

Ανάμεσα στους δύο αγώνες στην κεντρική πλατεία Ληξουρίου τα χορευτικά τμήματα του  Π.Σ. "Κουνόπετρα" και Αετού Καμιναράτων, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς!

Τέλος, πραγματοποιήθηκαν οι απονομές στους νικητές και ανανεώθηκε το ραντεβού για τον επόμενο χρόνο και τον "10ο Λασκαράτειο" αγώνα δρόμου 2025»!

Είχαμε επίσης και δύο ειδικές βραβεύσεις εκ μέρους των διοργανωτών και συγκεκριμένα απενεμήθη πλακέτα στους αείμνηστους σπουδαίους Κεφαλονίτες αθλητές Γεράσιμο Αντωνάτο και την Ολυμπιονίκη Άννα Πολλάτου.

Συγχαρητήρια σε όλους, διοργανωτές και συμμετέχοντες, ιδιαίτερα όμως στην οργανωτική επιτροπή την οποία αποτελούσαν οι: Μ. Αραβαντινού, Θ. Αναλυτής, Αρ. Διονυσάτου, Α. Καραμπάτου, Γ. Μεσσάρης, Ν. Πρεντάνος, Χ. Πρεντάνος, Β. Τσίκλη και Α. Φραγκισκάτος.

Επίσης, να αναφέρουμε την πολύτιμη βοήθεια στη διεξαγωγή του αγώνα, της Εθελοντικής ομάδας δασοπυρόσβεσης Ληξουρίου, της τροχαίας Ληξουρίου και του ΕΚΑΒ Πάτρας. 

Θα ακολουθήσουν μεγάλα φωτορεπορτάζ

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea, όπως και η αφαίρεση του -λογότυπου- από τις φωτογραφίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου