Τρίτη, Σεπτεμβρίου 9

Θεόφραστος Δελακάς...... Ένας αιώνια έφηβος ετών 70

Κάθε καλοκαίρι στους δρόμους του Αργοστολίου, της Κρανιάς, των χωριών της Λειβαθούς, αλλά σχεδόν και σε όλους τους αγώνες δρόμου που διεξάγονται στο νησί, ένας ηλικιωμένος άνθρωπος «γράφει» καθημερινά πολλά-πολλά χιλιόμετρα. Ένας άνθρωπος αλλά και καλός φίλος που έχει κάνει το τρέξιμο τρόπο ζωής γι΄αυτόν.
Πρόκειται για τον κ. Θεόφραστο Δελακά, που κατάγεται από τα Τρωϊαννάτα, μόνιμο κάτοικο Μόντρεαλ Καναδά από το 1960 με έναν ενδιάμεσο σταθμό, το Τορόντο.
Είναι πατέρας 4 παιδιών  και παππούς 7 εγγονιών!
Συμμετέχει ανελλιπώς εδώ και δεκαπέντε χρόνια στον μεγαλύτερο μαραθώνιο του Καναδά, όπως είναι αυτός του Μόντρεαλ, αλλά και σε πολλούς άλλους αγώνες εκεί.
Η ζωή του είναι συνυφασμένη με το τρέξιμο. Τρέχει έξι ημέρες την εβδομάδα επί 3 1/2 ώρες την ημέρα, χειμώνα καλοκαίρι για 40 Km, ενώ το εβδομαδιαίο «κοντέρ» τερματίζει συνολικά περίπου στα 270 Km!!!
Εκτός από το τρέξιμο ασχολείται ενεργά και με το ποδόσφαιρο αφού είναι προπονητής στην ομάδα του Ολυμπιακού Μόντρεαλ και στην κατηγορία over35, στην οποία ιδιοκτήτης είναι ο γιος του Μαρίνος.
Όπως προαναφέραμε κάθε καλοκαίρι επισκέπτεται το νησί που λατρεύει και συμμετέχει σε όποιον αγώνα διεξάγεται σε αυτό!
Δεν τον ενδιαφέρει η θέση που θα τερματίσει (αν και εδώ που τα λέμε βάζει πίσω του πολύ νεότερους συναθλητές του), αλλά η χαρά της συμμετοχής. Άλλωστε για αυτό έχει βραβευτεί από όλους τους διοργανωτές των αγώνων που συμμετείχε.
Το sportsthea είχε τη χαρά να συναντήσει τον κ. Δελακά Θεόφραστο ή αν θέλετε τον φίλο μας Τίο  (έτσι τον φωνάζουν οι Καναδοί) στο καράβι της επιστροφής για τον Καναδά, όπου του ζητήσαμε να κάνουμε μια μικρή κουβέντα, λέγοντάς μας λίγα λόγια για τα «κατορθώματα» του και αυτός ευγενικά δεν μας χάλασε το χατίρι.
Ας δούμε παρακάτω τι μας είπε:
"Αγαπώ την Κεφαλονιά και τους Κεφαλονίτες και νιώθω πολύ χαρούμενος όταν βρίσκομαι εδώ. Μιας και μου δίνεται την ευκαιρία τους ευχαριστώ από καρδιάς για την αγάπη, το ζεστό τους χειροκρότημα και την συμπαράστασή τους, τόσο στους αγώνες που συμμετέχω όσο και στην καθημερινή μου προπόνηση στους δρόμους του νησιού.
Θέλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τον ιδιοκτήτη του sportsthea και φίλο Νίκο Κορσιάνο, που συνεχώς βρίσκεται στον δρόμο και μου συμπαραστέκεται. Να ευχηθώ επίσης στον γιο του Αντώνη καλή σταδιοδρομία στο ποδόσφαιρο και τον Πανηλειακό.
Σαν προπονητής ποδοσφαίρου προτρέπω αυτούς που ασχολούνται με τα παιδιά να τα βοηθούν για να ανέβουν σε υψηλότερα «σκαλοπάτια». Προσωπικά πιστεύω ότι οι Έλληνες ποδοσφαιριστές έχουν δυνατότητες να διακριθούν και πέρα από τα όρια της πατρίδας μας.
Χαίρομαι πάρα πολύ που συμμετέχω τα δυο τελευταία χρόνια σε αγώνες στο νησί και ευχαριστώ άλλη μια φορά τους κατοίκους των περιοχών Ληξουρίου, Λειβαθούς, Βαλεριάνου για την συμπαράσταση και το «ζεστό» τους χειροκρότημα."
Κάπου εδώ, όμως, φτάνουμε στο τέλος του ταξιδιού και της όμορφης κουβέντας μας με τον κ. Θεόφραστο Δελακά, αφού η φωνή του πληρώματος από το μεγάφωνο του πλοίου «Κεφαλονιά» μας ενημερώνει για την άφιξή μας στο λιμάνι της Κυλλήνης.
Εμείς τον ευχαριστήσαμε για την τιμή και την χαρά που μας έδωσε να τον φιλοξενήσουμε στο site μας, του ευχηθήκαμε καλό ταξίδι και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για το επόμενο καλοκαίρι.
Μας ευχαρίστησε και αυτός με τη σειρά του και μας υποσχέθηκε ότι αν θέλει ο Θεός του χρόνου που θα έχουμε αρκετό χρόνο στη διάθεσή μας, θα πούμε πολλά περισσότερα…..  
Καλή αντάμωση φίλε Τίο…… 
Φώτο από τη συμμετοχή του σε αγώνες δρόμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου