Δευτέρα, Νοεμβρίου 3

EURO U-17: Οι ομάδες της elite round


Ολοκληρώθηκε η προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κάτω των 17, με το ενδιαφέρον, πλέον, να στρέφεται στην κλήρωση της 3ης Δεκεμβρίου, όταν θα καταρτιστούν οι όμιλοι της elite round. Η Ελληνική ομάδα θα είναι παρούσα σε αυτό το ραντεβού.
Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική Παίδων προκρίθηκε αήττητη από τον 5ο προκριματικό όμιλο με μια νίκη επί της διοργανώτριας Λετονίας και δύο ισοπαλίες με Σουηδία και Ουκρανία.
Στην κλήρωση της 3ης Δεκεμβρίου (11:40 ώρα Ελλάδας) στη Νιόν θα πάρουν μέρος οι 31 ομάδες που σφράγισαν το εισιτήριο από την προκριματική φάση και η Γερμανία που πέρασε χωρίς αγώνα, ως η επικεφαλής της συνολικής βαθμολογικής κατάταξης.
Οι ομάδες που εξασφάλισαν την πρόκριση από τα προκριματικά:
1ος όμιλος: Σκωτία, Ιρλανδία
2ος όμιλος: Πολωνία, Γεωργία
3ος όμιλος: Ιταλία, Ισλανδία
4ος όμιλος: Αγγλία (κάτοχος), Γαλλία
5ος όμιλος: Σουηδία, ΕΛΛΑΔΑ, Ουκρανία
6ος όμιλος: Πορτογαλία, Σλοβενία, Βόρειος Ιρλανδία
7ος όμιλος: Κροατία, Ουγγαρία, Ισραήλ
8ος όμιλος: Ολλανδία, Σερβία
9ος όμιλος: Αυστρία, Νορβηγία
10ος όμιλος: Βέλγιο, Βοσνία, Αζερμπαϊτζάν
11ος όμιλος: Ισπανία, Σλοβακία
12ος όμιλος: Τσεχία, Ρουμανία
13ος όμιλος: Ρωσία, Λευκορωσία, Ουαλία
Με βάση τις πρόσφατες αλλαγές από την UEFA στους κανονισμούς και τον αριθμό των ομάδων που θα πάρουν μέρος στην τελική φάση της διοργάνωσης (6-22 Μαΐου, Βουλγαρία), στην elite round θα σχηματιστούν οκτώ όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, με τις επικεφαλής στη βαθμολογία και τις επτά καλύτερες δεύτερες να προκρίνονται στα τελικά (16 ομάδες μαζί με τη διοργανώτρια).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου