Δευτέρα, Νοεμβρίου 10

Προτάσεις από τον πρόεδρο του Σ.Π.Π.Κ.Ι. για τα τοπικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου.


              ΙΩΣΗΦ ΔΡΑΚΑΤΟΣ                                          5/11/2014
            ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Σ.Π.Π.Κ.Ι.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ                              ΠΡΟΣ Μ.Μ.Ε.     

   Θεωρώ ότι το ποδόσφαιρο στην Κεφαλονιά θα πρέπει να στηθεί σύμφωνα με το ακόλουθο μοντέλο:
1ον ) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ – ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
1.   Πρωτάθλημα Α΄ Κατηγορίας = 12 ομάδες, ένας γύρος κανονικά με αγώνες μέσα ή έξω όπως προκύψει από την κλήρωση (11 αγώνες για κάθε σωματείο Χ 6 αγώνες η κάθε αγωνιστική = 66 αγώνες), ενώ στον επόμενο γύρο οι ομάδες χωρίζονται σε δύο γκρουπ των 6 ομάδων, όπου οι 6 πρώτες της βαθμολογίας του πρώτου γύρου αγωνίζονται σε μίνι πρωτάθλημα 10 αγωνιστικών (10 Χ 3 = 30 αγώνες) με την πρώτη να πηγαίνει στα μπαράζ της Γ΄ Εθνικής, ενώ οι 6 τελευταίες της βαθμολογίας του πρώτου γύρου αγωνίζονται και αυτές σε μίνι πρωτάθλημα 10 αγωνιστικών (10 Χ 3 = 30 αγώνες) με τις δύο τελευταίες να υποβιβάζονται στην Β΄ Κατηγορία. Με αυτό το σύστημα έχουμε σύνολο 126 αγώνες (18 λιγότερους από το ισχύον σύστημα). Το σχέδιο αυτό εφαρμόζεται στην Ε.Π.Σ. Θεσπρωτίας.
2.   Πρωτάθλημα Β΄ Κατηγορίας = 6 ομάδες σε πρωτάθλημα τριών γύρων (15 αγώνες για κάθε σωματείο Χ 3 αγώνες η κάθε αγωνιστική = 45 αγώνες) με τις δύο πρώτες να ανεβαίνουν στην Α΄ Κατηγορία. Ο τρίτος γύρος θα γίνεται στην έδρα του έχοντος καλύτερη σειρά στα δύο μεταξύ τους παιχνίδια των προηγούμενων γύρων, ενώ το εξοδολόγιο του τρίτου παιχνιδιού θα το μοιράζονται τα δύο σωματεία. Με αυτό το σύστημα έχουμε 3 αγώνες περισσότερους από το ισχύον σύστημα. Το σχέδιο αυτό εφαρμόζεται στην Ε.Π.Σ. Δυτικής Αττικής.
Συνολικά σε Α΄ και Β΄ Κατηγορία έχουμε 171 αγώνες (15 λιγότερους από το ισχύον σύστημα).
3.  Το εξοδολόγιο να γίνει σύμφωνα με τις σημερινές οικονομικές συνθήκες = 100 ευρώ, δηλ. 30 ο διαιτητής, από 20 οι βοηθοί και 30 ο γιατρός, χωρίς οδοιπορικά κ.ά. και να πληρώνονται με το μήνα από την Ε.Π.Σ. (τα σωματεία θα καταβάλουν κάθε Δευτέρα το εξοδολόγιο σε λογαριασμό τραπέζης για την Ε.Π.Σ.). Πρέπει διαιτητές και γιατροί να προσφέρουν κι όχι να πηγαίνουν στο γήπεδο μόνο για την αμοιβή. Γι’ αυτό και οι διαιτητές θα πρέπει να ορίζονται κοντά στο σπίτι τους (Να δεχτούν το εξοδολόγιο αυτό με απόφαση της Γ.Σ. του Σ.Δ.Κ.).
4.  Το εισιτήριο να είναι 3 ευρώ για όλους (χωρίς κρατήσεις) και να υπάρχει και ειδικό εισιτήριο για άπορους 2 ευρώ.
     2ον ) ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ 
1)  Το παραπάνω σχέδιο έχει το πλεονέκτημα ότι όλες οι ομάδες δίνουν συνεχώς αγώνες καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν και δεν χάνεται το ενδιαφέρον από τους συμμετέχοντες.
2)  Το εξοδολόγιο μειώνεται δραστικά για όλους, κάτι που είναι και το πρώτο ζητούμενο στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που ζούμε, ενώ με το φθηνό εισιτήριο δίνεται κίνητρο στον κόσμο να έρθει να παρακολουθήσει τους αγώνες που τώρα διεξάγονται μεταξύ συγγενών και φίλων…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου