Τετάρτη, Μαΐου 4

Ευχαριστήρια Συλλόγου Δρομέων Κεφαλονιάς για το «Μονοπάτι του Ανέμου»


Ορεινό trail  ετών ογδόντα θα μπορούσε κάλλιστα να ονομαστεί ο αγώνας που συνδιοργάνωσε η Τοπική Κοινότητα Αγκώνα και ο Σύλλογος Δρομέων Κεφαλονιάς, καθώς το τέλος του επισφραγίσθηκε από το φωτεινό παράδειγμα της συμμετοχής της κας Σοφρώνης Ζαφειράτου, μιας κυρίας με Κ κεφαλαίο της αυτής ηλικίας, η οποία δεν δίστασε να λάβει μέρος ολοκληρώνοντας μία διαδρομή η οποία χαρακτηρίστηκε λίαν απαιτητική από όλους σχεδόν τους αθλητές.
Η απίστευτη σχεδόν απόκοσμη ομορφιά του τοπίου στον χώρο της εκκίνησης εναλλασσόταν, είτε γαληνεύοντας στο κατάφυτο της πλαγιάς είτε προκαλώντας δέος εκεί που το καθάριο καταγάλανο του πελάγους έσμιγε ταιριαστά με την απόληξη του απόκρημνου ορεινού στοιχείου.
Σε κάθε περίπτωση οι εβδομήντα δρομείς αλλά και οι ορειβάτες -περιπατητές που συμμετείχαν στην διοργάνωση αποζημιώθηκαν για όλη την κούραση και την προσπάθεια του εγχειρήματος.
Οι αθλητές δε που ταξίδεψαν από άλλες περιοχές της Ελλάδας αλλά και το εξωτερικό για να συμμετάσχουν στο δρώμενο γοητεύτηκαν τόσο από το μεγαλείο της φύσης και τις ιδιάζουσες εικόνες της περιοχής την υψηλή ποιότητα  της διοργάνωσης και την εξαιρετική φιλοξενία των κατοίκων της περιοχής και δεσμεύτηκαν να μεταφέρουν τις εντυπώσεις τους, πρεσβεύοντας ιδανικά το νησί μας.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Παρίση τον Κουλούμπη του Ανδρέα για την επιλογή, την διάνοιξη  και την επιμελέστατη σήμανσή αυτής της εκπληκτικής ορεινής διαδρομής 8 κμ, της οποίας η προετοιμασία πήρε αρκετούς μήνες καθώς στηρίχθηκε σε καθαρά προσωπική χειρονακτική εργασία του Παρίση, στο μεγαλύτερο μέρος των τμημάτων της.
Συγχαρητήρια επίσης οφείλουν να δοθούν στους κατοίκους της περιοχής που συμμετείχαν υποστηρίζοντας το δρώμενο αναλαμβάνοντας σωρεία αρμοδιοτήτων με μεθοδικότητα και οργάνωση, μετέφεραν τους δρομείς στην αφετηρία, κατέγραφαν, υποστήριζαν την γραμματεία, επόπτευαν, καθάρισαν και μαγείρεψαν απίθανα φαγητά και γλυκά αλλά και στον πρόεδρο του χωριού τον κο Τουμασάτο για την όλη συνεισφορά του. Ειλικρινά η εικόνα που δόθηκε προς τα έξω άγγιζε την αρτιότητα.
Αναλυτικά ευχαριστούμε τους
Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κεφαλονιάς και ιδιαίτερα τον Δ/ντη κο Βασίλη Σολδάτο αλλά και την Ράνια την Γόντικα  που παρά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και το εορταστικό των ημερών διέθεσε όχημα και δυναμικό για την εποπτεία και την διαχείριση ζητημάτων απεγκλωβισμού με χαρακτηριστική προθυμία, γεγονός που οφείλει να τονιστεί και αναγνωριστεί.  Μάλιστα τα στελέχη της πυροσβεστικής λόγω των απαιτήσεων της διαδρομής σχεδόν συμμετείχαν διασχίζοντας κομμάτια της διαδρομής προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα. Πολλά συγχαρητήρια στην υπηρεσία η οποία αποτέλεσε παράδειγμα ζήλου και ευσυνειδησίας και μας έκανε πραγματικά να αισθανθούμε ασφαλείς.
Γιώργο Ποταμιάνο για την καθοδήγηση, την συνεργασία, την υποστήριξη σε όλα τα στάδια προετοιμασίας και διεξαγωγής του αγώνα, η συμβολή του υπήρξε καθοριστική.
Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών και την αρχηγό αυτού κα Μαλαματή Τζόνου, το όποιο παρά την έλλειψη δυναμικού λόγω  αργιών κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να παραστεί εκεί συνεπέστατο και αξιόμαχο και να υποστηρίξει το εγχείρημα.
Την εταιρεία KEFALONIA LINES και ειδικά τον Βασιλαρά για την οικονομική διευκόλυνση που παρείχαν στους αθλητές εκτός νησιού και την πάγια στήριξή τους στον Σύλλογό μας.
Την ΚΕΔΗΚΕ και ειδικά την κα Στάμω Στεργιώτη για τις εκτυπώσεις του υλικού της γραμματείας.
Τον Αντώνη τον Κουρούκλη για την ομολογουμένως εύγλωττη παρουσίαση του γεγονότος και την συμβολή του στην μέτρηση και τον καθαρισμό της διαδρομής.
Όλα τα μέλη του Συλλόγου Δρομέων Κεφαλονιάς που συνέβαλλαν τόσο με την παρουσία τους όσο και στις επαφές, την οργανωτική μέριμνα, την προβολή και διαφήμιση του γεγονότος, στα διαδικαστικά κτλ της διοργάνωσης
Τους συλλόγους που τίμησαν με την παρουσία τους το γεγονός (Αρκ-Ντόρις, Ορειβατική Λέσχη, Ορειβατικός Σύλλογος, Σύλλογοι Δρομέων Υγείας)
Τον Παναγή τον Βεργωτή για τις μεταφράσεις και τις επαφές με επισκέπτες εκτός Ελλάδος
Την Χριστίνα Μαρούλη με τις Ζουμπίτσες της που διάνθισε με νότα δροσιάς και χαράς την προσπάθειά μας.
Τον Ξενοφώντα Χάλδα για το φωτογραφικό υλικό και το βίντεο που μας προσέφερε.
Όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που προέβαλαν την προσπάθειά μας από την αρχή έως την ολοκλήρωσή τους και παραμένουν δίπλα μας σε ότι επιχειρούμε.
Τους Χορηγούς μας, επιχειρηματίες και επαγγελματίες που πρόθυμα στηρίζουν τέτοιες κοινωφελείς προσπάθειες και χωρίς την συνεισφορά τους δεν θα μπορούσαμε να διεξάγουμε τον αγώνα.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουν να αποδοθούν στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δημήτριο που αγκάλιασε θετικά το εγχείρημα επιτρέποντας να λάβουν χώρα απονομές και εκδηλώσεις στο προαύλιο του Ιερού Ναού της Παναγίας του Αγκώνα.
Επιπλέον ευχαριστούμε εκ νέου τον Αντιπεριφερειάρχη Παναγή τον Δρακουλόγκωνα και την Αστυνομική Δ/νση Κεφαλονιάς, ειδικά τον Γκίνα, για τις προσπάθειες που κατέβαλαν προκειμένου να επιλυθούν κάποια ζητήματα που ενέκυψαν αναφορικά με την υλοποίηση της διαδρομής.
Είμαστε πραγματικά συγκινημένοι που η προσπάθειά μας αυτή στέφθηκε με τόση επιτυχία καθώς λόγω κάποιων συγκυριών υπήρξε από όλους μας αγωνία και συναισθηματική φόρτιση.
Ευελπιστούμε ότι ο απόηχός της θα ευαισθητοποιήσει και θα δελεάσει τους ανθρώπους για έργα όμορφα, κοινωφελή σε πλαίσιο αμοιβαιότητας και συνεργασίας.

Εκ του Συλλόγου Δρομέων Κεφαλονιάς
Φώτο































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου