Σάββατο, Ιουλίου 27

Α.Ο. Παλληξουριακός: Γιατί αρνηθήκαμε τη συμμετοχή μας στη νέα Γ' Εθνική

Η ομάδα μας δέχθηκε πρόσκληση την Πέμπτη 25 Ιουλίου από την ΕΠΟ για να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής κατηγορίας 2024-2025 ως μια από της ομάδες που τερμάτισαν στη 4η θέση του ομίλου στους αγώνες προβιβασμού που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Η απάντηση που δόθηκε -μετά από αρκετή σκέψη- ήταν αρνητική και προς ενημέρωση όλων παραθέτουμε τους λόγους.

Το πρωτάθλημα προβιβασμού τελείωσε αρχές Ιουνίου και μετα την μη άνοδο της ομάδας ο προγραμματισμός έγινε για το τοπικό πρωτάθλημα.

Παίχτες που διαπρέπουν εκτός Κεφαλονιάς προερχόμενοι από το σωματείο μας και θα μπορούσαν να πρωταγωνιστήσουν στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής έχουν ήδη κλείσει για την επόμενη σεζόν.

Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής αυτή την περίοδο έχουν ολοκληρώσει το προγραμματισμό τους και το ρόστερ τους κατά 80%.

Οι δυσκολίες για να δημιουργήσεις στο νησί της Κεφαλονιάς τέλος Ιουλίου ομάδα για την Γ’ εθνική, έχοντας χάσει και τη δυνατότητα να επαναπατρίσεις γηγενείς ποδοσφαιριστές, είναι ουτοπική και σίγουρα οι κινήσεις υπό την πίεση χρόνου σε συνάρτηση με την μη διαθεσιμότητα καλών ποδοσφαιριστών αυτή τη χρονική στιγμή καθιστά την προσπάθεια συγκρότησης ανταγωνιστικής ομάδας αδύνατη.

Έχοντας την εμπειρία δυο σεζόν στη Γ’ εθνική και σκεπτόμενοι όλα τα παραπάνω η απάντηση που δόθηκε ήταν αρνητική.

Καλό, λοιπόν, θα ήταν να δούμε γιατί σχεδόν 25 ομάδες προς ώρας δεν θα αγωνιστούν στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής και γιατί ελάχιστες ομάδες από τα μπαράζ προβιβασμού έχουν απαντήσει θετικά στην πρόσκληση της ΕΠΟ.

Το πρωτάθλημα αυτό είναι απαγορευτικό καθώς δεν έχει καμία λογική ούτε στον καταρτισμό ομίλων, ούτε στα έξοδα αλλά ούτε και στην εξέλιξη του νέου ποδοσφαιριστή.

Για αλλη μια φορά θα πούμε ότι πρέπει άμεσα να επανέλθει το περιφερειακό πρωτάθλημα με λογικό καταρτισμό ομίλων και αυστηρά ηλικιακά κριτήρια στις επιλογές των ποδοσφαιριστών, με κύριο γνώμονα την εξέλιξη των ταλέντων και την μετέπειτα πορεία τους καθώς μέσα από αυτούς θα στελεχωθούν οι εθνικές ομάδες της χώρας μας.

Καλή σεζόν σε όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου