Τετάρτη, Νοεμβρίου 5

Σε ρυθμούς EURO U-19 Πιερία & Ημαθία!


Ένα σπουδαίο διεθνές φιλικό ποδοσφαιρικό τουρνουά σε επίπεδο Εθνικών Ομάδων κάτω των 19 ετών θα διεξαχθεί 13-17 Νοεμβρίου 2014 σε Πιερία και Ημαθία.
Σπουδαίο τόσο σε οργανωτικό επίπεδο, καθώς θ’ αποτελέσει test event ενόψει της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων 2015, όσο σε αγωνιστικό, γιατί το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που θα πάρει μέρος στα τελικά, θα έχει την ευκαιρία να μετρήσει τις δυνάμεις του κόντρα στις καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες βάσει των διακρίσεών τους στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία της UEFA.
Εθνική Ανδρών
Εκτός της ελληνικής ομάδας, στα γήπεδα της Κατερίνης και της Βέροιας οι φίλαθλοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά τις Εθνικές Ισπανίας, Γαλλίας και Γερμανίας, οι οποίες έχουν κατακτήσει τα 10 από τα 13 Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα κάτω των 19!
Ειδικότερα, οι Ίβηρες μετρούν έξι κατακτήσεις (2002, 2004, 2006, 2007, 2011, 2012), εκ των οποίων οι δύο (2007 & 2012) με αντίπαλο στον τελικό στην Ελλάδα. Οι «τρικολόρ» έφτασαν στην κορυφή το 2005 και το 2010, ενώ οι Γερμανοί είναι οι νυν κάτοχοι του τροπαίου (το κατέκτησαν και το 2008).
Μάλιστα, είναι ισχυρό το ενδεχόμενο η Εθνική μας να ξανασυναντήσει αυτές τις ομάδες στα τελικά της Πιερίας & Ημαθίας (6-19 Ιουλίου 2015), καθώς όλες πέρασαν στην elite round της διοργάνωσης.
Το αγωνιστικό πρόγραμμα του τουρνουά (όλα τα ματς στις 15:00)
Πέμπτη 13 Νοεμβρίου
Ελλάδα-Γαλλία, Δημ. Στ. Βέροιας
Ισπανία-Γερμανία, Α΄ ΔΑΚ Κατερίνης
Σάββατο 15 Νοεμβρίου
Γαλλία-Ισπανία, Δημ. Στ. Βέροιας
Ελλάδα-Γερμανία, Α΄ ΔΑΚ Κατερίνης
Δευτέρα 17 Νοεμβρίου
Γερμανία-Γαλλία, Δημ. Στ. Βέροιας 
Ελλάδα-Ισπανία, Α΄ ΔΑΚ Κατερίνης
Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έχει στενή συνεργασία με τις δύο ΕΠΣ που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες της τελικής φάσης από την ημέρα ανάληψης της διοργάνωσης από την UEFA και έχει εντείνει το τελευταίο διάστημα τις προσπάθειές της σε όλα τα επίπεδα, έτσι ώστε να διοργανωθεί άρτια αυτό το τετραεθνές τουρνουά, το οποίο θα κινηθεί σε ρυθμούς EURO.
Ήδη κλιμάκια της Ομοσπονδίας έχουν επισκεφθεί επανειλημμένως τους δύο νομούς προκειμένου να επιθεωρήσουν τα ξενοδοχεία, τα προπονητικά κέντρα και τα γήπεδα του τουρνουά, και έχουν συναντηθεί επί τόπου με αντίστοιχα κλιμάκια της UEFA, των δύο ΕΠΣ και όλων των εμπλεκόμενων φορέων (δήμοι, περιφέρεια, κτλ.) για να εξεταστεί η πρόοδος των εργασιών ενόψει του μεγάλου ραντεβού του καλοκαιριού.
Σε αυτό το τουρνουά θα εξεταστεί στην πράξη το δίκτυο φιλοξενίας και αγωνιστικών εγκαταστάσεων, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι ως προπονητικά κέντρα των ομάδων έχουν επιλεγεί τα γήπεδα της 25ης Μαρτίου (Ελλάδα), Νεοκαισάρειας (Γερμανία), Βατανιακού (Ισπανία) και Ανδρομάχης (Γαλλία).
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
Το 14ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 19 βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, λίγο πριν από την ολοκλήρωση της προκριματικής φάσης (η αυλαία πέφτει στις 18/11/2014). 
Από αυτή τη φάση θα προκριθούν συνολικά 27 ομάδες στην elite round (η Ισπανία ως επικεφαλής της ευρωπαϊκής κατάταξης πέρασε χωρίς αγώνες) για να σχηματιστούν, ύστερα από κλήρωση, επτά όμιλοι των τεσσάρων ομάδων. 
Οι επτά νικήτριες των ομίλων της elite round προκρίνονται στην τελική φάση (η Ελλάδα συμμετέχει ως διοργανώτρια χώρα).
Η αποστολή των Νέων για το τετραεθνές τουρνουά
Ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Τσάνας ανακοίνωσε τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που θα συμμετάσχουν στην αποστολή της Εθνικής Νέων για τους αγώνες του διεθνούς φιλικού τουρνουά, που θα διεξαχθεί σε Κατερίνη και Βέροια από 13 έως 17 Νοεμβρίου.
Πρόκειται για τους Μιχάλη Ηλιάδη (Ολυμπιακός), Κώστα Κότσαρη (Παναθηναϊκός), Γιώργο Βασιλειάδη (Βέροια), Μανώλη Σάλιακα (Ολυμπιακός), Αλμπέρτο Ρούσσο (Juventus), Νίκο Βασαΐτη (ΠΑΟΚ), Αντώνη Βατουσιάδη (Ολυμπιακός), Κώστα Οικονόμου (MTK Βουδαπέστης), Παναγιώτη Αρναούτογλου (Karlsruher), Κώστα Τσιμίκα (Ολυμπιακός), Γιώργο Κυριακόπουλο (Αστέρας Τρίπολης), Ζήση Καραχάλιο (Ολυμπιακός), Σπύρο Παπασπύρο (Ατρόμητος Αθηνών), Πέτρο Ορφανίδη (SKODA Ξάνθη), Μάριο Τζανουλίνο (Παναθηναϊκός), Μιχάλη Νιούμαν (Παναθηναϊκός), Μιχάλη Μπαστακό (Ατρόμητος Αθηνών), Βασίλη Φασίδη (SKODA Ξάνθη), Ευθύμη Κουλούρη (ΠΑΟΚ), Γιώργο Μανθάτη (Ολυμπιακός), Παναγιώτη Δεληγιαννίδη (ΠΑΟΚ), Γιάννη Τσολακίδη (ΠΑΟΚ), Στέφανο Ρεγκάκο (Ατρόμητος Αθηνών).
Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τις ομάδες της Γαλλίας (13/11, Δημ. Στ, Βέροιας), της Γερμανίας (15/11, Α΄ ΔΑΚ Κατερίνης) και της Ισπανίας (17/11, Α΄ ΔΑΚ Κατερίνης).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου