Τρίτη, Σεπτεμβρίου 9

Εθνική Άμμου: Πρόκριση στη φάση των 16 του Μουντιάλ 2015


Σήμερα θα μάθει τις ομάδες που θα αντιμετωπίσει στη φάση των «16» της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2015, η Εθνική Άμμου, η οποία κατάφερε να προκριθεί ως μία από τις καλύτερες τρίτες μέσω του πρώτου ομίλου, όπου αντιμετώπισε τις αντίστοιχες ομάδες από την Ιταλία, την Αγγλία και τη Μολδαβία.
Οι αγώνες διεξάγονται στην πόλη Γιέσολο της Ιταλίας και στην πρώτη φάση η Εθνική Άμμου πραγματοποίησε καλές εμφανίσεις. Παρά το γεγονός ότι ηττήθηκε στην πρεμιέρα από την Αγγλία (3-5, σκόρερ οι Τριανταφυλλίδης με δύο γκολ, Αμανατίδης), κατάφερε να κοντράρει στα ίσια τους διοργανωτές Ιταλούς, από τους οποίους ηττήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι 2-3 (3-3 η κανονική διάρκεια, από ένα γκολ Θωμάς, Γκρίτζαλης και Τριανταφυλλίδης).
Στον τελευταίο της αγώνα επικράτησε εύκολα 10-5 της Μολδαβίας και εξασφάλισε το εισιτήριο της πρόκρισης (4 γκολ ο Τριανταφυλλίδης, 3 ο Καφαντάρης και από ένα οι Γκρίτζαλης, Παπασταθόπουλος και Καρακάσης). Μάλιστα ο αρχηγός της Εθνικής Θεόφιλος Τριανταφυλλίδης είναι μέχρι τώρα δεύτερος σκόρερ της διοργάνωσης με 7 γκολ σε τρεις αγώνες.
Με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης και την πρόκριση της Εθνικής, ο Ομοσπονδιακός προπονητής Στέφανος Σοϊλεμές δήλωσε στο epo.gr: «Είμαι παραπάνω από ευχαριστημένος από την απόδοση της ομάδας. 
Προκριθήκαμε στους 16. Μετά την απρόσμενη ήττα από την Αγγλία ακολούθησε η πολύ σημαντική ισοπαλία με την οικοδέσποινα Ιταλία. Προηγηθήκαμε με 3-1, όμως η κόπωση στο τρίτο δωδεκάλεπτο μας κόστισε. Καταλήξαμε στη τυχερή διαδικασία των πέναλτι για να βγει νικητής. Θέλω να επισημάνω την καταπληκτική ατμόσφαιρα που επικράτησε στο γεμάτο γήπεδο από 3000 φιλάθλους του αθλήματος. Γνωρίζαμε ότι αυτό το αποτέλεσμα θα μας φέρει πιο κοντά στην πρόκριση στους 16.Στο τρίτο ματς του ομίλου κερδίσαμε εύκολα την Μολδαβία .Η διάφορα δυναμικότητας ήταν πολύ μεγάλη. Στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο πριν 2 βδομάδες ντεμπουτάρισαν 4 παίκτες. Εδώ στην Ιταλία είχαμε ντεμπούτο τεσσάρων νέων παικτών. Ίσως η απειρία να κόστισε αρχικά. Φαίνεται όμως ότι είμαστε στο σωστό δρόμο να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό σύνολο που θα είναι ανταγωνιστικό στη πρώτη κατηγορίας της Ευρώπης. Έχουμε 2 μέρες να προετοιμαστούμε για την δεύτερη φάση του τουρνουά. Η διαδικασία είναι επίπονη καθώς θα ακολουθήσουν 5 αγώνες σε 5 μέρες. Θεωρώ ότι ενώ έχουμε στην Ελλάδα ένα πρωτάθλημα που τώρα γεννιέται και αναπτύσσεται, η Εθνική μας ομάδα έχει κερδίσει τον σεβασμό των αντιπάλων της και δίκαια συγκαταλέγεται στις κορυφαίες της Ευρώπης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου