Τρίτη, Σεπτεμβρίου 9

Πολλά μπράβο στο Ν.Ο.Α. τους αθλητές και τον προπονητή του


Όπως σας είχαμε ενημερώσει με πρωινό μας ρεπορτάζ  δυο Κεφαλονιτόπουλα αθλητές του Ν.Ο. Αργοστολίου στην κωπηλασία οι Κλ. Κουστουμπάρδης και Νίκος Μητρόπουλος, κατέκτησαν την Τρίτη θέση στου Βαλκανικούς αγώνες κωπηλασίας στο Βίσεγκράντ της Βοσνίας Ερζεγοβίνης κατακτώντας δυο χάλκινα μετάλλια στην δίκωπο 2000 μ. στην κατηγορίας Παίδων και στην οκτάκωπο 2000μ. κατηγορίας επίσης Παίδων. Μια μεγάλη διάκριση για την Ελλάδα, την Κεφαλονιά, τον όμιλο αλλά πολύ περισσότερο για τους ίδιους τους αθλητές μας και τον εξαίρετο προπονητή τους κ. Πάυλο Γαβριηλίδη.
Στη σημερινή προς τιμή τους εκδήλωση από το Ν.Ο.Α. τα παιδιά παρά την μεγάλη τους επιτυχία φάνηκαν πολύ προσγειωμένα και κάλεσαν τους συνομίληκους τους να παρατήσουν τα λαπ τοπ και τα ξενύχτια και να αφιερωθούν στον αθλητισμό!
Ας δούμε τι είπαν ο προπονητής Παύλος Γαβριηλίδης και οι «χάλκινοι» αθλητές μας.
Νίκος Μητρόπουλος
“Το κοινόβιο κράτησε περίπου μια εβδομάδα στην Καστοριά και την Πέμπτη φύγαμε για τη Βοσνία προκειμένου να μετέχουμε στο Βαλκανικό πρωτάθλημα. Ήταν μεγάλη η χαρά μας ειδικά όταν περάσαμε στη δίκωπο γιατί στην αρχή δεν τα είχαμε πάει καλά στην οκτάκωπο και φοβόμασταν ότι δεν θα μας επέλεγαν.
Ο ανταγωνισμός ήταν αρκετά υψηλός. Ο στίβος, όμως, δεν μου άρεσε καθόλου. Είχε φτιαχτεί μόλις τώρα και είχε όλο χώματα. Οι υποδομές ήταν σχεδόν άθλιες! Ο στίβος δεν είχε διαδρομές και τρέχαμε με time trials, κάτι που έγινε για πρώτη φορά και δεν το θεωρώ το πιο δίκαιο. Αντίθετα, οι υποδομές εδώ στον Ν.Ο.Α. είναι αρκετά καλές. Υπάρχουν τα μηχανήματα και οι βάρκες για να κάνεις σωστή προπόνηση. Η Βοσνία δεν είχε ξανακάνει αγώνες και προφανώς η οργάνωση δεν ήταν καλή”.
Κλέαρχος Κουστουμπάρδης
“Καθημερινά κάνουμε διπλές προπονήσεις και γενικά απαιτεί σκληρή δουλειά. Δεν ξενυχτάμε  όπως άλλα παιδιά στην ηλικία μας, ακολουθούμε μια ισορροπημένη διατροφή και γενικά δεν είμαστε μπροστά από μια τηλεόραση και έναν υπολογιστή. Ήρθαν στο σχολείο και μας διάλεξαν να ασχοληθούμε με την κωπηλασία και μετά από κάποια τεστ ξεκινήσαμε. Αρχικά, το έβλεπα σαν χόμπι και εν συνεχεία είδαμε ότι μπορούμε να τα πάμε καλά και φτάσαμε σ’ αυτό το επίπεδο. Θέλω να αφιερώσω αυτή το μετάλλιο στην οικογένεια μου και στον προπονητή μας”.
Παύλος Γαβριηλίδης (προπονητής)
“Αισθάνομαι επιτυχημένος κατά το ήμισυ για αυτή την επιτυχία καθώς μπόρεσαν να πάνε στην Εθνική ομάδα τα δύο από τα τέσσερα παιδιά του Ομίλου. Αλλά δεν παύει κι αυτό να είναι μια μεγάλη επιτυχία. Τα παιδιά πάλευαν πάρα πολύ καιρό για ένα μετάλλιο στο Βαλκανικό πρωτάθλημα αλλά κατάφεραν τελικά κάτι παραπάνω αφού πήραν παράλληλα δεύτερο μετάλλιο και στο Πανελλήνιο. Έχουν μπει πλέον σε ένα καλό πρόγραμμα, ξέρουν πως λειτουργεί η Εθνική ομάδα και πρέπει να το εκμεταλλευτούν όσο το δυνατόν περισσότερο για να προχωρήσουν. Και έχουν τις δυνατότητες να το κάνουν”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου