Τρίτη, Αυγούστου 14

Εξαιρετικό το αποτέλεσμα στο 29ο Ράλι Ιονίου.... Ευχαριστίες Ν.Ο.Κ.Ι.


29ο ΡΑΛΙ ΙΟΝΙΟΥ

&
ΚΥΠΕΛΛΟ ΧΟΥΑΝ ΝΤΕ ΦΟΥΚΑ 2018
10 & 11 Αυγούστου 2018 
Ληξούρι, Κεφαλονιά
Το Σάββατο 11 Αυγούστου έληξε στο Ληξούρι το 29ο Ράλι Ιονίου  και το ‘ΚΥΠΕΛΛΟ ΧΟΥΑΝ ΝΤΕ ΦΟΥΚΑ 2018’.

Η τελετή απονομής των επάθλων στους νικητές έγινε στο χώρα μπροστά στο ενυδρείο παρουσία του Δημάρχου κ. Αλ. Παρίση, του Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς κ. Π. Δρακουλόγκωνα, του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Σπ. Γαλιατσάτου, του Αντιδημάρχου Παλικής κ. Γ. Κατσιβέλη, του  Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κεφαλονιάς- Ιθάκης κ. Α. Μοσχονά, εκπροσώπου του Λιμεναρχείου Κεφαλονιάς και του Πλωτάρχη κ. Α, Χατζέλη, Κυβερνήτη της Πυραυλακάτου του Π.Ν. που συνόδευσε το Ράλι σε όλη του τη διαδρομή από την Πάτρα ως την Κεφαλονιά.
Η φετινή πρωτοτυπία του συνδυασμού του Ράλι με τον αγώνα όρτσα-πρύμα του Κυπέλλου Χουάν ντε Φούκα με ορμητήριο το φιλόξενο λιμάνι του Ληξουρίου, αποκύημα  της περσινής πρότασης του ΝΟΚΙ και της αγαστής συνεργασίας των Ιστιοπλοϊκών Ομίλων Πάτρας και Κεφαλονιάς, έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής από τα πληρώματα των συμμετεχόντων σκαφών, κυρίως μετά την ολοκλήρωση των αγώνων. Γιατί στην αρχή υπήρξε, ομολογουμένως, μια επιφυλακτικότητα, όσον αφορά στην δυνατότητα πραγματοποίησης του.
Η τριήμερη παραμονή των σκαφών στο Ληξούρι, εκτός από την δυνατότητα που έδωσε στα πληρώματα να γνωρίσουν και να απολαύσουν τις ομορφιές του τόπου, έδωσε τον χρόνο και στους εκπροσώπους των συνδιοργανωτών Ομίλων να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις μεταξύ τους, με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και με στελέχη της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας για το μέλλον του Ράλι, των προτερημάτων που έχει ο Ιστιοπλοϊκός στίβος του Λιβαδιού (σχεδόν μοναδικός στην Ελλάδα) και της πιθανής καθιέρωσης του Ληξουρίου σαν μόνιμο τόπο τερματισμού του Ράλι.

Συνοπτικά  μπορούμε να πούμε ότι η συνδιοργάνωση των δύο αυτών ιστιοπλοϊκών  Αγώνων με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και η  συνεργασία με τον Δήμο Κεφαλονιάς μέσω του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κεφαλονιάς – Ιθάκης όπως και η στήριξη από το ΕΒΕΚ-Ι είχαν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, το οποίο αναγνωρίστηκε από όλους τους συμμετέχοντες.
Σ’ αυτό το σημείο θέλουμε να τονίσουμε και την βοήθεια που είχαμε από τους χορηγούς μας και να τους ευχαριστήσουμε. 
-      Κοινοπραξία Ferry Boat  Ληξούρι – Αργοστόλι
-      ‘Βικέντιος Δαμοδός’ KEFALONIA FERRIES
-      Kefalonian Lines
-      Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς
-      Οινοποιείο ‘Σκλάβος’, Ληξούρι
-      Θ. Μιχαλάτος , Super Market  ΑB Βασιλόπουλος
-      Ξενοδοχείο ‘Παλατίνο’, Ληξούρι
-      Α. Στυλιανουδάκης, Πρατήριο Καυσίμων ΑVIN ‘Φαραω’, Αργοστόλι
-      Σ. Τουμαζάτος, Σχολή Ταχυπλόων & Ενοικίαση Σκαφών, Αργοστόλι
-   Αντρέας Μπουγάς, ‘’Aquqmare’’, Ναυπηγείο, Επισκευές και Φύλαξη Σκαφών, Μηνιές, Αργοστόλι
Τέλος ευχαριστούμε θερμά τον κ. Βασίλη Ρουχωτά για τη βοήθειά του που ήταν ανεκτίμητη.
Ερχόμενοι τώρα στο αθλητικό κομμάτι των αγώνων πρέπει να επισημάνουμε την ξεχωριστή παρουσία του Σκάφους του ΝΟΚΙ SUPER DOOPER με Κυβερνήτη τον Διονύση Κόμη, που μόλις γύρισε από το 55ο Ράλι Αιγαίου συμμετείχε και στο Ράλι Ιονίου και στο Κύπελλο Χουάν ντε Φούκα με πλήρωμα κυρίως τις νέες αθλήτριες του Ομίλου μας προερχόμενες από τις Κλάσεις Optimist & Laser Ντίνα Πολλάτου, Κατερίνα Κουνάδη και Άννα Δημητράτου όπως και τον λίγο μεγαλύτερο Δημοσθένη Θεοφιλάτο. 
Στο Κύπελλο Χουάν ντε Φούκα απέσπασαν την 2η Θέση στη Κατηγορία τους και την 3η στην Κλάση τους, ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά. 
Τα άλλα 2 σκάφη του ΝΟΚΙ, το ΤΕΑΜ 24 με Κυβερνήτη τον Άγγελο Κόκκαλη κατέλαβε την 1η θέση στην κατηγορία του και το DΑΝΑΙ με Κυβερνήτη τον Σπύρο Βαρθολομάτο την 3η θέση στην Κατηγορία του. Το Δ.Σ. του ΝΟΚΙ τους συγχαίρει όλους για την προσπάθειά τους. 
Όποιος ενδιαφέρεται για τα πλήρη αποτελέσματα υπάρχουν στο ιντερνέτ στο παρακάτω link:
Πριν την έναρξη των απονομών για το Κύπελλο Χουάν ντε Φούκα, η κ. Ευρυδίκη Λειβαδά  Ντούκα έκανε μια σύντομη, αλλά περιεκτικότατη εισήγηση- ενημέρωση των παρευρισκομένων  για τον Ιωάννη Φωκά (Χουάν ντε Φούκα).
Στο τέλος της απονομής ο ΝΟΚΙ βράβευσε τον Αντώνη Βασιλειάδη για την εν γένει προσφορά του στην Ιστιοπλοΐα.
Ο Αντώνης Βασιλειάδης είναι ο πρώτος Έλληνας που μεταξύ των άλλων
-      Διέσχισε μόνος τον Ατλαντικό σε Αγώνα από το Πλύμουθ στο Ροντ ΑΪλαντ των ΗΠΑ το 1980.
-  Ήταν Κυβερνήτης του σκάφους ‘’Κυρήνεια ΙΙ’’ στο ταξίδι του από το Μικρολίμανο στην Κύπρο το 1986
-     Κυβέρνησε το Σκάφος ‘’ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ’’ στον αγώνα ΄’ΑΝΑΚΑΛΗΨΗ’’ από το Πάλος ντε λας Φροντέρας της Ισπανίας στο Μαϊάμι το 1992 λειτούργησε αμέτρητες σχολές Ιστιοπλοΐας και τώρα είναι κατ’ επιλογή Κεφαλονίτης και διδάσκει Ιστιοπλοΐα στα εγγόνια του στο Ληξούρι.
Την τελετή απονομής των επάθλων ακολούθησε Δεξίωση των πληρωμάτων και όλων των συντελεστών της διοργάνωσης υπό τους ήχους μουσικής που ξεσήκωσε τα πληρώματα.
Ελπίζουμε να είμαστε όλοι πάλι εκεί και του χρόνου.
Το Δ.Σ. του ΝΟΚΙ και
Η Οργανωτική Επιτροπή του Κυπέλου
ΧΟΥΑΝ ΝΤΕ ΦΟΥΚΑ 2018


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου