Δευτέρα, Ιουλίου 1

Εντυπωσιακό το κλείσιμο του Διεθνούς Φεστιβάλ Γυμναστικής της Κεφαλονιάς

Με τρόπο θεαματικό "έπεσε" στο Κλειστό Γυμναστήριο "Αντώνης Τρίτσης", στο Αργοστόλι, η αυλαία του 34ου Φεστιβάλ Γενικής Γυμναστικής "Αννα Πολλάτου". Είκοσι πέντε γκρουπ από τη Σλοβενία, την Κεφαλονιά, την Κερατέα, την Παιανία, τη Ζάκυνθο, την Ανάβυσσο, το Λαγονήσι, τη Λαμία, τη Ραφήνα και το Περιστέρι παρουσίασαν τα καταπληκτικά προγράμματά τους με τη συνοδεία μουσικής και αποθεώθηκαν από τους χιλιάδες θεατές που γέμισαν ασφυκτικά το Κλειστό. 

Σχετικές είναι οι δηλώσεις του Βουλευτή Κεφαλονιάς- Ιθάκης κ. Παναγή Καππάτου: "Παρακολουθήσαμε και εφέτος ένα υπερθέαμα Γυμναστικής, που μας γέμισε όλους μας χαρά. Εντυπωσιαστήκαμε και πάλι με τις γυμναστικές ικανότητες των κοριτσιών και φάνηκε ξεκάθαρα ότι το Φεστιβάλ αυτό έχει πολλά να δώσει ακόμα στον τόπο. Μπράβο στους διοργανωτές, στους εθελοντές και πάνω απ` όλα στους αθλούμενους. Τους περιμένουμε και του χρόνου στο πανέμορφο νησί μας, όπου θα γίνει το 35ο Διεθνές Φεστιβάλ "Γυμναστική για Όλους".

Στο "Αντώνης Τρίτσης" βρέθηκε και η Εθνική ομάδα του Ανσάμπλ, η οποία τιμήθηκε με αναμνηστικές πλακέτες από την Οργανωτική Επιτροπή, τον Πρόεδρο του Α.Γ.Σ. Επτανήσων "Κεφαλονιά" κ. Αλέκο Πολλάτο και τις τοπικές αρχές για τις επιτυχίες της. Το νέο αστέρι της Γυμναστικής, η πρωταθλήτρια Χριστίνα Καλαφάτη έδωσε από μία ανθοδέσμη στις αθλήτριες της Εθνικής Ομάδας, ενώ δεν έλειψαν και οι συγκινήσεις όταν κόπηκε η τούρτα για τα 18α γενέθλια της εξαιρετικής Μαριέτας Τοπολάϊ.

Στον χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς- Ιθάκης κ. Σωτήρης Κουρής τόνισε: "Αυτή είναι μία μέρα χαράς, είναι η μέρα της Γυμναστικής , είναι η μέρα των παιδιών πανω απ` όλα. Ευχαριστώ θερμά τον Σταύρο και τη Μποζένα Μπασιαρδή για τις ακούραστες προσπάθειές τους και όλα τα σωματεία που έρχονται στην Κεφαλονιά για το εξαιρετικό αυτό Φεστιβάλ. Είναι, όμως και μία μέρα θύμησης για την Ολυμπιονίκη Άννα Πολλάτου, που δεν είναι πια κοντά μας. Για την κοπέλα που έβαλε ψηλά τον πήχη, που έκανε μεγάλα όνειρα και τα πραγματοποίησε".

Όλοι οι συμμετέχοντες έδωσαν ραντεβού για το 35ο Διεθνές Φεστιβάλ Γενικής Γυμναστικής, που θα γίνει στην Κεφαλονιά απο 26-29 Ιουνίου του 2025. Στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Σταύρος Μπασιαρδής τόνισε: "Είμαστε εδώ, παρόντες πάντα. Η Κεφαλονιά είναι πάντα πρωτοπόρος. Στο Φεστιβάλ αυτό δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, δεν υπάρχουν διακρίσεις. Είναι για όλες τις ηλικίες και κυρίως για τα παιδιά. Μπράβο στις προπονήτριες για τις προσπάθειές τους, μπράβο και στους αθλούμενους. Μπράβο και στα παιδιά που περνούν δημιουργικά την ώρα τους στους χώρους άθλησης. Στη σκέψη μας, πάντα, είναι η Άννα Πολλάτου, που μας λείπει τόσο πολύ. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων που ήταν η συνδιοργανώτρια αρχή, καθώς επίσης τους Δημάρχους Αργοστολίου, Ληξουρίου και Σάμης για την πολύτιμη στήριξή τους. Πολλές ευχαριστίες και στους χορηγούς μας, που βοήθησαν τόσο πολύ στην επιτυχιά του εφετινού Φεστιβάλ. Ραντεβού του χρόνου με το 35ο  ΔιεθνέςΦεστιβάλ Γυμναστικής, που θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου